1. engelle diye bir nimet varken neden hala bu adamın üstüne varılıyor anlamıyorum. sadece tarzı sizin gibi değil. kibar ve naif biri değil^:swh^. geyik anlayışı farklı ve bence buranın renklerinden biri. ilk üye olduğu zamanlarda sadece matematik denklemleri paylaşıyordu ve oldukça sıkıcı paylaşımlardı. sizce iyi ya da kötü olabilir ama adam kendisi evet trolüm geyik anlayışımda bu diyor. uyuz oluyorsunuz bir çoğunuz, yazmayı bırakan yazarlarda vardı kendisine uyuz olan ama o böyle biri bu sözlükte. engelleyin. bazen ben de bir içerik okuyorum uyuz oluyorum bakıyorum cliff yazmış, bu sözlük için uygun kelime değil ama "siktir et" diyip başka bir entrye geçiyorum.
  2. yeni youser olup da cliff'i farkedenlere söylemek isterim ki bizim tescilli trolümüz o, canımız, ciğerimiz. ilk mastürbasyonunu nasıl yaptığına kadar anlatmış bir youser'ımız. ancak yine de arada girdiği içerikler ciddi anlamda kaliteli oluyor. önce okuyun, sonra eksileyin eksileyecekseniz de. çokça gördüm sırf cliff yazmış diye güzel güzel yorumları eksileyenler oluyor, ayıp oluyor bu gencimize.
  3. şu an gündemdeki yorumlardan herhangi birini bu adam yollamış olsa, %60 ihtimalle 36 ay lale yapılırdı.

    edit: verilen yüzdelik dilim %40-60 arası değişebilir
  4. sırf kendisini eleştirmek için hakkında 120 küsür girdi girilen yazar..
    trolldür, sosyal deney yapıyordur, bilim girdileri yazıyordur, yahut hiç yazmıyordur. kime nedir?
    insanız, gayelerimiz farklı.. farklı olmalı ki ilerleyebilelim.
  5. yazıyor, olay oluyor.
    siliyor, olay oluyor.

    şimdi ben cliff'in sosyal deneyinin sonucundan bahsedeyim size.
    lan oğlum, türk televizyonlarındaki abuk subuk yapımların reytingi ile paralel gidiyor cliff.
    ne kadar saçmalarsa o kadar değerleniyor (dikkat çekiyor, reyting alıyor).

    bin küsür yorumdan eleye eleye 35 tane bırakmış (kendince değerli olanları).
    bu kalanlar da festival filmi gibi. ne reklam alıyor, ne reyting, ne prim yapıyor ne para ediyor. ama içeriği dolu.

    halbuki troll yorumlar öyle miydi?
    reytingleri tavandaydı.
    kim tavana vurdurdu? biz.

    demek ki neymiş, youreads ~= reyting hedef kitle.

    nerde la benim fularım?
  6. söylenilene göre bu sefer haksız yere lale olmuş. site yöneticilerinden cliff ve badboy'un niye lale olduğu, hangi kural ihlaline dayanarak uçurulduklarını öğrenmek istiyorum. ortada eğer bir haksızlık var ise troll de olsalar yanlarında olacağım.
  7. troll troll dedik ama özgecan aslan gibi benim ve birçok insanın hassas bir konusunda trollük yapmak olsa olsa adiliktir.
    o şakayı sıkıyorsa yüzümüze karşı da yapacaksın artık ne yazdıysan, adamın götünden kan alırlar kan.
    not: ne yazdığını okumadım ama bilgim var az buçuk, trollemek adı altında şerefini kaybetmeyeceksin.
  8. !---- spoiler ----!


    god : olay günü youreads'te ne yapıyordun?
    cliff : laleydim
    god : olayın hangi gün olduğunu söylemedim!?
    cliff : ben hep laleyim :(((*:sgahahsh)

    !---- spoiler ----!
  9. dün radyoda boş boş konuşurken otluya döndüm ve dedim ki "cliff'i harcayacaklar matmazel" dediğim oldu harcadılar lan çocuğu. gencecikti lan cliff.

    tanım: bugün öğle vakitlerinde lale olan yazar.

    not: bu yorum herhangi bir kişi, kurum ya da zümreye hakaret içermemektedir. ve türkiye cumhuriyeti yasalarına aykırı değildir. kural 1
    not: bu yorum mesajlaşmak için kullanılmamaktadır. tek başına, başlıkla ilgili bir anlam ifade etmektedir. kural 2
    not: bu yorumun içeriği diğer sitelerden kopyala-yapıştır şeklinde getirilmemiştir, şahsımın hayal gücü kullanılarak yazılmıştır. kural 3
  10. Bu herif şu yorumunda açık açık diyor ki " yine ortalığı karıştıracak şeyler yapacağım" en azından benim yorumdan anladığım bu. Şimdi bu adamı lale yapmayacaklarda kimi yapacaklar?

    Bu herifin buraya tek başına verdiği zararı kim verdi başka? Bu herif yüzünden kaç yazar burada yazmayı bıraktı? Herif insanların kurduğu platforma zarar versin ondan sonra boş yere lale yapıldı de. Oldu canım başka?

    Nasıl gündelik hayatımız, hukuksal kurallar ve toplumsal normlar tarafından bir düzen içerisinde ilerliyor ve bunlara aykırı davranış yapanlar cezalandırılıyor ise burada da aynı durum söz konusu. Ha şuan için Türkiye'de hukuk'un güveninirliği şaibeli ama bu başka konu.

    Bırakın şu "bana dokunmayan yılan bin yaşasın", "clif gerçek hayatta çok iyi biri " kafasını. Az bile yapıyorlar bence. Bu platform şuan bu haldeyse sorumluları bu herif ve bu herife yıkama yağlama yapanlardır.

    Not : hadi cliff'i koruma ve yaşatma derneğine üye olan yazarlar linç edin beni :)