1. kız olursa farah, zümrüt ya da bade.. erkeği düşünmek istemiyorum çünkü umarım kızım olur.
  2. oğlum olursa babayaro , babangida ya da baba rahman:)
  3. spesifik bir isim düşünmedim zaten o evrede tek karar bana düşmez anası da fikir belirtir illaki ama mahmut, berk, ayşe, selin gibi sık karşılaşılan bir isim kesinlikle istemem. hayrullahcan ya da fadimesu tarzı değişik kombinasyonlara da sıcak bakmıyorum. nadir olsun duyan bi düşünsün lan yanlış mı anladım böyle isim mi olur desin ama alttan değişik olduğu için hoşuna da gitsin falan. mesela benim değişik bir ismim var (benden başka tanışmadım, ama sanırım 4 5 tane varmış) ve call center ya da starbucks dışında bir sıkıntısını görmedim. üstelik böyle kalabalık bir ortamda ilk duyunca insanlar bi dönüp bakıyo falan inceden götüm kalkıyor hoşuma gidiyor ..
    wtf
  4. ne koyarsanız koyun ama söylenmesi kolay, anlamı güzel bir şey koyun. tutup da el kadar çocuğa sırf selçuklu tarihinde geçiyor diye ebu'n-nema bin mufaddal demek hoş olmuyor.
    anlamını da adam akıllı araştırın. kur'an-ı kerim'de geçiyor diye kimse çocuğunuza şeytan demek zorunda değil.
  5. fersah
  6. şahsen hiç düşünmedim. günü gelince bakarız nasip olursa.

    ama bir arkadaşım var. 182 cm boyunda ve 107 kilo (son zamanlarda nutella pankek yemekten 2 kilo aldı zaar) kendisi. onun çocuklarına koyacağı isim kız olursa mastur, erkek olursa basyon'muş.

    bu fikrine istinaden kendisine "senin gibi ahlaksıza da bu yakışırdı zaten" dedim.
  7. gizemsu, alara, aleyna, tibetcan, berketuğ, tuğberk gibi korkunç; ümmiye, keziban, esma, ümmühan, halid, hayrullah gibi dini; çeri, şeri, liz, merkür, hera, seli gibi "yabancı" öykünmeli isimler dışında evladımı hayata 3-0 yenik başlatmayacak fikirlerim elbette var...
  8. feraye.
  9. füruğ çok güzel bi isim olabilir kızıma
  10. kıza arya nehir, oğlana aras çınar.