1. faruk bildirici "siluetini sevdiğimin türkiyesi"nde 70'li yıllarda aitia'da görev yapan genç bir asistandan bahseder. memleketinden gelirken portakal kasalarına sakladığı emanetleri ankara'da kimlere hangi amaçla ulaştırdığını anlatır. 99 seçimleri sonrasında koalisyon tartışmaları sürerken rahşan ecevit, bu emanetleri kimlerin nerelerde kullandığını hatırlatacak, görüşmelerde gerginlik yaşanacak, ancak bu durum koalisyonun kurulmasını engellemeyecektir.

    ayrıca (bkz: http://youreads.net/yorum/29677)
    mutlu
  2. baykal'a oy vermeyi hdp ile aynı tarafta olmak şeklinde algılayan kişi. aynı zamanda dört bakanın yüce divanda yargılanmasını savunan kişi. hdp ile aynı tarafta yer almadan yolsuzlukların hesabını nasıl soracağını merak ediyorum. kimse sana hdp ile aynı siyasi yap, onu destekle demiyor. ama senin doğru dediğine hdp'de doğru dediğinde, nasıl oluyor da kendi doğrun birden yanlış oluyor.
    kelime dağarcığından bölücü, terörist, imralı canisi kelimelerini çıkar, konuşacak hiçbir şeyi olmayan bir partinin lideri.
  3. 'hdp ne yaparsa aksini yap' politikası(!) benimsemiş, dünya barışından,haktan,adaletten bir haber, kendi çizdiği kırmızı çemberin içinde siyaset yaptığını zanneden bir garip vatandaş.
  4. yakin donem siyaseti en son nerde biraktigimi hatirlamiyorum ama devlet bahçeli'ye karsi surekli bi sempatim olmustur. bunun en onemli nedeni de, ne zaman ortalik gerilse, bir sekilde tabanina tam bir devlet adamina yakisir bir bicimde itidal cagrilarinda bulunmasina bagliyorum. bir de bazen klasik arabalara olan tutkusunu kameralar onunde paylasirken ki o tavirlari cok icten ve samimi geliyor, tam bir anadolu insani misali.
    hatirliyorum bir zamanlar daha höt denmeden ortaliga cikip, etrafi yakip yikan taban gencligini, cocukluk yillarimda. ama bahceli doneminde bu ve benzeri olaylar neredeyse yasanmadi denecek kadar azdir. munferit olaylari ayri tutarak soyluyorum bunu.

    bugun meclis baskanligi seciminde tercih etmis oldugu yol, kendi tabaninda nasil bir reaksiyona sebep olmustur tam olarak olculemez ama bahçeli, "devlet menfaiti icin ustumuze bir sey duserse yapmaktan geri durmayiz" diyerek, bence partisnin politakisiyla celismeyen ana cizgisni korumaktadir.
  5. chp yerel seçimde ankara'da mhp kökenli mansur yavaş'ı aday gösterdi.hem bunu kendi tabanına açıklama zorluğuna gögüs germek zorunda kaldı,hem de seçim sürecinde propaganda için maddi-manevi efor sarfetti. üstelik seçilirse ,seçildikten sonra mansur yavaş'ın mhp'ye geçeceği söylentilerine rağmen...
    cumhurbaşkanlığı seçiminde de e.ihsanoğlu'nu aday gösterdi. ve burda da benzer eleştirilere göğüs germek zorunda kaldı. parti içerisinden ciddi tepkiler ,hatta istifalar oldu. yine sonradan ekmeleddin ihsanoğlu mhp milletvekili oldu.
    meclis başaknlığı seçiminde ise bunlarla karşılaştırılamayacak küçüklükte bir fedakarlık bekleniyordu mhp'den .chp adayına destek vermek . buna karşın mhp mecliste hdp neye evet derse ona karşı olacağını söyledi .meclis başkanı adayları hdp ile görüşmedi bile .bu şartlarda hdp'nin oy vermeyeceği açıkken ,meclis başkanlığı seçiminde kendi adayımız diye tutturdu. üstelik mhp ve chp oylarının toplamının yeterli olmayacağı belliyken. yani zeka geriliği olmayan herkes bu hamlelerle akp'nin adayının seçileceğini bilirdi.

    şimdi bunları göz önünde bulundurarak düşünelim;bir tarafta akp gibi bir illeti ülke'nin başından uzaklaştırmak için bu kadar kritik hamle planlayan ,fedakarlık yapan,siyasi kariyerini riske eden kılıçdaroğlu
    diğer taraftan hamleleri mantık çerçevesinde açıklanamayan,meydanlarda akp'ye sövüp akp'yi engelleyecek ilk fırsatta kaçan devlet bahçeli.
    devleti yönetecek kişi zeki ,mantıklı ,fedakar,çizgisini koruyabilen biri olmalı.bir dakika durun ve düşünün(sadece son zamanlarda yaptıkları ile) bu adamda saydığım özelliklerin hangisi var ?
  6. bence çok matrak bir adam, mahalleden bir abim olmasını isterdim ama o yanlış tercih yapıp siyasete girdi.
  7. akp eş başkanı
  8. kurultay istenmesine rağmen kurultay yapmayıp mahkeme ile genel başkanlık seçimi yaptırıp tr de ilkleri yaşatacak devrik liderimsi. rte yi başkan yapmadan gitmek istemiyor heralde.
  9. hakkında en geniş çaplı malumatı ve medyada kolay kolay bulamayacağınız bilgileri emcet olcayto'nun "devlet bahçeli'nin dokuz sabıkası" isimli kitabında bulabilirsiniz
  10. koltuk sevdasıyla seçmenlerini hızla kaybediyor, aktifliği yok ve mhp gibi köklü ve idealist bir partinin genel başkanlığına artık yakışmıyor, yerini mhp için bir şeyler yapma isteği olan kişilere ne kadar zorlasa da devredecektir ayrıca. akp'nin diktatörlüğünden bıkmışken mhp'de de aynı şeyi görmek üzücü.