• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
dear zachary a letter to a son about his father - kurt kuenne
yönetmen kurt kuenne'in 25 eylül 2001’de latrobe, pennsylvania'da, eski sevgilisi shirley turner tarafından vücudunun beş yerinden vurularak öldürülen arkadaşı andrew bagby anısına önce shirley turner'dan doğacak oğlu zachary için başladığı, sonra ise andrew'in ailesi david-kathleen bagby için tamamladığı tamamen gerçek kişi ve olayları konu edinen belgesel türündeki filmi.


  1. amatör filmler çeken bir adamın en yakın arkadaşlarından biri öldürüldükten sonra hem arkadaşını ölümsüzleştirmek hem de küçük oğluna hiç görmediği babasını tanıtmak için çıktığı bir yolculuk belgeseli. sıradan bir adamın üçüncü sayfa olaylarından biri olan ölümü, onu çok seven arkadaşlarının paylaştığı anılar, ailesi...buraya kadar oldukça kişisel bir belge niteliğinde olduğundan özellikle ilk yarısında izleyiciye ben bunu neden izliyorum bile dedirten bir çerçevesi var. ancak belgeselin çekimleri esnasında olaylar öyle bir boyut almış ki özellikle son yarım saatinde izlenmesi zor, hazmedilmesi olanaksız bir hal alıyor. konusunu hiç bilmeden, araştırmadan izlemenizi tavsiye ederim. imdb 8.6

    !---- spoiler ----!
    gelmeyen adaletin nelere mal olduğunu, bu kadar iyiliğin yanında bir o kadar kötülüğün nasıl var olabildiğini, dünyanın en iyi niyetli insanına bir katil olmayı düşündüren sistemi, keşke öldürseydi diyen kendinizi bulacağınız, gerçek ve iç parçalayan bir öykü.
    !---- spoiler ----!
    mesut
  2. mesut' un yorumunda dediği gibi belgeselin ilk yarısı katledilmiş iyi bir insanı ölümsüzleştirmek için yapılan amatör bir belgesel filmi iken sonuna doğru dayanılması çok zor bir hal alıyor.

    !---- spoiler ----!


    çok fazla detay vermek istemiyorum ancak şu an yaşadığımız adalet, emniyet zihniyetinin benzeri bir durum. ayrıca her şeyin erken teşhisi ve gerekli önlemlerinin alınması hayat ve hayatlar kurtarır.

    !---- spoiler ----!