• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.97)
dexter
dexter'la tanışın... karanlık düşlerine şahit olun... gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir?öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil. sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor. üç yaşında öksüz ve yetim kalan dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. yeni babası, dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. bunun sonucunda dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. dexter morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor.


  1. Final sahnesinin türkül versiyonu normalinden daha etkileyici olan dizi. Ölmeden izlenmeli bence.
    !---- spoiler ----!

    Final Sahnesi

    !---- spoiler ----!
  2. allah'ın psikopatı!

    izlediğim diziler arasında lost'tan daha kötü bir bölümle bittiğine herkesin ikna olduğu tek yapım sanırım bu. lost'un sonunu beğenenler vardı da bununkini herkes lanetlemiş adeta.

    bu yorumu yazdığım an itibariyle dizinin kendisi imdb'de 8.9 puanda, final bölümüyse 4.8. lost'ta bu durum 8.5'e 8.1 desem demek istediğim anlaşılır herhalde.

    !---- spoiler ----!

    odun herif yaa! yine de seviyoruz.

    !---- spoiler ----!
  3. miami metro polis departmanı'nda kan sıçrama örnekleri analizcisi olarak çalışan, geceleri seri katile dönüşen dexter morgan merkezli bir dizidir.

    henüz birinci sezonunun ortalarındayken keşfettiğim efsane dizi, aynı zamanda favorimdir.

    genelde dizileri yayımlanırken değil, bittikten sonra toplu izlemeyi severim ancak dextar ı güncel takip etmek benim için hep çok özel olmuştur.

    miami' de geçen hikaye jeff lindsay'in dexter romanlarının ilki olan darkly dreaming dexter romanından uyarlanmıştır. sonraki sezonları lindsay' in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. dizinin ilk bölümünü yazan james manos tarafından televizyona uyarlanmıştır.

    öldürme dürtüsüne sahip olan ve bunun önüne geçemeyen dexter bu işi kendi kurallar dahilinde yapmaktartır. kurbanlarını katiller ve tecavüzcüler arasından seçip öldürme gereksinimini belirli rutinler ile yapmaktadır.

    --- rutinler ---

    -suçsuz insanları öldüren bir adet katil
    -kapı açma aparatı
    -bir çift eldiven
    -haki tişört ve kargo pantolonu.
    -m99 ile doldurulmuş 1 adet şırınga
    -selobant
    -27 metrelik muşamba
    -üç katlı siyah çöp poşeti
    -irili ufaklı bıçaklar
    -koleksiyon için alınan kan örneği
    -deli cesareti

    --- rutinler ---

    bir başka efsane yerlerden biriyse kahramanın kendi iç sesidir, dizi boyunca içinden kendi kendine konuşmaları ve tespitleri diğer herkesten farklı oluşunu bize göstermesidir.

    sevdiğim sözler : dokunduğumuz her şey bir şekilde değişir ama bu değişim hiç bir zaman beklediğimiz gibi olmaz.

    son olarak gelmiş geçmiş en iyi sezon finallerine sahip dizinin finali hayal kırıklığı olsada dexter her zaman dexterdır. 9.5/10
    d.
  4. efsane dizi...

    üstteki entrye ithafen şunu söylemeden geçemeyeceğim. dexter'a kan sıçrama örnekleri analizcisi demek dexter'a haksızlık olur. dextercığımız sadece nerd bir labaratuvar faresi değildir. bugüne bugün harvard tıp mezunudur. miami metro polis departmanının adli bilimler^:forensics^ ekibinin kan sıçrama analisti olarak çalışmaktadır. tabii kurt adama dönüşmediği zamanlarda.^:swh^

    ve son olarak (bkz: tonight's the night)
  5. sonlara doğru türk dizisi kıvamında bayan bir başka şaheser.
  6. 4. sezon finaliyle dizi tarihinin en şok edici sahnesiyle gönlümde yeri ayrıdır. bir süre kıpırdayamadan ekrana bakıp donduğumu unutmam:)
  7. en etkileyici yapımlardan biri. ta ki final bölümüne kadar.

    !---- spoiler ----!

    iki hayatı bir arada götürmeye çalışan, başlangıçta her şeyin kamuflaj olduğu ama sonrasında asıl hayatı halini aldığı, oğlu için her şeyi yapan, ama yaşadığı halde oğlunu bırakan, kardeşini çok seven, ama onu da denize gömen, eskilerin en iyi kan sıçrama analistlerinden, şimdilerde ise odunculukla ekmek parası kazanan, çocukluktan yetişme, güzel bir ölüm ritüeline sahip, en iyi seri katil.

    !---- spoiler ----!
  8. ailemizin seri katili; severek izliyoruz. kesip biçmesi, paketlemesine alıştık da özellikle 3. sezondan sonra fanfinifon fon sahnelerini aile içinde seyrederken zorlandığımız dizi.
  9. diziyi izleyen herkesin sonunda hayal kırıklıgı yasadıgı efsanevi yapım.dizide bölümde ağlamaklı oldum burdan spoiler vermeyeyim ama izlemeyen varsa mutlaka izlemelidir.sadece sunu söyleyeyim dexter dizi değilde gerçek bir insan olsaydı hannah!ı bırakamazdı.o kadın bırakılır mı be abicim ya.diziden sonra çay içmişlerdir kesin.
  10. bu diziyi izleyip yakalanmasini zorlastiran bir suru seri katil vardir dunyada, eminim.