• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
der goldene handschuh - fatih akın
"70'li yıllarda hamburg'da dehşet saçan seri katil fritz honkanın hayatını konu ediyor. "


  1. fatik akın'ın 2019 yapımı son filmi. filmden nefret edenler kadar, hayran kalanlar da çok. ben de filmi beğenenlerdenim. beğendim beğenmesine de izlerken bir mide bulantısı da peydah oldu. görüntüler çoğu izleyici için fazlasıyla zorlayıcı idi.

    klasik bi fatih akın filmi diyemeyiz altın eldivene. aşırı realistik bir seri katil filmi. katilin bir dakikalığına bile romantize edilmediği, karizmatik gösterilmeye çalışılmadığı bir film. hikayesi 2. dünya savaşı'nın ardından vuku bulan gerçek olaylara dayanıyor. 45 yaşındaki baş karakter, seri katile hayat veren 23 yaşındaki jonas dassler çok iyi bir iş çıkarmış.

    filmi, "korku" filmi olarak da pazarlamışlar sanırım. korku filmi diyerek filmi izlemeye başlayan seyirci filmden özellikle nefret etmiş anladığım kadarıyla. film bir korku film değil, daha ziyade gerilim - suç türünde ilerliyor ve yoğun vahşet, şiddet görüntüleri içeriyor. sinemada vahşet görüntülerine tahammülü olmayan izleyicilerin uzak durmasını tavsiye ederim. trailer
  2. çoğu sahne de mide bulandırıcı bir gerçeklik vardı. izlemeyen kalmışsa hemen bulup izlesin, dünyaya başka gözlerle bakmak kadar iyisi yok bence sinema bunu sağladığında eşsiz olabiliyor. sonuç olarak bir hikayeye fatih akın gözüyle bakmak için izlenmeli.
    abi