• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.91)
dağ 2 - alper çağlar
teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş oğuz ve bekir, 6 yıl sonra özel bir görev için özel kuvvetler 8. muharebe arama kurtarma timi'ne katılır. timin özel görevi ise kuzey irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci ceyda balaban'ı kurtarmaktır. ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. mak'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.
gişede başarı kazanan dağ filminin ardından gelen devam filmi dağ 2 filminde yine başrolleri çağlar ertuğrul ve ufuk bayraktar paylaşırken alper çağlar da filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstleniyor.


  1. dağ 1 filmini izlemeyen bir izleyici olarak gittiğim filim.
    öncelikle salondaki izleyici kitlesinden bahsetmem gerekli salon doluydu. er gazinosu havası vardı. 100 kişilik salonda sadece 2 kadın vardı yaş ortalaması 20-30 yaş aralığı,filmi izlemeye gelenlerin çoğunluğu aynı bizim gibi erkek arkadaş toplulukları.

    film türk yapımı aksiyon filmi çatışma sahneleri olsun,işlenen hikaye olsun bana olmuş dedirtti. elimizde bir bordo bereli timi var bunun üzerine filmler yapmakta gecikiyoruz bile filmde bordo bereli eğitimlerinin zorluğuna ve çeşitliliğine ne kadar seçkin bir birlik olduğuna dikkat çekiliyor.

    filme girmeden önce aksiyon bir türk filmi olduğu için çatışma ve patlama sahneleri yavan,saçma olur mu diye aklınızda bir acaba sorusu olabilir sadece bir patlama sahnesi dışında bana göre hepsi çok gerçekçi olmuş.

    güzel film 7/10

    film izlerken aklıma suriyede ki süleyman şah kaçışımızda gelmiyor değil ama olsun.
  2. o kadar efekt ve çatışma sahnelerinin içinde aklımda yer eden, hüseyin nihal atsız'ın o güzel dizeleri oluyor. kahramanların ölümü
  3. ''söyleyecek sözü olan anlatsın
    isterse içine yalan da katsın
    yeter ki kendinden bizden söz etsin
    yalanı doğruyu sezer gideriz ''
    aşırılmış bir senaryosu da olsa, yetersiz efektler de olsa buram buram duygusallıkta koksa, milyonlarca gişe yapan saçmasapan türk komedi filmleri yerine bu filme giderim. iyi ki de izlemişim. içinde bir miktar ülke sevgisi olan varsa izlesin . anlamayan olacaktır bok atanlar elbet olacaktır ama böyle yapımları görmek isterim ben. velhasıl izleyin efendim filmin sonunda asker olmak istiyorsunuz.
  4. türk sineması için fena değil, genel anlamda değerlendirilirse vasat film.

    artıları: komedi ve korku kategorileri haricinde bir içerik üretemeyen türk sinemasında yeni bir sayfa olması, eğlenceli diyaloglar, bekir ve oğuz.
    eksileri: lüzumsuz yere uzun olması, emir benderlioğlu'nun oyunculuğu, er ryan'dan ağır kopya olması.

    6/10
  5. arkadaşlar gidin izleyin, izlettirin. asla pişman olmayacağınız 2 saat geçirin gidin ki türk sineması saçma sapan filmlerden kurtulsun her ne kadar eksik bir senaryosu da olsa böyle filmler çekilmeye devam etsin.
  6. fragmanında barındırdığı “işte böyle amına koyim” cümlesi yüzünden daha izlemeden soğuduğum film.
  7. hakkında çok iyi yorumlar duyduğum film fakat izleme şansım olmadı daha.birinci film ile pek alakası olmadığını öğrendim ayrıca.
  8. bu kadar kötü anlatilabilirdi.