1. sloganı da şöyledir:

    "farklı görüş, aynı düş."

    merhaba arkadaşlar.
    bugün oldukça heyecan duyduğum bir fikirle karşınızdayım.
    yeni bir hareket başlatmak istiyorum. aslında başlattım sadece yol arkadaşı arıyorum.

    ülke olarak geldiğimiz noktada görüyoruz ki, görüşümüz ne olursa olsun aynı şeyin hayalini kurmaya başladık:
    "refah ve huzur".

    gün geçtikçe daha fazla insan, yaşadığımız bu ideolojik savaşın ve kamplaşmanın bize ne kadar zarar verdiğini görüyor. elde çare olmadığı için ise, "türkiye bu işte" deyip sineye çekiyor, kabulleniyor. herkes her gün eleştiriyor, yanlışı görüyor, her zaman ve her kurumda. ama bunları toplayıp bir düzeltme hareketi olmadığı için, arkadaş meclisinde tartışılıp akşam bitince elde hiç bir şey kalmayan bir sonuçla karşılaşıyoruz.

    siyasete baktığınızda önümüzde üç beş tane partinin yıllardır elinde çevirdiği bir meclis var. yahu koca ülkede başka bir fikir yok mu? var aslında, onlarca farklı parti var. ama gelin görün ki barajı geçemeyecek ya da iktidar olamayacakları için kimse yüzlerine bakmıyor. (seçim olmadan bu belli olmadığı halde) ve biz, bize dayatılanlar arasından seçime zorlanıyoruz. ve en kötüsü birbirimize düşman oluyoruz.

    enteresan olan da, bu kadar parti var, ama nedense ben hiç bir çaba göremiyorum. imkanlar kısıtlı evet ama internet çağında öne çıkıp sesini duyurmanın bu kadar zor olduğunu da düşünmüyorum. hal böyle olunca da "iyi ama oyu kime vereyim" soruları ortaya çıkıyor, hem de çok fazla.

    ben imkan olduğunu düşünüyorum. ama ihtiyacımız olan şey, farklı ve biraz çizgi dışı bir hareket. zaten sorun olan ideolojik kamplaşmadan beslenen bir partinin bir şeyleri düzeltecegine de inanmıyorum.

    diğer çok önemli gördüğüm nokta ise, "vatan" kavramının ideolojik bir kalıba sokulmasıdır. bu tür kalıba gerek yok. ben bu ülkede yaşıyorum, ve bu yüzden bu ülkenin güzel olması gerek. kim yaşadığı ev kötü olsun ister? bu kadar basit bir konu da bile kamplaşmış haldeyiz.

    saydığım ve sayabileceğimiz çok daha fazla sebepten ötürü yeni bir hareketin kurulmasını arzu ediyorum.
    peki nasıl bir hareket?

    öncelikle belirtmem gereken şu: siyasi parti kurmak oldukça maliyetli bir iş. o yüzden mevzu belki oraya kadar gelemez emin değilim. ama gelse de gelmese de bu hareketin başlaması gerek.

    amacımızdan ötürü, bu hareket hiç bir ideolojik kalıba sokulmamalı. bu yüzden herkes, "kimliğini" de yanında getirip buna dahil olabilmeli. kimse bu harekete, bunlar "şucu" diyememeli. en olmaz denen şeyler bile, en azından tartışılabilmeli. tartışılabilmeli ki belki kalıplarımızın dışında daha iyi yollar vardır.

    en başta ihtiyacımız olan şey bir ofis ya da toplantı yeri. burada çeşitli konular hakkında toplanıp, tartışıp bunları da internete yüklemek istiyorum. örneğin:

    çok sesli hareket, 1. toplantı, konu: ilkelerin belirlenmesi
    çok sesli hareket, 2. toplantı, konu: iletişim

    gibi, tamamen şeffaf; herkesin bu tartışmaları izleyebileceği, hatta kendi de gelip katılabileceği bir ortam oluşturmalı. gidişata göre, hangi konu konuşulacaksa onun uzmanları davet edilebilir, ya da konuya göre farklı ekipler oluşturulabilir. bunlar zamana göre şekillenebilecek konular.

    bu harekete uzun zamandır ihtiyacımız var. artık bir şekilde; sistemli ve kararlı bir ülke yolunda ayağa kalkmamız gerekiyor.

    aslında siyasetçilik çok hevesli olduğum bir alan değildir. o yüzden bir hareket kurup onun lideri olarak devam etmek, adımı yazdırmak vs. gibi konular da çok umurumda değil. ama umurumda olan şu:

    filozofsak, düşünmek için
    öğretmensek, öğretmek için
    öğrenciysek, öğrenmek için
    yazarsak, yazmak için

    ne işle uğraşıyorsak olalım, kendimizi gerçekleştirmek için iyi şartlara, yani iyi bir ülkeye sahip olmalıyız. bunun için ise çok daha fazla beklemeden hareket etmeliyiz.

    bu konuyu burada açtım, çünkü bir şekilde duyulması gerekiyor. aslında henüz olgunlaşmadan popülize olup yıpranmasını da istemiyorum. bu yüzden eğer ilgilenen olursa bunu şimdiden diğer mecralarda çok fazla reklam yapmazsak daha iyi olur.

    aslında daha konuşacak çok şey var ama hepsi buraya sığmaz. bu yüzden katılmak isteyenler bana mesaj yoluyla ulaşsın bir ekip oluşturmaya başlayalım.

    ihtiyaçlar:
    toplantı yeri
    internet sitesi ekibi
    sosyal medya ekibi
    toplantıların kaydı için bir video ekibi
    ve eğer mümkünse, herkesin hesap hareketlerini görebileceği bir bağış hesabı.

    (not: hareketin ismi değişmeye müsaittir.)

    iyi günler.