1. gazeteci oğlu gazetecilerden, suikast kurbanı gazeteci.

    1935'te son posta gazetesinin sahibi selim ragıp emeç'in oğlu olarak dünyaya gelir. galatasaray lisesinde okurken babasının gazetesinde çalışmaya başlar. aynı zamanda dp milletvekili olan babası 27 mayıs'ta tutuklanınca da gazeteyi devralır. hukuk okumasına rağmen artık gazetecilik yapacaktır.

    son posta'dan sonra şevket rado'nun hayat ve ses mecmualarında çalışır, 1972'de hürriyet gazetesine geçer. burada (2 yıl kadar çalıştığı milliyet haricinde) ölümüne kadar yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği ve genel koordinatörlük yapar. hürriyet'in o sansasyonel başlıkları kendisine aittir. ses getirici haberleri iyi koklayan, renkli bir gazetecilik anlayışına sahip, sert mizaçlı ve işkolik biri olan, personelinin acayip çekindiği çetin emeç, babıali'de tiraj arttırıcılığıyla tanınır
    milliyet mi batıyor, gel çetin bey kurtar. hürriyet mi batıyor, koş çetin bey kurtar. ama çetin bey de tirajı her zaman kurtarırdı o ayrı. 80'lerde hürriyet ve milliyet batmayıp günümüze gelebilmişse payı büyüktür.

    son zamanlarda özellikle dincilerden tehditler aldığı bilinen çetin emeç, 7 mart 1990 sabahı evinden çıkıp arabasına binerken şoförüyle beraber öldürüldü. katil olarak dinci bir örgüt (islami hareket örgütü) ta 1996'da yakalandı. şu anda irfan çağrıcı, mehmet ali şeker, kudbettin gök adlı bu tetikçiler hapiste mi yoksa çıktılar mı içerden, bilgim yok. ancak aynı yıl öldürülen muammer aksoy, turan dursun ve bahriye üçok, 1993'te öldürülen uğur mumcu ve 1999'da öldürülen ahmet taner kışlalı ile beraber anılırlar hep. hemen hepsini vuran veya bombalayan örgüt ve tetikçiler yakalandığı halde, tüm bu suikastların arka planı halen karanlıktır. mesela komplo teorilerinden biri, çetin emeç cinayetinden sonra erol simavi'nin hürriyet'i aydın doğan'a satmasını manidar bulur, çünkü aydın doğan milliyet'i almadan hemen önce de oranın genel yayın yönetmeni abdi ipekçi öldürülmüştü.

    piyanist mehveş emeç'in babası, leyla tavşanoğlu'nun abisidir.