• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
death note
yagami light, zeki ve derslerinde gayet başarılı bir lise öğrencisidir. light için bu dünyada en önemli şey adalettir. haberlere yansıyan cinayetlerden ve insanların yozlaşmasından son derece bıkmıştır. bir şinigami olan ryuk, şinigami dünyasında hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır ve eğlenmek için sahip olduğu iki ölüm defteri'nden birini dünyaya atar. bu defteri light bulur. defteri açtığında ilk olarak kuralları okur. "bu deftere ismi yazılan kişi ölür." maddesini görünce bunu bir şaka zanneder. ama yine de defteri alır. eve geldiğinde televizyondaki haberlerde bir rehin tutma haberi yayınlanır. şüphelinin ismi ve yüzü televizyonda açıklanır. light, tereddüte düşsede "böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu" düşüncesine inandığı için şüphelinin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra televizyondan şüphelinin kalp krizi geçirip öldüğünü öğrenince defterin gerçek olduğunu anlar. light, bu defteri kullanarak dünyaya adaleti sağlamak ve yeni dünyanın tanrısı olmak ister. suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. halk tarafından light'a "kira" (katil) ismi verilir. bazı insanlar kira'yı adalet adına yaptıklarından dolayı desteklerken, bazı insanlar ise bunun insanlık dışı olduğu gerekçesiyle kira'yı desteklemez. light, insanların kendisini desteklememesine aldırmaz. ona göre ister iyi ister kötü olsun, karşısına çıkan herkesi yok edecektir.
sonra, interpol tarafından bu gizemli ölümler hakkında bir soruşturma başlatılır. soruşturmaya dedektif "l" de dahil edilir. "l", "kira"nın japon vatandaşı olduğunu yaptığı bir test ile anlar. "l", kira' ya yaptıklarının insanlık dışı olduğunu ve bunun için idam edileceğini söyler. böylelikle ikisi arasında bir savaş başlar. kimliği ilk deşifre olan kaybedecektir. (wikipedia)


  1. kurgusu kendisine hasta etmiş animedir. ayrıca kesinlikle japoncası izlenmelidir. 2006 da filmi de çekilmiştir. tabi ki aynı etkiyi yaratması mümkün değil.
    yoda
  2. "asla anime izlemem!" diye esip gürlerken mahalle baskısıyla başladığım sonrasında kurgusunun en az 40 dakikalık diziler kadar iyi olduğunu fark edip bağlandığım dizi.

    !---- spoiler ----!

    her ne kadar 25'den sonrası pek sarmasada ilk 25 candır, gerisi heyecan :)

    !---- spoiler ----!
  3. anime izlemeye bunla başlarsanız, bir daha bırakamazsınız sanıyorum. ilk bebeğim ilk göz ağrım. ilginç ki çoğu bölümünü hala hatırlıyorum.
  4. çok iyi başlayıp hikaye ve kurgusuyla çok da iyi devam eden ancak sonunun çok da iyi getirilmediğini düşündüğüm, adaletin sağlanması uğrunda yapılması gerekenleri başlıca (bkz: l) ve (bkz: kira) karakterleri olmak üzere müthiş zihinsel düelloyla bize de sorgulatan zevkle izlenebilecek japon animesidir.
    eno
  5. spoiler değildir. birkaç bölüm okuyup sıkıldığım manga. tahminim sonunda kira ile l arkadaş olurlar ve ya ikisi de yaşar ya l ölür. shounen bunu gerektirir.
  6. l nin gerçek adı " lawliet "tir. keşke göstermeyip gizli, merak konusu olarak kalsaymış.
    !---- spoiler ----!

    25. bölümden sonrasını l numara yapıyor mutlaka bi plan bi geri dönüş vardır diye izledim

    !---- spoiler ----!

    edit: lelouch uyardı soyadı " lawliet "miş.
    gamit
  7. ailecek izlediğimiz ilk ve tek anime olma ünvanı var bu animenin. konu işleyişi bakımından doyurucu bir dizi-anime. eğer kısa anime seviyorsanız kaçırmayın, ki kısa animeyi, çoğu anime izleyicisi severek izler. zaten anime izlemeye başlayacak kişilerin ilk karşısına çıkan seçeneklerden biri budur.

    !---- spoiler ----!

    klasik türk dizilerinde olan, güzel bir final yapmak istemişler ama benim ve çoğu animesever için l öldükten sonrası gereksizdir.

    !---- spoiler ----!
  8. animeden nefret eden beni kendine bağlamayı ve dahi hayran bırakmayı başarmış dizidir. çok kısa olması tek dezavantajıdır. izleyin izlemeyenleri uyarın.
  9. tr. ölüm defteri. yayın hayatına şūeişa'nın çizmesi ile başladı. ilk çizimi tarihlerden aralık 2003'e tekabül ediyor. sonrasında aldı başını yürüdü zaten. 2006 senesiyle 183 bölümlük manga, animeye uyarlandı. son yıllarda filmi ile birlikte bu seri de genel olarak manga-anime-film üçlemesini de tamamlayarak sona geldi. peki... ne kaldı geriye? anime tarihinde enlere kapak attı bu seri. geçen sürede romanı yazıldı.(*:death note another note los angeles bb renzoku satsujin jiken) video game(*:death note kira game) piyasaya sürüldü. onedio editörlerince ölmeden izlenmesi gereken 20 anime den biri olarak kabul görüldü. fazla da şiy yapmamak gerek.
  10. bu animede beni kendine çeken ne l lawliet'dir ne de light yagami'dir. bu animenin favori adamı bence ryuk! animesini tam 3 defa izledim. bu adamın kafasını anlayamadım arkadaş. hep bakıyorum yorumlarda kira ve l'in kişilikleri karşılaştırılıyor. ryuk hakkında neden konuşulmuyor yahu?

    düşünsenize sıkıntıdan ne yapacağını şaşırmış bir adamsınız. sadece eğlenmek için dünyaya o zamana kadar görülmüş en tehlikeli silahı atıyorsunuz. kime geldiği önemsiz. japonya'nın en başarılı öğrencisinin eline düşüyor. peşinden yola koyulup ona sahip olan insanı izliyorsunuz yıllarca. insanın en çirkin yanlarını görmekten zevk alıyorsunuz. tüm dünya birbirine giriyor. ve adeta tadı kaçmasın diye, spoiler vermek istemeyen adam gibi, bir sürü bilgiyi yagami'den saklıyor bunlar olurken.

    bence bu dizide ryuk'un rolü chaotic neutral. ortalığı karıştıran asıl adam kendisi ama aslında hiçbir şeye karışmıyor gibi görünüyor. bence bu çok zevkli. hatta ben bile yapıyorum bunu. radikal bir konuyu ortaya at, sonra çekil kenara izle. heheh. mükemmel değil mi? at ölüm defterini dünyaya izle curcunayı.

    ha bir de manga'daki kalemine hastayım. o ne güzel kalemdir sayın ölüm meleği?

    !---- spoiler izlemediyseniz açmayın son karelerden alıntı yaptım ağır spoiler----!

    kalem 1 kalem 2

    !---- spoiler ----!