1. bağımsız kürdistan isteyenlerin öldüğü şehir. askerin ve polisin attığı her kurşun bağımsız kürdistancıları delip geçmekte şu aralar. hpd genel merkez binasının yakılması olsun ne bileyim cizre'deki 'barış sözcüsü' nün alman televizyonuna bağlanıp salya sümük ağlaması olsun... ulan tükürüğümüzle boğarız dediğiniz salya sümük müydü. bileydik vurmazdık.

    not: pkk'dan, ypg'den yardım isteyen teröristlere şerefsiz demek yasakmış bu sitede. ağlayan beyefendi kusura bakmasın. kendisinden özür diliyorum. kürdistancılara şerefsiz demek de yasakmış. yapacak bir şey yok.
  2. milliyetçiler ve kendini milliyetçi sanmayanlar tarafından bir nevi kürt halkına yeni 'çatal'ların atıldığı şehir. 'tarih tekerrür eder' çıkış noktasıyla şööyle bir baktığımızda bu olayların da ayıplanacağı zamana bir 10-15 senemiz daha var. ya da yok mu?
    sde
  3. cizre'de yaşananları rahat koltuğundan izleyip, "ohh bunlara iyi oluyor" diyenlere sormak isterim. madem çözüm buydu 40 yıldır hala niye bitmiyor kardeş? 40 yıldır savaş aynı, taraflar aynı, yöntemler aynı, cizre aynı e madem yöntem güzel de hala niye bitmiyor ? demek ki neymiş güzel kardeşim bu sorun böyle çözülmüyormuş, çözülemezmiş.
  4. 40 yıldır türkiye devleti doğru kararları alamadığı için bu sorun devam ediyormuş. çözülemezmiş. ahahahhaha. abd kaç yıldır kızılderililerle savaşmıyor sebebi nedir acaba?
  5. medya size neyi gösterirse ona inanın tek bildiğiniz bu olsun. göstermediklerine de sakin inanmayın çünkü ölen küçük çocuk bedenleri,yakılan evler, silahlarla taranan insanlar, hastaneye gidemeyip ölen insanlar, gömülemediği için evin dışında cesedi çürümesin diye buzlarla kaplanan insanlar falan yok.
    gerçekten insan hayret ediyor insanoğlunun aptallığına.

    diyarbakır barosu'ndan şöyle bir açıklama var;
    bugün itibariyle cizre halkının fiziki varlığını sürdürmesi tehlikeye girmiştir. hastalıkların yayılması ve kitlesel ölümlerin yaşanması tehlikesi bulunmaktadır. dünden beri istisnai iletişim imkanlarıyla bize ulaşan çok sayıda cizreli acil yardım çağrısında bulunmuştur. cizre halkı bugün artık 1982'de filistin halkının sabra ve şatilla kamplarında yaşadığı koşullara benzer bir durumla karşı karşıyadır.
    - diyarbakır barosu kitlesel ölümlerin önüne geçmek ve yaşanan trajik durumun sona ermesi bakımından, kendi halkının yaşam hakkına saygısı ve koruması yükümlülüğü çerçevesinde hükümetin cizre şehir merkezindeki mahallelere yönelik sürdürülmekte olan askeri operasyonun derhal durdurulma talimatının verilmesini, aynı şekilde anayasal ve yasal hükümlerin açıkça ihlaline yol açan sokağa çıkma yasağının sona erdirilmesini talep etmektedir.
    (...)
    diyarbakır barosu başta kürt halkı olmak üzere türkiye toplumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler ve 1 kasım 2015'te yapılacak parlamento seçimleri nedeniyle kürt meselesinin demokratik ve barışçıl çözümüne imkan ve fırsat tanımak amacıyla, tek taraflı/çift taraflı tartışmasını şimdilik bir yana bırakarak her türlü silahli ve şiddet eylemine son verilmesi çağrısında bulunmaktadır.
    diyarbakır barosu ayrıca devlet ve hükümet yetkililerinin de daha önce yaptıkları "...güvenlik görevlilerimize saldırı olmazsa onlar da kimseye ateş açmaz..." biçimindeki söz ve taahhüdün yerine getirilmesi çağrısında da bulunmaktadır.
    böylece halen bir kısır döngüye dönüşen ve toplumumuzun yaşadığı acılar karşısında anlamsızlaşan "tek taraflı/çift taraflı" ateşkes tartışmaları da geride bırakarak fiilen silahların susmasının sağlanacağını düşünüyoruz.
    rihan
  6. ölümler bir ay önce tükürükle adam boğanları rahatsız etmiştir. ağlayacaksanız oynamayalım gençler. biz vurunca foşik, siz vurunca barış güvercini. bu pkklılar kendilerini bir şey zannedeli çok oluyor. 93ten beri gelen hükümetler dramatik önlemler alıp kafalarını ezmedi diye gaza gelmişler.

    bir de medya beyin yıkıyormuş. adam alman pkk kanalında çıktı, bakın, pkk ve ypgden yardım istedi. bu örgütler teröristtir bilmiyorsanız söyleyeyim. elinde de 150-200 genç varmış direbeceklermiş. ahahahhaha.
  7. youreads'deki pkklıları gece yarısı yine hüzğne boğmuş olan şehir. biz cizre'de devlete karşı iç savaş yürütüyoruz demek kadar kolay değil özerklik ilan etmek. adamın bir tarafından kan alırlar, öyle bir alırlar ki konuşmaya mecali kalmaz adamın. tükürükle türk boğanlar bakmışsın sevgi kelebeğine dönüşmüş ağlayıp zırlıyor.

    artık pkklılara pabuç bırakmamak için 24 saat mesai yapmak lazım belli oldu. gece vakti beni uyaran abi de sağolsun.
  8. klavye delikanlılarının acilen gitmesi gereken ilçe. nede olsa her şeyin en iyisini onlar biliyor, böyle oturmakla olmaz pistlere alalım sizi
    r2-d2
  9. hakkında yayılan fotoğrafların çoğunun dezenformasyon olduğu şehir, lakin gerçekse de özerklik ilan edilen bir yerde devlet yapılması gerekeni yapıyordur.
    cakal
  10. dünyaya düşmesi gereken d sınıfı bir meteor için en doğru koordinatta bulunan ilçe.