1. insanlara yapılan bir saldırı olmadığı ve onların özgürlüklerini kısıtlayıcı, inançlarını yaşamalarına engel olacak davranışlarda bulunulmadığı sürece ifade özgürlüğüdür.

    diğer mitolojik varlıklarla dalga geçmekten farkı yoktur. bunu yapınca hiçbir şey olmaz.

    din baskısını kırmak adına dalga geçmek, mizah çok etkili.
  2. zeus'un elindeki şimşekle insanları cezalandırdığına inanmayıp bir kureyşli arabın at sırtında göğe yükseldiğine inanan insanlarla dalga geçmektir.

    yunan mitolojisi ne kadar gerçekse, arap mitolojisi de o kadar gerçektir. aklını kullanmayıp ve düşünmeyip böyle saçma sapan şeylere inanan insanlara dalga geçmek ödül olur. belki "ulan bu niye böyle söylüyor?" diyip araştırma isteği uyanır kişide.
  3. karşınızdakinin dini haricindeki diğer 4300'ü hakkında dalga geçtiğinizde sorun yaşamazsınız.
  4. seküler bir ülkede bunlar olur ve açıkçası istediğim zaman dinle de, kültürel değerlerle de dalga geçerim benim için mizah malzemesi.

    birilerinin kutsal kabul etmesi, değer yüklemesi onu dokunulmaz yapmaz. 7/24 inanmayanlara lanet eden, cehennemlik kafir yaşamaya hakkı olmayan insan olarak görenlere inat.

    eğer bu özgürlükler için mücadele edilmezse kısmen değil, tamamen bir orta doğu ülkesi oluruz.

    ramazan'da oruç tutmuyor diye dayak yersiniz, karikatür çizdi diye kurşuna dizilirsiniz, dini eleştirdiniz diye öldürülürsünüz, devlet ve toplum yoluyla dini kullanarak insanların beyni yıkanır bunlar yaşandı yaşanıyor.

    burada amaç insanları kızdırmak değil, bunu yapınca hiçbir şey olmadığını göstermek ve seküler kültürü, ifade özgürlüğünü oluşturmaktır.

    insan ile inanç ayrımını yapmak lazım.
    dinlerin canı yoktur.
  5. ilahi dine inan insanlar güneşe nasıl tapar bi insan ya, ineğe tapılır mı kesip yediğin ölen bişey falan diye dalga geçmeyi bıraktığı zaman ben de bakire meryem, musanın denizi yarması, gibi konularla dalga geçmeyi bırakırım
    wtf
  6. aşağılayacak biçimde değil de sadece eğlence amacıyla dalga geçmekse eğer bir sorun bulunmamaktadır ancak bir insanı, kurumu, inandığı düşünceyi, dini değerlerini, kültürel değerlerini yani herhangi bir şeyi veya birini aşağılayarak dalga geçmek kabul edilebilir değildir bence.

    çünkü siz kişinin inandığı şeyle dalga geçerseniz onun sizin değerlerinizle, ailenizle, ülkenizle, dalga geçmesini legalize etmiş olursunuz bir bakıma eğer siz saygı bekliyorsanız aynı zamanda saygı göstermeniz gerekir çünkü saygı karşılıklı bir şeydir.

    ama tabii ki sizinle aynı şekilde düşünceleri olan insanlarla bir ortamda bulunduğunuzda, veya dalga geçtiğiniz zaman bunu yanlış algılamayacak, ofansif bir şey görmeyecek insanlarla dolu bir ortamda bulunduğunuzda dinle de dalga geçebilirsiniz, o insanın kendisiyle de dalga geçebilirsiniz, dalga geçmenin kırmızı çizgisi siz dalga geçtiğiniz zaman bundan gücenecek, üzülecek belki sinirlenecek bir insanın olup olmamasıdır.
  7. ateist bünyenin kendine görev edindiği olay. sorsan mizah yapıyor ama espriler 15 yaş seviyesi.
  8. hangi dinle dalga gecerseniz, o dinin toplumunda yasayamazsiniz. bu kadar basittir. ifade özgürlugu ile alakali bir durum degildir. kutsal dokunulmazdir. ha benim umrumda degil ama, kutsal inanan kisinin zihninde dokunulmazdir. dokunursaniz kişiyi delirtirsiniz. bu kutsallarin fazlaligiyla dogru orantili artar. bugun o ifade özgürü ülkelerin kutsallarina saldirin. benzer bir linç ile karsilasmaniz işten degildir.
  9. ateist ibadeti.
  10. %8'lik ateiste karşı %92'nin %90'lık kısmı: "yanacaksınız la hahahahah"
    dindara karşı mizah yahut aynı muameleye tepki: "ooooooooovv"

    oldu tabii dedirten durumdur.

    (bkz: ateistle dalga geçmek) in, (bkz: din ile dalga geçmek) out?