• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
chappie - neill blomkamp
yakın gelecekte, baskıcı mekanik robotlardan oluşan polis güçleri sistemi ele geçirmiş ve insanları da baskı altına almaya başlamışlardır. ancak, insanlar yavaş yavaş bu baskıcı robot kuvvetlerine karşı koymaya başlarlar. bu robot polislerden birisi nihayet insanların eline geçtiğindeyse işin seyiri değişir. insanlar, ele geçirdikleri bu robota yeni bir program yüklerler. bu sayede ilk kez kendisi adına düşünen ve hisseden "chappie" adlı robot ortaya çıkar. ancak, kısa zamanda chappie düzene ve insanlığa karşı tehdit olarak görülmeye başlar ve yetkililer onu durudurmak için herşeyi göze alırlar.
bilimkurgu ve komedi türlerlerini harmanlayan filmin yönetmen koltuğunda, 'district 9' adlı düşük bütçeli yapıtıyla bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'elysium' filmiyle kendi bilimkurgu dilini oluşturan neill blomkamp oturuyor. filmin başrollerindeyse hugh jackman, sigourney weaver ve sharlto copley gibi isimler yer alıyor. beyazperde


  1. sinemada arkadaş ortamı ile sarabilecek bir bilim-kurgu filmi.
    güney afrika'da çekilmiş, oyunculardan da birkaçı da güney afrika'lı.
    !---- spoiler ----!

    sanmıyorum ki ileride bilinç taşıma diye bir şeyin olabileceğini.

    !---- spoiler ----!
  2. district 9'da mülteci kılıfına soktuğu uzaylılar üzerinden toplumsal infial kavramına belgeselvari bir bakış atan, elysium'da toplumsal sınıf farkını ve eşitsizliği atmosferin ötesine taşıyan neill blomkamp, chappie ile amerikan yeraltı dünyasına robotları iliştirmiş. sıradanlaşmış bir perspektife yapay zeka ve bilinç taşıma kavramları ile farklı bir boyut kazandırılmış.

    yönetmenin büyük çıkış yakaladığı ilk uzun metrajlısı district 9'ın^:9/10^ ardından, elysium^:7/10^ ile başlayan düşüşü, chappie^:5/10^ ile doğru orantılı olarak devam ediyor. alien project adlı bir sonraki filminde de uzaylılarla pembe dizi çekecek sanırım.
  3. cana yakın sevimli bir karakter oluşturmus yönetmen, chappie nin küfürleri için bile değer izlemeye.
  4. çok güzel bir film olmuş, başrol oyuncuların şarkıcı olmasına rağmen güzel bir iş çıkarılmış. kurgu ve aksiyon güzel ilerliyor. district 9'u sevdiyseniz tavsiye ederim. onun kadar güzel olmasa da izlenmeye değer bir film.