1. pfizer tarafından üretilen, sigarayı bırakmak için kullanılan ilaç. eczanede başlangıç ve
    devam paketleri şeklinde satılmakta. başlangıç paketini bitirdikten sonra istenilen miktarda
    devam paketi kullanılabiliyor. içlerinde doktor, eczacı ve bu ilaçla sigarayı bırakmış bir arkadaşım olmak üzere birkaç kişi tarafından en az 6 ay devam paketini kullanılması tavsiyesi aldım. erken ilacı kesenlerde tekrar sigaraya başlama oranı yüksekmiş.
    ilacın işe yararayıp yaramamasına gelince, bence işini gayet iyi yapıyor. sigarayı bırakmaya çalışırken zorlanırım diyordum ama işimi çok kolaylaştırdı.
    akem
  2. kullanmaya başlamamın 13. gününde sigarayı bırakmamı sağlamış ilaç. bugün 16 ve bir şeylerle uğraşıyor olduğum sürece sigara aklıma gelmiyor. ilaç, fiziksel bağımlılığın etkilerini yok ediyor ve sonrasını sizin iradenize bırakıyor. yani ilacı kullanayım, bir mucize olsun ve sigaranın ne olduğunu unutayım gibi bir durum yok.

    nikotine ihtiyaç duymasam neden sigara yakayım diye düşünürdüm hep ama öyle değilmiş, alışkanlık nikotin bağımlılığı kadar etkiliymiş gerçekten. sigaradan aldığım keyfi hatırlayınca canım çok istiyor bir tane yakmak ama biliyorum ki bu durum geçici ve sigara içmeyen halimden daha memnunum. bundan sonrası için kendimi zamanın sıcak kollarına bıraktım.

    ayrıca, yukarıda bahsedildiği gibi 6 ay kullanmaya kalkmayın sakın :) prospektüste de belirtilen genel kullanım şekli şöyle:
    ilk 3 gün: 0,5mg sabah birer tablet
    sonraki 11 gün: 0,5mg sabah-akşam birer tablet
    15.-28. gün: 1mg sabah akşam birer tablet.
    (ilacı alırken sigara içmeye devam ediyorsunuz. başladıktan bir kaç gün sonra tad ve keyif almadığınızı farkedeceksiniz. 8. ve 14. gün arasında kendiniz bir gün belirleyip o gün son sigaranızı içmeniz gerekiyor. bu andan sonra devem edip etmemek tamamen size bağlı ama eğer devam ediyorsanız bu nikotin yoksunluğundan değil, tamamen alışkanlığınızdan. işte bunu yenmek için irade ve istemek şart.)

    böylece 1 ay sonunda bir kutuyu bitirmiş oluyorsunuz ve işi garantiye almak için 2 kutu yani 2 ay daha 1mg sabah-akşam olarak devam ediyorsunuz. yani toplamda 3 ay kullanıyorsunuz ilacı. aslında en sağlıklısı benim gibi eşşek olmayıp psikiyatrist tavsiyesiyle kullanmak çünkü bu hafife alınmaması gereken yan etkileri olan bir ilaç. doz kişiden kişiye değişebilir veya doktor tarafından yavaş yavaş dozu düşürerek bırakmanız uygun görülebilir.
  3. şu sıralar sağlık bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan çok değerli sigara bırakma ilacı. kendinden öncekilerden çok daha etkili olduğu deneysel çalışmalarda da sahada da kanıtlanmış durumda.azıcık niyetiniz ve iradeniz varsa bu ilaçla sigarayı bırakmanız işten bile değil.bulunduğunuz ildeki sigara biraktirma polikliniginin numarasından ilaca ulaşabilirsiniz.diyelim ki sizin bulunduğunuz şehirde ilacın bittiğini söylediler eczaneye gidip satın alabilirsiniz, üç yüz lira civarında bir fiyatı var fakat zaten iki ayda sigaraya o parayı veriyoruz. çok çok önemli nokta ise asla sigarayı nasılsa bıraktım diye ilacı da bırakmıyoruz, çünkü ilacı yeterli dozda almayanlarin yarısı sigaraya tekrar başlıyor
  4. ilk iki yorumda neler yazdığını merak ettiğim ilaç.
  5. sigara bıraktırma polikliniklerinde bulunmayan ilaç en azından edirne için. iki defa gitmeme rağmen ilacı temin edemedim. ilaç sigarayı bıraktırır mi bilmem ama çok az bir sürece boyunca kullandığım zaman mide bulantısı, dalgınlık, ağız kuruluğu ve inanılmaz kabus göstertme yan etkilerine sahipti.
  6. "sigara bıraktıran ilaç" diye bildiğim ve minicik haplardan oluşan ilaç.

    bir arkadaşım 9 ay içmedi sigara bunu kullanıp. ama bırakınca yeniden başladı.
    faydalı mıdır bilemiyorum bu yüzden.