1. harward üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre insan ömrünü ortalama bir yıl kadar uzatan yiyecek. ayrıca içerdiği magnezyum, demir ve kalsiyum ile ciddi oranda besleyici bir gıda. kokusu dahi, insanı rahatlatacak miktarda mutluluk hormonu, seratonin ve noradrenalin salgılanmasını sağlıyor.
  2. hasret kaldığım yiyecek. kilolu olduğum zamanlar doya doya yerdim. şimdilerde formuma dikkat edecem ayağına ağız tadıyla yiyemiyorum sözlük.
  3. krizine girdiğinizde herhangi bir meyve de tatlı ihtiyacınızı karşılayacaktır
    fanatiği olmanın gereksiz olduğu yiyecek
  4. kilo vermeye karar verdiğimden artık pek tüketemeyeceğim yiyecek.

    şunu da yalnız olup olmadığımı görmek için yazıyorum: çikolatayı severim ama çikolatalı olan hiçbir şeyi sevmem. (sıcak çikolata, çikolatalı yaş pasta gibi)

    çok mu tuhaf? bilemiyorum.
  5. antidepresanların en lezzetlisidir kendileri. adına şarkılar bestelenmiş, filmler yapılmıştır. hemcinslerime öneriler: moralim düzelecek diye çikolataya abanmak yerine ada çayı içebilirsiniz. o da mı yetmedi r2-d2 ya mesaj atabilirsiniz, çok güzel dert dinlerim. yine mi olmadı çıkın gelin yahu çok güzel browni yaparım, birlikte ağlaşırız.
    r2-d2
  6. sunum konusu olarak seçtiğim "aman allahım ne de tatlı bu" şey.

    ya sen ne güzel hem sağlığa ne yararlı besinsin öyle. kurban olurum o kakaoyu sütle karıştırıp içine şeker katana...

    yalnız şöyle bir şey var ortalama olarak günde 40g bitter çikolata yiyen diyetisyenken ders çalıştığım süre boyunca içine gömülmek istiyorum.

    çikolatanın - özellikle bitter çikolatanın faydalarını anlatmayı bir borç bilirim. bu söyleyeceklerim az şekeri -az süt yağı olan bitter çikolata için daha uygun.diğerlerinin yararlı etkileri gibi zararlı etkileri de mevcut çünkü.

    çikolatanın içerisindeki flavonollerin antioksidan etkisi vardır ve bu hücrenin direncini arttırırken özellikle kansere karşı koruyucu bir etki gösterir. sindirim sistemi kanserleri-akciğer kanseri-kolorektal kanser ve meme kanseri bunlara örnektir mesela.

    çikolatanın en büyük kıyağı kalp-damar sağlığına. düzenli ve kısıtlı miktarda ^:miktar çok önemli^ bitter çikolata tüketen kişilerde inme ve kalp krizi riski daha düşük bulunmuş. ^:ciddiyim.araştırma sonuçları çok net^ ve koroner kalp hastalığı olan kişiler için beslenme tedavisi protokollerinde günlük 10g kadar bitter çikolata önerilmesi söz konusu. (ben diyabetik olmayan hastalarımda bunu uyguluyorum)

    ayrıca çikolata serotonin ve dopamin sentezini uyarıyor. bu da insanın kendini daha mutlu daha keyifli hissetmesini sağlıyor. özellikle duygu durum bozukluğu olan danışanlarda çikolata bir "beslenme terapisi" etkisi gösteriyor.

    ama ne kadar yiyeceğiz? kalbi korusun, kansere karşı korusun ve iyi hissedelim diye oturup nutella kaşıklamak ne kadar mantıklı?

    hep şunu anlatırım. çikolatayı kahvenin yanında tüketin. koca tablettense bir iki madlen çikolata isteğinizi bastırır.
    koca tablet keyfini küçük madlenle yakalamak içinse taktik çok basit.

    minik çikolata parçasını ağzınıza atın ama çiğnemeyin bırakın kahveyle birlikte ağzınızda kendi erisin. dilden geride tat alma duyusu yok bu yüzden koca tableti bir anda çiğneyip yuttuğunuzdan daha çok keyif alacağınızı garanti ederim.

    diyet yapanlar için de aynı şey geçerli. diyet dediğin yasak listesi değil düzenli beslenme programıdır. miktar kaçmadığı sürece çikolataya da yer vardır. tadında- kararında yedikten sonra vicdan azabına gerek yoktur. bırakın çikolatanın kalorisini... keyfini alın.
    ^:bon apetit :) ^
  7. göbek bölgesinde meydana gelen yağlanmaların ana sebebi olan, masum görünen sinsi düşman!
  8. şöyle çikolata şelaleri oluyor ya ondan alacaksın bisküviye batırıp yiyeceksin.
  9. bitter olanı makbuldür.
  10. uzun bir aradan sonra çayla beraber yemelik almaya çıkacağım. heyecanımı paylaşmak istedim.
    abi