1. 1 yıl içinde kademeli olarak çaya koyduğum şekeri azalttım şu an için şekersiz içiyorum hem çay hem kahveyi. sağlık açısından şekeri yeterince şeyden alıyoruz çok çay içen insanlar olarak çayı şekersiz içmenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum lakin bir anda şekersiz içmeye çalışmayın tadı zehir gibi geliyor maalesef bu yüzden kademeli olarak düşürmekte fayda var.

    nette yaptığım araştırmalar ve kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum çayı şekersiz içen insanların çoğunluğu zayıflama ya da kilo almamak için öyle yapıyorlar daha sonra alışkanlıktan olsa gerek şekersiz içilen çayın tadı daha güzel gelmeye başlıyor.
  2. 10 senedir yaptığım eylem(hareket).
    psk34
  3. çayı şekersiz içmek tek başına bir önem teşkil etmese de güzel bir adımdır. sonrasında kahve gelir ki; kahve daha sert bir tat olduğundan biraz zaman ister. bu zaman zarfında ise zamanla şekerli içeceklerle kişinin arası açılır. zira bünye alışıyor bir kere ve tat duygumuz değişiyor. sıradan olabilecek bir soğuk çay ya da meyve suyu çok şekerli bir his bırakabilir damakta. şekeri tümüyle hayattan çıkarmak adına yine de güzel ve güçlü bir adımdır.
  4. kahveyi acı sevenlerin, sabah kahvaltısı, şekersiz çaydan ibarettir çoğu zaman ve hemen ardından gelen neskafe.

    o yüzdendir ki, çayı şekersiz içenler, pek sinirlidir.
  5. yapabilen kişinin koltuklarını kabartan eylem. ayrıca aynada çalışılmış gibi uzatılan her şekere aktör edasıyla "yoo, kullanmıyorum" şeklinde tepki verenlerin yaptığı eylemdir.
    babam bırakamadığı için her çaya şeker atışında "insanın şerefsizine bile alıştım da çayın şekersizine alışamadım" diyerek şekeri yüceltir. güzel de yüceltir.
    benim şekeri bırakacaklara tavsiyem bunu bitki çayıyla yapmaları. özellikle meyve aromalı^:ahududu,böğürtlen vb.^ bitki çaylarında yoğun koku ve tat şekere olan ihtiyacınızı çay ve kahve türevlerine göre daha azaltıyor. bu yüzden başlangıçta böyle bir strateji daha yararlı olabilir.
  6. cayi sekersiz icip, yaninda bi paket puskut yuvarlayarak kendi capimda efsane oldugum cay icme ritueli.
    niyet ettikten sonra; cay kasigi, cay bardaginin agzina vurularak cay tabagina birakilir. "ben sekersiz iciyorum canim" cumlesinin ardindan "cayin yanina bisi yog mu yaa" demek sunnettir.
  7. çayı şekersiz içen insanların bazılarında ben bir şeyleri başardım psikolojisi var kesinlikle. örnek vermek gerekirse;

    -canım kaşık koymuşsun ama ben şeker kullanmıyorum bıraktım şekeri . şekeri bırakınca anladım ki ben önceden çay içmiyormuşum ..

    lan neyin tribindesin diye sorası geliyor insanın . alt tarafı çayı şekersiz içiyorsun . aferin sana.
  8. ilkokul yıllarından beri yaptığım çay içme hadisesidir. sadece çayı değil, nescafe, türk kahvesi ve bilimum bu tür içecekleri de şekersiz içerim. ailemde de böyle bir özellik var; hiç kimse şekerli çay içmiyor. herkes bir yaştan sonra şeker atmamaya başlıyor. üzüm üzüme baka baka misali galiba, pek bilemiyorum.

    ama sanki çay ve kahvelerin asıl tadı böyle çıkıyor be! öyle şerbet gibi içtiğin çay yerine damağında bıraktığı o leziz tadı ve kokuyu özümseye özümseye içmek daha iyidir sanki. bir şekilde deneyin, alışma evresini geçin. sonra hiç pişman olmayacak ve daha önce içmediğiniz için kendinize kızacaksınız. çevremdeki herkes de olduğu gibi, tecrübe ile sabittir. ^:swh^
  9. şekerli-şekersiz fark etmez. çay candır.
    düzeltme: tercihen şekersiz