• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
chung hing sam lam - wong kar-wai
son dönem uzak doğu sinemasının en akılda kalan yapıtlarından biri olan film iki farklı kırık kalpli insanın içine düştüğü benzer çıkmazları, hem dokunaklı hem de eğlenceli bir üslupla anlatır. ilk yarısında sevgilisinden ayrılan ve bu ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memuru olan cop 223 (he zhiwu)’ün dramını izlerken, ikinci yarıda da benzer bir şekilde sevgilisinden ayrılan ve benzer bir bunalımlı ruh haliyle bu ayrılığın üstesinden gelmeye çalışan bir diğer polisin, cop 663’ün hikayesine tanık oluruz. bu benzer hikayeler dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde, mucizevi bir şekilde ortak noktalarda kesişir.

uzak doğu’nun yetiştirdiği en önemli yönetmenlerden wong kar-wai’nin yazıp yönettiği film, yönetmenin filmografisinin en değerli yapıtlarından biri. aynı anda hem dokunaklı hem de eğlenceli olmayı başaran chungking express, renkli sinematografisi ve enfes müzikleriyle akıldan çıkmayacak anlara ev sahipliği yapıyor. (beyazperde.com)


  1. fa yeung nin wa 'yı izleyip hüzne boğulduktan ve yönetmenin tarzına aşık olduktan kısa süre sonra bu sefer biraz neşelenmek için izlediğim wong kar-wai filmi.
    bu çok naif iki aşk hikayesi, insanın içini umutla ve yüzünü tebessümle dolduruyor. aynı fa yeung nin wa'daki gibi filmde beni kalbimden vuran iki nokta müzik kullanımı ve çekim teknikleri oldu. özellikle cop 663'ün time lapse vari görüntüleri çok hoştu. hemen yarın evden güneş gözlüğü ve yağmurlukla çıkıp aşık olma ihtimalim nedir acaba?

    !---- spoiler ----!

    sanırım cop 223'ün hikayesini biraz daha fazla izlemek isterdim, ikinci hikayeye oranla daha kısa geçilmiş ve havada kalmış hissettim.
    cop 663'ün sabunla, havluyla ve bilimum ev eşyasıyla olan diyalogları gerçekten çok güzeldi, özellikle evi su bastıktan sonraki yorumu.
    ve faye'nin aşırı sevimli ve aşık olunası bir karakter olduğunu tek düşünen ben olamam herhalde.

    "birbirimize en yakın olduğumuz an o andı, aramızda 0.01 cm vardı. 57 saat sonra bu kadına aşık oldum."

    "birbirimize en yakın olduğumuz an o andı, aramızda 0.01 cm vardı. 6 saat sonra başka bir adama aşık oldu."

    !---- spoiler ----!