• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.67)
capharnaüm - nadine labaki
"kendisini istismar eden ailesine baş kaldırıp kaçan, zekası ve pratikliği ile sokaklardaki yaşam savaşından galip çıkan 12 yaşındaki çocuğun öyküsü anlatılıyor."


  1. dramatik, eski türk filmlerini sevenler bu filme de bayılacaktır. Fakirlik, koyu dram, telef olan çoluk çocuk hepsi var.

    Yönetmen hikayesini anlatıp, izleyicinin de anlayacağı kadarını anlamasına asla izin vermiyor. neyi görmemizi istiyorsa onu gözümüze gözümüze sokuyor. Bu sinemada pek de hayran olduğum bir tavır değil.

    Çocuk oyuncu başarılı, boyundan büyük laflarıyla yer yer komik. Kötü bir film değil ama “işte bu sinema” diyeceğim bir iş de asla değil.

    Film izleyelim, ağlayalım diyenler kaçırmasın. trailer
  2. filmin en iddiali kismi aslinda cocugun kendisini "urettikleri" icin anne babasina dava acmasi. bu bir spoiler degil cunku gosterim surecinde her yerde soylendi bu ve film bu sebeple biraz da ilgi cekti.

    oysa film daha ziyade cocugun bu durumu istemesindeki sefalete ve talihsiz olaylar zincirine odakli. ne olursa olsun gercek bir yasam. ustteki yazarin dedigi gibi bazi seyler gozumuze sokulmus biraz. ama bunu durumu abartarak degil, mesela sahneyi ic sikan sahneyi bir turlu bitirmeyere, mesela belayi gostermeden once geliyorum demesine izin vererek yapmis. ajite edilmis diyemem ama.

    acikcasi ben biraz daha hukuki/sosyolojik tartismalarla dolu bir film beklemistim, reklamini yaptiklari gibi cikmadi sadece.
  3. flmdeki başrol oyuncusu olan çocuk baya iyi iş çıkardı. yönetmenin bi zayıf karnı var bu konularda ve filme de yansımış o nedenle biraz zayıf kalıyor. izlenir ama yine de.
    abi