• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
diken ucu - behçet çelik
kitap açıklaması

"onu özlediğim için aradığımı sanmış olmalı. özlemedim diyemem, ama özlediğim o mu, bundan emin değilim. o kitabı geçen akşam elime almasaydım, onu aramak aklıma gelmezdi. boş gözlerle kitaplığa bakıyordum - ne sık yapar oldum bunu. okunmuş okunmamış, çeyrek yarım bırakılmış kitapların ne anlattıkları, ne hakkında oldukları değildi aklımdan geçenler. ne zaman aldığımı, okurken neler düşündüğümü hatırlamaya çalışıyordum; fotoğraf albümüne göz gezdirirken birdenbire karşıma çıkan hem tanıdık hem yabancı bir yüzü tanımaya çalışır gibi..."


  1. bana; otobüste, vapurda, sokakta başkalarının hikayelerine haddinden birazcık fazla kulak misafiri olmuşum hissi veren hikayelerden oluşan öykü kitabı.

    çarpıcı olmayan, yorucu da olmayan kısa kısa öyküler barındırıyor bünyesinde.

    behçet çelik'ten okuduğum ilk eserdi. yazarın; sakin, bağırmayan bir dili var. süslü kelimelerden, uzun cümlelerden uzak durmuş. yine anlatmaya değer buldukları da gösterişten uzak, "herkesin hikayeleri" diyebileceğimiz türden.
  2. bir önceki arkadaş çarpıcı olmayan demiş esere. ben ise belli cümlelerin altını çizmiştim zira o cümleler de o dönem kalbimi çizmiş idi. belki de kendimce uzun sürdüğüne inandığım o dönemki ilişkimin bitişinde okuduğum içindir, bilemiyorum. yer yer depresif bir eser. ama herkesin bildiği üzere okumak iyidir.