• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.44)
django unchained - quentin tarantino
amerikan iç savaşı’dan 2 sene öncesinde, güney bölgesinde geçen film köle django’nun alman asıllı ödül avcısı dr. king schultz ile yolunun kesişmesiyle başlıyor. django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen schultz ile anlaşmaya varır ve özgürlüğü karşısında brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verir. görev başarıyla tamamlanır ama ikilinin yolları ayrılmaz schultz ve django beraber güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler… ‘avlanma’ hünerini her geçen gün geliştiren django’nun artık tek bir hedefi vardır: köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi broomhilda’yı bulmak ve onu kurtarmak… bu hedef onları kötü şöhretli “candyland” çiftliğine ve çiftliğin sahibi olan calvin candie’ye götürecektir… sinemanın dahi çocuğu, oscarlı quentin tarantino’nun uzun süre üzerinde çalıştığı spagetti western türündeki projenin başrollerinde jamie foxx, christoph waltz yer alırken, kerry washington, leonardo dicaprio ve samuel jackson gibi yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosu göz dolduruyor.


  1. muhteşem derecede güzel bir konuyu ele çok güzel bir şekilde ele alan film. son sahnelerin birisindeki iple çekilen ablayı saymazsak klasik olabilir bir gün. öylesine güzel, izlenesi.

    yalnız ipi biraz açılı koysalar çok daha güzel olacak ama bu kadar kusursuz bir filmde böylesine absürt bir hata göze çarpıyor. kusura bakma tarantino. bu hata sana yakışmadı.

    !---- spoiler ----!

    hayatta ancak ümidini yitirdiğinde güzel şeyler olur ya hani? django'da tam olarak onu yaşıyor. köle olarak satılacakken daha önce çalıştığın bir iş sayesinde önce özgürlüğüne, sonra karına kavuşuyorsun. tüm düşmanlarına meydan okuyabiliyorsun. gerçek hayatta yaşasaydı büyük ihtimalle siyah devrimin başını çekecek bir karakter olup çıkıyorsun.

    yalnız o siyah olup, djangoyu aşağılayan adam var ya, ben vurmak istedim onu. öylesine kinlendim adama.

    !---- spoiler ----!
  2. abartıldığını düşündüğüm bir filmdir. leonardo di caprio hayranıyım ama film o kadar da iyi değildi.
  3. benim gibi western sevmeyen birine bile western izletebilen şahane bir film. özellikle filme giriş sahnesiyle di caprio efsanedir filmde.
  4. havası çok güzeldi, müziğiyle, karizmasıyla klasik quentin tarantino filmlerinden biridir. film olarak ortalama denilebilir.
    abi
  5. who did that to you...
  6. yonettigi filmlere merak salip teker teker tum filmlerini indirdigim, 2 oscar kazanmis amerikali yonetmen, yazar, oyuncu quentin tarantino'nun benim icin ilk filmidir django. acikcasi olacaklari tahmin etmesinin bu denli kolay olmasi bu sohrete hayal kirikligi duymama sebep olsa da, cekimler, oyuncular ve repliklerin beni buyuledigi, gorsel olarak doyuma fazlasi ile ulastigim western, drama filmi django unchained.
  7. filmdeki derinlemesine ırkçılık eleştirisini ikinci izlememde daha güzel görebildim. ilkinde tarantino filmi heyecanıyla bakıp western tadını çıkarıyoruz ikinci de ancak mesajlara sıra geliyor. tavsiyem bir kere daha dönemin siyasi koşullarını dikkate alarak izlenmesi.
    abi
  8. ırkçılığı dibine kadar hissedeceğiniz bir quentin tarantino filmdir. tarantino'nun filmlerinde silah ve kan genelde eksik olmaz ve ön plandadır, bu da onlardan biri.

    izlenesi filmlerden biridir benim gözümde.

    imdb top 250 listesinde de kendine yer bulmuştur.
  9. https://www.youtube.com/watch?v=kBvJtqzMJn0

    (Django) Django, have you always been alone
    (Django) Django, have you never loved again
    Love will live on, oh, oh
    Life must go on, oh, oh
    For you cannot spend your life regretting

    (Django) Django, you must face another day
    (Django) Django, now your love has gone away
    Once you loved her, whoa, oh
    Now you've lost her, whoa, oh
    But you've lost her forever, Django

    When there are clouds in the skies and they are grey
    You may be sad but remember they’ll all soon pass away
    Oh Django, after the showers
    The sun will be shining

    Once you loved her, whoa, oh
    Now you've lost her, whoa, oh
    But you've lost her forever, Django

    When there are clouds in the skies and they are grey
    You may be sad but remember that love will pass away
    Oh Django, after the showers
    The sun will be shining

    Django
    Oh, oh, oh, Django
    You must go on
    Oh, oh, oh, Django