• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.64)
cin ali serisi - rasim kaygusuz
cin ali okuma takvimiyle beraber bir zamanların klasikleşmiş 10 kitaplık bu efsane çocuk kitabı serisi; dünün çocukları olan bugünün yetişkinleri ve yeni nesil çocuklar için eşsiz bir hazine niteliğinde.

cin ali'nin atı
cin ali'nin topu
cin ali'nin topacı
cin ali'nin karagözlü kuzusu
cin ali'nin oyuncakları
cin ali okula başlıyor
cin ali okulda
cin ali çocuk bahçesinde
cin ali ile berber fil
cin ali kır gezisinde
(tanıtım bülteninden)


  1. türk insanının en çok okuduğu kitap serisidir. ^:swh^

    ps. kitap özeti yazmaya kalksam kitabın tamamı ifşa olur deyu korkmadım değil.
  2. bu kitaptır ki, kitap okumasını bilmeyen adama, en son hangi kitabı okudun sorusuna karşılık, 'cin ali ehueheu' diye sözde esprisinde ziyan edilmektedir.
  3. cogunuz bilmez muhtmelen ama belli bir nesil icin ne cok sey ifade etmis karakterdir cin ali.

    belki 10 sayfalik 40-50 cumlelik o incecik her bir kitap, 6-7 yasinda bi cocugun hayal dunyasinda, hele de koyde filan ise, tugla gibi romanlarinkinden daha genis bir alem sunardi... unutmayin ki o donemlerde anadolu'da oyle cok televizon da yoktu, koyde 1-2 zenginin evinde ancak bulunurdu, ve cocuklarin buyuk kismi cizgi filmden bile bihaberdi.

    ben 1986'da ilkokula basladigimda ogretmenim okumayi sokenlere sira ile verirdi cin ali kitaplarini. birinciyi bitireyim de ikinciyi versin, sonra ucuncuyum, dorduncuyu... ben lost'un yeni bolumlerini bu kadar heyecanla beklemedim lan...

    hepsinin kapak rengi bile cok derin iz birakmistir zihnimde... misal sekizinci cin ali cocuk bahcesinde idi sanirim ve turuncu bir kapagi vardi. hayatinda hic simit, simitci, kaydirak, daha dogrusu park gormemis bi cocugu hayal edin simdi... sonra da o ufacik kitabin sunabilecegi yepyeni dunyayi hayal edin...
  4. kitap okumayı seven insanlara sanki hep aynı yazarı okuyormuşuz gibi 'kimleri okursun' diye sorulan garip bir soru vardır. hah işte bu soruya ben hep rasim kaygusuz diye cevap veririm. hmm derdikten sonra elif şafak'ın aşk'ını okudun mu derler ve muhabbet yaklaşık olarak iki dakika sonra sona erer.
  5. taşlanacağımı bile bile itiraf ediyorum; okumadım ben!
  6. ipek ile evleniyorlarmıydı merak ettiğim seri.
  7. bütün seriyi tekrar tekrar okumuştum çocukken ama yazarını bilmiyordum. şimdi öğrenmiş oldum.
  8. 3 aralık; cin alinin yaratıcısı, rasim kaygusuz'un bugün ölüm yıl dönümü , milyonlarca çocuk onun kitaplarından okuma yazma öğrendi. allah rahmet eylesin.