1. bir gösterisinde aşağıdaki cümleleri kurmuştu.

    "mecliste tartışılmış bir dönem mizah dergisi gerekli mi diye, biri de demiş ki "yok gerek yok biz yaparız mecliste." ve o karar hala yürürlüktedir."

    kendisi özellikle "izahı olmayan şeylerin mizahı olur" konusunda çok başarılı bulduğum bir komedyendir.

    edit: o gösterisini ancak bulabildim, buyurun izleyin.
  2. bu adam yolun başındaki birçok komedyene, sovmene el uzatmıştı ama genelde el verdiği kişiler parayı bulunca ilk iş cem yilmaz'a catti.

    ayrıca en baba programlara falan katıldığı da yoktur. bu adam kelime oyunu'na katıldı, burcu bakdur muydu neydi onun youtube kanalında bir videosuna eşlik etti falan... yaptığı işler dusunulunce piyasadaki pek çok unluden çok daha mutevazidir.

    ayrıca kendisi para meraklısı bir adam da değil diye dusunuyorum. kendisi de şunu söylüyordu " hiçbir zaman para kazanayim, zengin olayım diye bir iş yapmadım. he yaptığım iş para etmiştir o ayrı..."

    bir program vardı ismini unuttum, her hafta bir ünlüyü tanıtıp tüm hayatını anlatıyorlardı. orada cem yılmaz in evini ailesini, çocukluk fotolarini falan gosterip tanıttılar. mesela adam 8-10 yaşında turk sanat müziği söyleyip kaydetmiş. az buz da olsa bir suru enstrümanla uğraşmış ki neyle peşrev bile üfledi. adamın sanat ilgisi, kabiliyeti çocukluktan yani.

    ayrıca son derece samimi buluyorum. filmlerini başta kendi eğlenmek için cekiyor bu belli. zaten film kadrosuna bakın hemen her filmde ozan güven, özkan uğur, mazhar alanson, zafer algoz gibi yakın arkadaşları var. he adam filme reklam alıyor diye adamı suçlamak abes. yaptığı iş para ediyorsa, sponsor buluyorsa suç mu?

    kendisine ait olan filmleri daha çok beğensem de oyunculuğunun tavan yaptığı filmler sadece oyuncu olarak yer aldıkları oluyor. mesela av mevsimi'nde agresif laz polis rolü harikaydı. iftarlık gazoz 'da da gazozcu rolü, ege şivesi çok güzeldi.

    bu adam komedyenden daha öte. turkiye'ye birkaç gömlek büyük. inanmayan yahşi bati'yi acsin, yaptığı gondermelere, oyuncu seçimine, kullandığı dile, prodüksiyona baksın.

    sadece komedyenden ibaret olmayan, sanatçı kişi.
  3. olmayan bir kavramı gerçekleştirdi. sosyal medya'nın olmadığı bir zaman diliminde, tv yardımı da almadan kulaktan kulağa yayılarak bir yerlere gelip takipçi elde edebileceğinin bi yerde fenomen olunabileceğinin canlı somut kanıtıdır kendisi. filmlerini beğendiğim söylenemez ancak yaptığı işlere ve çıkış noktasına saygı duyuyorum.
  4. iki kez gösterisine gitmişliğim var güldüm, keyif aldım belki ama bir şeyler eksik kaldı hep. son yılarda ise filmlerini seyretmez oldum, para sayma makinesi esprilerileri gerçek oldu ve beklenen ürün yerleştirmelerden reklamlardan, egosundan film kaliteleri düştü. asla sinemacı olamaz sadece one man show yada show must go on gibi kalıplara girer, kendisine örnek aldığı sadri alışık'tan fazlası değil. aslında durumun farkında bir şeyler kapmak için yavuz turgul ve ferzan özpetek ile çalışması aşama kaydetme girişimleri için olumlu hareketler amma doyumsuzluk tehlikeli.
    az önce açıklamış arif vs şöyle iyi film böyle iyi film. vizyon tarihi 5 ocak, ya arkadaş sömestr ile öğrencileri hedef almışsın, ellerinde popcornlu ortaokullu gençler'e 30 dk reklam izletip ice tea hüpletmeli güldürürüm diye düşünüp 3-5 milyon kapatma derdindesin zaten işbankası reklamlarında seni görmekten sıkılmış bir bünyeyim kimbilir kaç para aldın, o parayla yapabiliyorsan yaparsın film ama yapamayacağını ispatladın. bak nuri bile ceylan temmuz 40 derecede adı kış uykusu filmi ve3.5 saat süresi ile kısa sürede vizyona girdi seyredildi mi belki hayır ama sinema için tarih yazacak mı evet. seni ise tarih sadri alışık, aydemir akbaş kategorisine koyacak dönemin komedyeni. mahsun kırmızıgül mevzubahis sinemaysa saygıyı çok daha hakediyor. demem o ki cem yılmaz asla sinemacı olamaz, kendisinin de böyle birderdi var mı bilmiyorum ama film çekip sinemalarda oynaması belki milyonlar seyretmesi sinema adına ayrı bir ironi.
  5. internet aleminde fenomen olunca kendini bir halt sanan vatandaşın birine verdiği ayarla içimin yağlarını eriten komedyen, aktör. ayrıca oyunculuğu da oldukça iyidir kanımca.
    (bkz: hokkabaz) (bkz: her şey çok güzel olacak) (bkz: av mevsimi)
  6. filmlerinde hep bir aceleye gelmişlik hissettiren iyi komedyen ortalama sinemacı.
  7. tv8de yayinlanan gosterisinde allah belani versin derkenki bela kelimesi sansurlenen komedyen. tvlerin bazi sansurleri gercekten akil almiyor.
  8. türkiye'nin en iyi komedyenidir kendileri. kaç kez izledim bilmiyorum ama bir tat bir doku adlı stand up şovunu izlerken karnıma ağrılar girer hala. ayrıca türkiyede özel jeti olan tek komedyendir.