1. - sevgilimle rahat rahat yıldızları izleyebilmek için ülkenin elektriğini kesmek. aslında şehrin elektriğini kessem de yeterdi ama napalım işte diktatörlük.

    -emel sayın'dan tarkan'a kadar ülkedeki tüm ünlü şarkıcılara benim hakkımda en az 5 tane şarkı yazma zorunluluğu. ama sezen aksu için bu limit en az 50. yalın da kornetto için yazdığı gibi abuk abuk şarkılar yazarsa dinime imanıma kazığa oturturum! daha anlamlı, daha içten şeyler yazın, mesela ne kadar tapılası
    mükemmel bir insan olduğum gibi...

    -ben saray değil de şato kullanmayı düşünüyorum. saray benim gamlı ve gotik havama uymuyor. zaten şu sıralar görgüsüzlerin elinde olan bir yapı. şanımıza yakışmaz.

    - şatoma bir eğlence odası yaptırmayı düşünüyorum. yani eğlence odası derken disko falan sanılmasın bildiğin düğün salonu. içine de ülkedeki tüm çingeneleri toplayacağım. 24 saat oynamak zorunlu. canım göbek atmak istediğinde kendimi hep yeni ısınmış bir eğlencenin ortasında bulmak istiyorum. vizyonum bu kadar. beğenmeyeni öldürüyorum zaten. ahah ne güzelmiş diktatörlük.

    - ay hazır öldürmekten bahsetmişken yobazlara da dokunmasam olmaz. yobazları kısırlaştırıyorum. ırkçıları da kısırlaştırıyorum. sonra bu ikisini üst üste koyup ıslak odunla dövdürüyorum.

    -hani mesela tek suçu yolda yürümek olan kadına, bir türlü rahat vermeyen, gerek kornayla, gerek lafla, gerek elleriyle onu taciz ederek kadını dış dünyaya küstürüp evlere kapatan şerefsizler için devletin genelevlerinde ömür boyu zorunlu hizmet ya da cinsel organlarını taşla ezerek kısırlaştırma gibi iki ceza düşündüm ama bir türlü kara veremedim sanırım bunu referanduma sunucam.

    - yetiştirme yurdu gibi yerlerde çalışmış insanların sicillerini inceleyeceğim. zaten %90'ı allahın belasını vermesini isteyeceğiniz tiplerdir. işlerine son verip onları ağır işlerde çalışmaya mahkum edicem, ellerinden kurtardığım çocukları da tek tek bağrıma basmak istiyorum ama diktatörüm sonuçta yapamam. o yüzden bunun hırsını da yine diğer sevmediğim insanların üzerinde sigara söndürerek çıkartıcam.

    - ah nasıl unuturum onları, bu kötü günlerimizin diğer mimarları da hakimler... onlar için de özel bir cihaz yaptırıcam. silkeleme cihazı. "aklın nerede senin kendine gel, nasıl böyle kararlar aldın? " sesleri eşliğinde beyin kanaması geçirip geberene kadar onları silkeleticem.

    - tarımda ilaç kullanmak yasak. hayvanlara eti, sütü için zulüm etmek yasak. ineklerin sütünü ellerinizle kibar kibar sıkacaksınız, ben de havuzumu onunla doldurucam. aksini yapanın neticesinden bağırsakları patlayıncaya kadar patlıcan sokarım.

    - eğitim ya da ticaret gibi ülkenin yararına şeyler için değilse yaşadığınız bölgeyi değiştirmek yasak. tatile gidebilirsiniz ama yerleşemezsiniz.

    - hırsızlık bir suç değil. eğer devlet halkını doyuramıyorsa ya da kleptomani insanlarını tedavi ettiremiyorsa neye yarar ? önce halka asgari şartlar sağlanacak, sonra beklentilere girilecek değil mi ? zaten ayıptır söylemesi benim de biraz elim uzundur. var mı itirazı olan?

    -bütün siyasetçileri idam ettirebilirdim ama sonra onları ayak işlerinde çalıştırmanın daha iyi olacağına karar verdim. bir gün bile tatil yapmadan ve en iğrenç yemekleri yiyerek, tuvalet falan temizliyecekler. bugün bakan yarın uşak ahah :)))

    -polyester malzemeli, zehirli boyalar kullanarak üretilmiş kumaşlar yasak. herkes pamuklu kumaş giyecek. ama kimse benden güzel giyinmeyecek. en güzel kıyafetler benim.

    -mesela canım bodruma gitmek istedi, herkes bodrumu boşaltacak. ben ve sevgili kölelerim birlikte kafa dinleyeceğiz. arkada güneş yumuşak yumuşak batarken tüm kalpler benim adımla atacak...
  2. ufak olanları bunlar ise, büyük olanlarını okuma konusunda söz veremediğim şımarıklıklar..:)
  3. diğer tarafa da el atmazsam olmaz. ( dünya ve ahiret ve yokluk ve her şey lideri olaraktan)
    herkesi ( cehennem de dahil) cennete gönderecem. ( diğer diktatörler ve bazı kıdemli alçaklar hariç)
    + şaraplar müessesemizden
  4. mühürsüz oyları geçerli saymak.
  5. diktatörlüğü bilmem de arap emiri olunca denize girmek istediğinde türkiye'den 1 haftalığına 12 kişilik dalgıç ekibi getirebiliyorsun. bunlar güzel şeyler hep.
    bozuk
  6. efendiler, yarın veganaziliği ilan ediyoruz.
  7. savcıları göreve davet etmek
    seed
  8. - uluslararası toplantılara yeşil adidas eşofman ve beyaz spor ayakkabıyla katılmak. cüzdanı ve uçağın anahtarını masaya koymak.

    -liderlere kardeşim diye hitap etmek. böyle r.t.e. gibi değil ama tiki şekilde söylemek.
    -yine bu tip toplantılarda liderler konuşurken karşılarında limon yalamak veya çekiirdek çitlemek.

    halı saha maçlarına messi, ronaldo gibi dünya yıldızlarını getirmek ama kaleye geçirmek.
    -milli takımın forvetine kendimi koymak.

    -kanallardan birinde sabah akşam konuşup halkın kafasını şişirmek.
    -bir kanalı sadece sevgilimin övülmesi için tahsis etmek. şiirler, şarkılar vs.

    -bir de diktatör de olsam halkın bilinçlenmesini isterim, yerime gelicek kişi benim kadar mükemmel olmayabilir. bu yüzden halkı zorla okuturum, satranç oynatırım, zekaları gelişssin diye çabalarım.

    - bir de genleri düzeltmek için yapmayı planladığım şeyler var.
    - barzoların üremesini yasaklarım. evlilik ve çocuk yapmak için ayrı ayrı ehliyet zorunluluğu getiririm.

    -kızların efendi adam yerine piç tercihini engellerim. artık efendiler kazanacak. efendilik zorunlu.
  9. prens adalarını önce insandan arındırırım, sonra heybeliada, burgazada ve kınalıada'yı batı, büyük ada ve sedef ada'sını doğu slavları kadınlarıyla doldururum. hamile kalanlar içinse hayırsız ada'da bir hastane ve dinlenme tesisi yaptırırım.

    adalarıma benden başkası giremez. girmeye kalkanı ibret-i alem için şeylerinden ada girişlerine asarım. ^::)^

    zülfiyar edit: ışık hızı bu olsa gerek. ^::)))^ ^:swh^
  10. cumartesi akşamları alkol zorunlu olacak(aşırı olmamak kaydıyla) azıcık kafa güzel gezelim dertsiz tasasız.