1. ayni mevzuyu döndüre döndüre anlatan birini öldürmemek için yapılan eylem.
  2. kafayi asagi yukari sallayarak ceneyi kaşımak farzlarindandir.
  3. -hımmm
    -aynen
    -kesinlikle
    -anladım vb.

    gibi ifadelere, ünlemlere sığınılan arada yakalanılan (%100 başarıya ulaşan olduğunu sanmıyorum) , iletişimin tek taraflı olduğu (zira alıcı yok) iletişim biçimidir.
  4. çok yaptığım eylem. dikkatim çok çabuk dağılıyor, özellikle bi şeyle uğraşırken biri konuşuyorsa neredeyse hiç dinleyemiyorum. özür dilerim herkesten.
  5. aynen aynen.
    ben de öyle yapıyorum.
  6. insanların anlattığı şeyler ilgimi çekmiyorsa -ki genelde çekmezler- böyle yapıyorum.

    napayım "sus ulan denyo" diyip susturayım mı karşımdakini? bence görgü kurallarından biri sayılmalı dinliyormuş gibi yapmak.
  7. hayatımın yüzde seksenini kaplayan eylem. bunun iki türü var ama bende, birincisi bazen gerçekten dinlemek istediğim, merak ettiğim halde o an başka bir şey düşünüyor oluyorum, kafam başka yerlere gidiyor keza inanılmaz konstantresi çabuk dağılabilen ve dalgın bir haleti ruhiyem var, o sebeple böyle yapmak zorunda kalıyorum. ya da hiç olmadı tekrar etmesini söylüyorum. ikincisi de aynı olayı temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getiren insanlara karşı uyguluyorum, ya da çok boş bir şey anlatıyordur zevk alarak böyle davranıyorum. ki bazen gerçekten her anlatılan dinlenilmeyi hak etmiyor. misal gelip bana "bugün bahar candan ne yapmış biliyor musun?" diyen birini nezaketen dinliyormuş gibi yaparım. ya da bahane bulur kaçarım. bu da kafa arkadaş.
  8. nitelikli bir cevap beklediğinde hay amima koyim dedirten eylem.
    kalba