1. şu aralar black ops 3 adlı oyununu beklediğimiz seridir.
  2. call of duty ^:göreve çağrı^ first person shooter ^:birinci şahıs nişancı türü^ aksiyon oyunları serisidir.

    call of duty önce microsoft windows platformu üzerinde başlamış ve ileriki oyunlarla birlikte konsollara da taşınmıştır. serideki oyunlar infinity ward, treyarch, gray matter interactive, spark unlimited, pi studios ve amaze entertainment gibi birçok yapımcı firma tarafından farklı zamanlarda geliştirilmiş, activision ve aspyr media tarafından da piyasaya sürülmüştür. oyunlarda id tech 3, iw engine ve treyarch ngl gibi farklı oyun motorları kullanılmıştır.

    oyun serisinde ii. dünya savaşı başta olmak üzere, soğuk savaş, hayali bir iii. dünya savaşı, bölgesel savaşlar ^:kuzey afrika, orta avrupa vb.^ canlandırılmıştır. teknolojiye paralel olarak gelişen oyun, bir süre sonra, oyuncuyu içine alan bir tür kaliteli film senaryosuna dönüşmüştür. tüm dünya çapında "fan club"ları olan, çoklu oyuncu ^:multiplayer^ modunda milyonları bir araya getiren bir oyun halini alan "call of duty", karakter modellemelerinde ve seslendirmelerde dünyaca tanınmış isimlerle çalışmaktadır. (bkz: jason statham) ve (bkz: kevin spacey)

    oyunun yıllara göre çıkardığı versiyonları şu şekildedir:

    (bkz: call of duty)
    (bkz: call of duty: united offensive)
    (bkz: call of duty 2)
    (bkz: call of duty 3)
    (bkz: call of duty 4: modern warfare)
    (bkz: call of duty: world at war)
    (bkz: call of duty: modern warfare 2)
    (bkz: call of duty: black ops)
    (bkz: call of duty: modern warfare 3)
    (bkz: call of duty: black ops 2)
    (bkz: call of duty: ghosts)
    (bkz: call of duty: advanced warfare)
    (bkz: call of duty: black ops 3) ^:2015 kasım ayında piyasada olması bekleniyor^
  3. Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından 29 Ekim 2003 tarihinde piyasaya sürülen serinin ilk oyunudur. id Tech 3 oyun motorunu kullanır.

    Oyunun konusu II. Dünya savaşıdır. Hatta bazı oyun forumlarında ve eleştirilerde “II. Dünya savaşı olmasa bu kadar video oyunu ve film nasıl çekilecekti” diye homurdanırlar. Dönemine göre konunun işlenişi ve aktarımı devrimseldir. Oyunu baştan sona oynarken kendinizi savaşın içinde hissetmenizi sağlar. Tabii bu durum henüz gelişmekte olan yeni teknolojileri görmeden önceki saf duygulardır. İlerideki serilerde bırakın savaşı hissetmeyi soğuk soğuk terletir oyuncularını.
    Oyun, hava indirme bölüğünde bir askerin gece yarısı paraşütle düşman saflarını inişiyle başlar.

    Buradan ilk bölümü izleyebilirsiniz.