1. dut pekmezinden sonra pandemi günlerinin en sevilen içkisi. ^:swh^ ne alaka diyenleriniz olabilir ama demek ki tonik'le ilgili yorumumu okumamışsınız.

    okumaya üşenenler için özetleyeyim. koronavirüsle savaşta, sıtma için kullanılan kininli ilaçlar kullanılıyordu bir ara millet, akın akın tonik stokluyordu çünkü tonikte de kinin var.

    cin tonik, gelmiş geçmiş en klasik, en zamanla eskimeyecek içkilerden biridir bence ve iyi bir cin tonikte en önemli iki şey, bol buz (küçük küpler olmasın) ve cinin kalitesidir. zamane gençleri bilmez, bizim zamanımızda tekel cin vardı, köpek boğan cinsten. hiçbir şeye benzemezdi yaptığın cin tonik.

    neyse, bardağınızı öncesinde dondurabilirseniz, daha da süper olur. böylece buzların eriyip, içkiyi sulandırması biraz daha gecikir. geleneksel oran 1:3'tür. yani bir ölçek cine, üç ölçek tonik. içine birkaç damla limon, kenarına da bir dilim limonla servis edilir. ya da misket limonu, ya da portakal. damak zevkinize bağlı. narenciye cindeki farklı tatların öne çıkmasını sağlar.

    bir de eskiden beri cin tonik bizim ():max_bytes(150000):strip_icc()/gin-tonic-5a8f334b8e1b6e0036a9631d.jpg su bardağı dediğimiz bardaklarda servis edilir. şimdi birçok yer, havalı olsun diye şu kocaman balon şarap bardaklarında hazırlıyorlar. evet, göze hitap eden bir sunum oluyor ama bardak büyüdükçe, toniğin gazı daha çabuk kaçıyor. içkinin de keyfi kaçıyor. yeni moda cin toniklerde ayrıca farklı yan tatlar kullanılıyor. narenciyenin yanı sıra biberiye, zencefil, fesleğen gibi ek tatlar ekleniyor ama bunların hepsi çok baskın tat olduğu için bence cindeki tatları bastırıyor.

    neyse, cin tonikte gelenekselden fazla şaşmamak lazım. ama ben tatlı içkici olduğum için biraz portakal suyu ekliyorum biraz.

    bir de pink cin var ki, onunla yapılan cin tonikler efsane oluyor.