1. habertürk gazetesi yazarı oray eğin'e göre; 2019 başkanlık seçimlerinde, başkan adayı olarak ilhan kesici'yi gösterecek olan ana muhalefet partisi.
  2. ne belediyecilik olarak ne de parti olarak halk ile alakası kalmamış, direk ya da dolaylı olarak iktidarın sol kolu görevini üstlenmiş partidir artık sadece.

    aday olmak için 150 açık oy bulamayan incenin kapalıda 450 oy alması , kocasakal'ın aday bile olamaması ne yazık ki kuzu kuzu oy atmaya giden kemik chp tayfasının gözünü açmaya yetmeyecektir.

    belediyecilik anlayışına baktığınız zaman chp'nin kalesi denilen izmirde bile halktan o kadar uzaktırlar ki sadece izban artı sistemi ve alsancak tramvayı bile %5 civarı oy kaybetmelerine sebep olacaktır. halbuki kültür ile ilgili olsun, çevre ile ilgili olsun chp belediyesinin en aktif çalıştığı dönemi yaşamaktayız. buna rağmen en çok oy kaybedecekleri döneme girecekler.

    ama asıl sorun seçmenin oy verirken bilinçli olmamasından kaynaklanıyor. futbol takımı tutar gibi parti tutan, oy atmayı düşündükleri parti kazanamaz diye ona oy atmayan, sırf diğeri daha az kazansın diye hiç beğenmediği bir partiye oy atan "koyunlarla kuzular" olduğu sürece chp ve ona denk partilerin sırtı yere gelmez.
  3. selin sayek böke ve fikri sağlar'ın eşbaşkan olarak başına geçmesi gereken parti. hayır cephesinin birlikteliği ve güçlenmesi açısından şu anda şart.
  4. dersim bombacılığından ödün vermesi sebebiyle eleştirilere konu olan parti.
  5. ermeni düşmanlığından ve dersim bombacılığından ödün verip afrin bombacılığına katılarak, türkiye cumhuriyeti'nin egemen sınıflarının selameti açısından en doğrusunu yapıyorlar. artık tam anlamıyla sosyal-demokrat olmuşlardır:
    domuz ye ✓
    savaşta kendi burjuvazisinin yanında saf tut ✓
    çağdaş uygarlık seviyesi® yakalanmıştır, kutlu olsun. swh

    muharrem ince (veya kocasakal), üç vakte kadar genel başkan olabilir. (eğer türkiye devleti'ndeki muhfazakarlaşma ve totaliterleşme devam ederse tabi -ki edecek gibi görünüyor) böyle bi koltuk değişimi tayipgillerin iktidarını ve ideolojik hakimiyetini sadece pekiştirecektir. belki rte'nin padişah gibi ilahlaştırıldığı iki partili bir (erbakancı bir akp'ye karşı ulusalcı bir chp'li ikili sistem) türk tipi abd sistemi kurulur. tekçi, sağ-popülist muharrem ve tayfasının genel başkan olması durumunda ayrıca partideki cia ajanı, sol-liberal ve komünistlikten dönme hizipler (zaza, alevi, karadenizli, anadolu hristyanı küçük klanları temsil ediyorlar) dışlanacaklar ve hdp'yle (kürt klanların bir kesiminin temsilcisi) yakınlaşacaklardır. tekçi-milliyetçi chp'liler ve reisçiler şimdiden kınalarını hazırlayabilirler, reformist sol ise siyasi sığınmacı olarak avrupa'ya kapak atma planları üzerine yoğunlaşır artık. ama ortalama bi tc vatandaşı için hayat değişmeyecektir.
  6. demokrasi ve sol'u sistem üzerinden değil bireyler üzerinden işletiyor. komünist-sosyalist partilerin "demokratik sol"a evrilmesini anlayabiliyorum ama "nasyonal sosyalizm"den "demokratik sol"a nasıl evrilecekler cidden merak ediyorum. muhalif pozisyondayken üç beş kadroyla "demokratikmiş gibi, inançlara saygılıymış gibi, farklılıklara karşı sevgi doluymuş gibi görünelim" deyip ideolojik bağlamda atatürkçülükle yüzleşmemek nasıl bi'şey acaba?

    aslında muhafazakarlardaki genetik korkuda haklılık payı var. sistem kalıplaşmış ama birkaç faninin kucaklayıcı sözleri var ortada. hehe, gücü ellerine aldıklarında neler olabileceği konusunda güvensizlik yaşamaları normal.
    yok
  7. slipo
  8. akp canavarını yaratan frankenstein'dır. rutin hale gelen kurumsal beceriksizlikleriyle bu canavarı gitgide güçlendirmekten başka bir şey yaptıkları yok.

    son olarak genel başkanları çıkmış ve "yenikapı ruhu istismar ediliyor" diyor, ya çok saf ya da kendisine biçilen rolü başarılı bir şekilde oynuyor. her iki ihtimal de birbirinden trajik...