1. ergen ergen dertliyim tribine girmek

    sayıca fazlalaşmaya başlamış olandır. ceviz kabuğunu doldurmayan şeylerle bazen de durduk yere "yok dertliyim, hayattan zevk almıyorum sanırım aseksüel oldum " tarzı bir sürü laf. zaten herkes güllük gülistanlık bir siz farklısınız evet.
  2. ara sıra bana da gelen his sanırım ergenliği uzun dönem yapıyorum. ama hakikaten dertliyim arkadaş.
  3. dünyada bu kadar çok katliam, trajedi, acı , bilmem ne varken, dertliyim diye tribe girmek bana utanç verici geliyor-du.

    ama düşününce kime göre ve neye göre ? kişinin yaşadığı şeyin onda kopardığı fırtınaları nereden bileceğiz ki ? titizlikle, üstüne titrenek büyütülmüş çocukların kolayca hasta olabilmesi gibi bizim de duyarlılıklarımızı yaşadığımız standartlar belirliyor.

    karnını doyurmanın peşinde olan bir insan için sosyal problemler ne derece önemlidir bilmem ama, karnı tok insanlar için hayat memat meselesine dönüşebiliyor ya da bir savaşta olmasa da hepimiz ölümü bir şekilde görüyoruz, iyi bir yaşam standartımız olsa bile daha iyisini görünce gözümüz onda kalabiliyor, kıskançlığı bu boyutta tadıyoruz, haksızlığı çok büyük bir davada değilse de en basitinden okul hayatında görebiliyoruz...

    o yüzden kimsenin acısını küçümsemiyorum, çabasını küçümsüyorum. oturduğu yerden mız mız mızmızlanan insan beynini anlayamıyorum, böyle bir içimi daraltıyor. ergen değil, kan emici sülük gibi yaşam enerjimi emiyorlar.

    edit: ilgi beklemek kötü değildir ki . o gün güzel olduğunu duymaya ihtiyacı olan birini mutlu etmek bizi eksiltmez diye düşünüyorum. bu bir huy haline geldiyse kötü ama hangimiz arada istemiyoruz ki gönlümüzün hoş edilmesini ?
  4. bu girdi yazıldığı vakitler başlık ergenlerin dertliyim tripleriyle ilgiliydi.

    ergenlik çocukluktan yetişkinliğe geçişin yaşandığı, dizginlerin hormonların elinde olduğu, vücudunda engel olunamayan genellikle hoşlanılmayan değişimlerin yaşandığı problem yumağı şeklinde bir dönem olduğu için belli bir düzeyde kabul edilebilir dertlerdir.

    işine gelince kazık kadar işine gelmeyince kaşık kadar diye isyan edilen bir ara dönem. anne ve babadan ayrı bir birey olarak kendini kabul ettirme çabası ama onlar olmadığı zaman sudan çıkmış balık misali bocalamak, aileden sıyrılmaya çalışırken arkadaşları tarafından kabul görmeye çalışmak hiç kolay bir şey değil. bu dönemi atlattıktan sonra ergen işte diye yaftalamak kolay hatta eğlenceli ama o dönemde yaşadıklarınızı unutmadan hareket ederseniz hayat herkes için çok daha kolay olur.

    dünya da açlık, hırsızlık, savaş, tecavüz, cinayet gibi milyonlarca büyük problem varken bir ergenin sesi oturmadığı için sızlanması trip gibi gelebilir haklısınız ama çocuk dünyasından yeni çıkmaya çalışan bir birey için o çatal sesle kendini kabul ettirmek dünyanın en büyük problemi olabilir, alnının ortasında çıkan sivilce önemli bir sınavının olduğu bir gün okulu ekmek için kıvrandıracak kadar geçerli bir sebeptir, sevdiği kızın abi demiş olması hayatındaki her şeyi alt üst edebilir. ev geçindirmenin fatura ödemenin stresini yaşayanlar için, sabah serviste hoşlandığı kızın yanına oturmayı planlayan bir ergenin kardeşinin parfüm şişesini kırdığı için estirdiği terör şımarıklık olarak gelebilir ama ergen birey için karşı cins yeni anlam kazanmaya başladığından bu sorun doğalgaz faturasını yatıramamış olmaktan daha az önemli görülemez. zaten görülebilse ergen değil yetişkin deriz biz ona di mi ama?
  5. herkesin derdinin büyüklüğünün kendisine olduğunu düşündüğüm için acıları muhtemelen kıyaslayamam çünkü birazcık saçma geliyor daha büyüğü var diye üzülünücek şeye üzülmemek. ve kime göre neye göre üzücü insanın kendisine bağlı bi şey bu. hatta ortada hiçbir şey olmadan da insanın keyfi kaçabilir, modu düşebilir ama hal böyleyken kendini yerden yere vuranlara sanki büyük bi şey olmuş gibi tribe girenlere anlam veremiyorum. biraz da komik buluyorum galiba.
  6. bu sıkıntılı kişiler, kuzey güney dizisinden artmaya başlamıştır. diziyi izleyen kuzey tribine giriyor analizlerime gore. derdi, sıkıntısı olana eyvallah da bazıları harbiden hiç cekilmiyor. 7/24 çıkmıyor bu tripten. bi bitmediniz dedirtiyor zorla.
  7. belki kimseye anlatamayacağı, içi içini yiyor denilen türden bi derdi vardır. ulan bi bok bilmeden millete ne etiket yapıştırıyonuz?

    kendi hayatınıza bakın önce, kendi eksiklerinizi tamamlayın sonra millete laf yetiştirirsiniz.
  8. yazabilecek kadar gucum olabilse ve dertlerimi anlata bilsem. ama sadece dertler derya olmu.....

    saka saka bu sarkiyi degil benden adam olmazi dinliyorum.