1. britanya merkezli bir kahve dükkânı zinciri. türkiye’de ankara, izmir, yalova ve mudanya’da 1’er tane bulunur; istanbul’da ise 25 tane şubesi vardır.

    starbucks adlı overrated kahveciden, bu abartılmış balondan kat kat daha iyidir. hem daha lezzetli ürünleri vardır, hem de kalabalık ve gürültülü değildir.

    şahsen kadıköy/moda şubesinde yapılan karamelli lattenin çok lezzetli olduğunu söylemeliyim.

    ayrıca türk telekom ile yaptıkları kampanyaya göre 1 kahve alana 1 kahve bedava verilmektedir. (sadece expresso, Ristretto, Macchiato ve Con Panna’da geçerlidir.)
  2. çok beğendiğim ve istanbul'a ne zaman gitsem bir şubesine uğradığım kahveci. kimi zaman yer bulmak çok büyük bir sorun olabiliyor ki gözlemlerime göre eskiden böyle değildi. zamanla popülaritesi artıyor

    cüzdanımda daima '9 kahveye 1 kahve bedava' kartından bulundurur her gittiğimde damga bastırırım.
  3. istanbul bebekte boğaza bakan küçük balkonlarinda kahve yudumlamak... kesinlikle özlediğim bişey. ders çalışırdım o küçük fransız masalarında, yanımda olurdu. küçük serçelere poğaçamdan parçalar atıp onların sesini taklit ederdim. haklısın dudağımın kenarı ilginç bi şekil alıyor o sesi çıkarırken ama olsun bak şimdi bu yolla kimseye anlayamadıkların küçük serçelere anlatabiliyorum. ve biliyo musun değişen bişey yok çünkü anlamıyorlar...
  4. sadece esenboğa havalimanı'ndaki şubesine gitmiş olmam sebebiyle, bana vedayı veya kavuşmayı çağrıştıran yer. orman meyveli muffini güzeldir :), ama akşam/gece uçuşu vaktinde gidince "hiç mi yok?" deme ihtimali var :/
  5. "seni neroda bekleyeyim?" , "nerodasın göremiyorum?" gibi kötü kötü şakalar yapmamı sağlayan, yaratıcılığımı tetikleyen kafe. teşekkürler caffe nero. "herkes neroya gitti?"
    jury
  6. bağdat caddesi'nde caddebostan-göztepe arasındaki şubesinin üst katı bu konuda gördüğüm en iyi düzenlemeye sahiptir. trafik nedeniyle avrupa yakası'ndaki ofisime gitmeye üşendiğim zamanlarda genelde burada çalışırım.