1. din çok büyük zehir çoook, halihazırda zor olan hayatlarımızı dinler kurarak dahada zorlaştırmamalıydık.insanların tek derdi buydu zaten diyanete ayrılan parayla dünyadaki aç insan sayısı yarıya inerdi.
  2. "kıldan tüyden şeylerle uğraşmasalar keşke" dedirten haber.
  3. mesaj kendi tabanına veriliyor olabilir çok üzerime almadım, benim kaşlarım az, ayrıca kel bir bireyim. ama dersen ki ful makyaj, apartman topuklu, streç kotlu türbanlı arkadaşlar görüyor muyuz görüyoruz. eğer mesaj onlara gitmiyorsa benim ibrahim kutluay kaşlı kuzenim tolga'ya da gitmiyordur zira adam cımbızla düzenli kaşlarını alıyor.
    fetva nedir bilmiyorum ayrıca içini dışını da bilmiyorum, bodozlama daldım yoruma, nedir ne değildir kim demiştir herhangi bir fikrim yok. burası türkiye burada hatipoğlu atv'den bölüm başına 50bin tl alıp ramazan ayı gelince "az'a kanaat getirmelisiniz" diyenlerin ülkesi, bir fıkra ile yorumu sonlandıralım;

    imam'ın biri cami'de vaaz veriyormuş; kızlarınız açık seçik giymesin vb açıklamalar yapıp mini etek giymesinler'e gelmiş laf. oysa imam'ın iki kızı varmış ve mini etek giyiyormuş. cemaatten birisi söz almış ve demiş ki "ey hoca senin iki kızın mini etek giyiyor sen millete giydirmeyin diyorsun" hoca söz almış ve demiş ki " ama onlara yakışıyor"

    yani sözün özü yakışıyorsa bırakınız efendim. herkes istediğini yapsın, bu sosyal medyayı meşgul eden açıklamalara tamah etmeyiniz, cımbız kullanan müftü ve imam kızları yine bizim komşularımız, başka bir yerden nakil gelmediler, bu topraklarda doğup büyüyen insanlar. böyle cımbızla, kıl tüy ile vakit öldürürken arka bahçeleri kaçırarak bu topraklarda ömür tükettik ve tüketmeye devam ediyoruz.
  4. kendi içinde tutarlı olan açıklamadır. bu soruya dini açıdan bir cevap verilmesi gerekiyordu ve diyanette bunu yapmıştır.
    isteyen bu kurallara göre hayatını şekillendirir isteyen şekillendirmez.
  5. hocam fetva vermiş kıl üzerine
    bilmem aldırsam mı aldırmasam mı
    "bıyıklı kızların bak güzelliğine"
    bilmem aldırsam mı aldırmsam mı

    cımbız haram ağda senin neyine
    bilmem aldırsam mı aldırmasam mı...
  6. ulan jakuzi, lüks mercedes peşinde koşan adamın başında olduğu kurum ne kadar samimi olabilir bu fetvada? elbette ki bu adamlar makyajlı bakımlı kadınlardan hoşlanıyor büyük ölçüde. tabi dertleri evlenmek değildir büyük ihtimalle.
  7. diyanete bir soru sorulduğunda diyanet bu soruya cevabı islami açıdan kuran-ı kerim ve diğer kaynaklar üzerinden verir. zaten soran insanın amacı da, istediği de mesele ettiği şeyin islami açıdan değerlendirmesidir, değerlendirilmesidir.

    adorno böyle demiş, nietzsche'ye göre şöyledir, marx ve engels bu konuda şu şekil bir ayrışma yaşamışlar gibi bir cevap bekliyorsanız, bekleyin siz yine beklemeyin demiyorum da, daha çok beklersiniz onu söyleyeyim.

    sünni hanefi islam güzeldir. bilmediğimiz şeyler değildi ama cübbeli hep anlattı, anlatıyor bunları. günah olduğunu kabul ediyorsanız o günahı işlemekle dinden çıkılmaz.

    ekleme: bu entry günah tavsiyesi değildir. ^:swh^
  8. orijinalini merak ettiğim fetvadır.
    zira bıyık veya yanaklardaki tüyleri almakta yüzyıllardır dinen bir mahsur görülmedi diye biliyorum. hatta islam dininin cinsiyet arası farklara verdiği büyük önem neticesinde kadınlara, erkeklere benzememeleri açısından en muhafazakar topluluklarda bile tavsiye edilen bir şey diye biliyorum.
    haber de kaynak vermemiş ve evet gazetelerin olayı ısıtıp ısıtıp öne sürmesi iyiniyetlerini sorgulamamıza neden oluyor.

    kaş konusunda ise, haram olduğunu yeni öğrenen oturup bir düşünmeli, ben bu dini hakkında yorum yapacak kadar biliyor muyum diye sorgulamalı.