1. bu durum aslında tam da nesil farkıyla açıklanabilir. y nesli çok fonksiyonlu (multi functional) cihazlara aşina olduğundan herhangi bir üründe birden fazla işe yararlık arayacaktır. bu durum kol saati için biraz sıkıntılı oluyor.

    benzer bir durumu ken robinson anlatıyor: kol saati

    başlasın öğrenme devrimi başlıklı sunumunun 7.20 - 8.35 aralığında bahsettiği gibi.

    "ben linke gidemiyecem, özet geç" diyenler için;


    "kol saati kullanımı bugün için 35 yaş ve üstü için normal karşılanabilir. fakat 25 civarındaki gençler için kol saati "tek fonksiyonlu bir cihaz"dır. günümüz teknolojisinde kamera, telefon, not defteri vb. bir sürü yardımcıyı bir arada bulunduran cihazların yanında kol saatinin esamesi bile okunmaz."

    ken robinson'ın nüktesi gülümsetti; "ama tarihi de gösteriyor!"
  2. o cep telefonlarının tablet boyutuna ulaşmasıyla zaten artık cepte taşınan aletler olmaktan çıktılar. e sadece saate bakmak için çantanın içinde debelenmektense (evet dağınık bir insanım) bileğinize bakmak daha kolay.

    ayrıca ben saatle konuşma yapmaya çalışıyor muyum arkadaşım! herkes yerini bilsin! müzik dinlemek için mp3 çalar, internete girmek için bilgisayar, fotoğraf çekmek için de fotoğraf makinesi yapmış adamlar di mi! (aha yaşımız çıktı ortaya lanet olsun)
  3. saatin sadece saat olmaması sebebiyledir.

    taktığınız saat, giydiğiniz kıyafetin kumaşı, giydiğiniz ayakkabı falan hep bir statü göstergesidir bazı ortamlarda.

    iphone 7'yi asgari ücretli de alabiliyor çünkü...