1. büdüt: hahahaha çok eğlencelisiniz lan, başlık %50 troll fuları biraz sıksanız anlarsınız. yapılan yorumlar falan ne bileyim, burdan bakınca hepinizi kenan ışık gibi ciddi biri olarak tahayyül ediyorum. kapitalizm diyen mi dersin, insanlık tarihini sayan mı dersin ahahahaha
    dövlöt höstönösö
    hele sen bi trafik kazası geçir, biri taksın kıçına pıçağı, gece hamile karın acil doğuma gelecek olsun bakalım özel hastane kapıdan sokacak mı :) o zaman görüşelim güzel karşim. :) kıps

    aslında tam hali, özel olarak yapılan ( devlet hastanesindeki doktorluk dışı yani) doktorluğun etik olmaması durumudur.

    " ne alaka o zaman dans , durup dururken bu da nereden çıktı? " diyenleriniz olacaktır. hatta ; " sen kimsin .mına koyim (lan) diyenleriniz de çıkacaktır.
    karşı argümanlarla yarınlar yokmuşçasına savunma yapacak doktorlar bile çıkar belki kim bilir ?

    dostlar, romalılar, yurttaşlar, dinleyin;
    ben doktorları övmeye geldim, gömmeğe değil.
    (bkz: marcus antonius'un tiradı)

    öncelikle yoldaşlar, doktorluk kutsaldır, hipokrat'in kemiklerini sızlatmak istemem.
    lakiiiiin, bu devlet hastanelerinin dışında; özel hastane, muayenehane falan açan doktorun ahlakından şüphem var.

    dövlöt pörö vörmiyür yeaaa diyenleriniz olacaktır. ülkeyi de üstnüze yapalım mı ?
    özel hastanelerin soyguncu olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım.

    soruyorum size sayın youser'lar bir bebeğin, yaşlının, gencin, annenin, babanın veya herhangi bir insanın, yaşamak için, sağlığı için yardıma ihtiyacı varken; ondan devasa ücretler istemek etik midir ?
    özel hastane herşey süper, buzlu badem bile soku. veriyorlar yeaa demeyin.
    bu abd'nin ortadoğu'ya demokrasi getirmesi gibi birşey.
    doktorların bu kadar zengin olması normal mi ? olsunlar, hobi olarak yine zengin olsunlar, lafı yok fakat, bugün 20 dk'lık muayene için 300-500tl isteyen doktor var.
    bana kimse bunu o kadar sene okul okudular diye anlatmaya kalkmasın, insanlara ekonomik olarak tecavüz ediyorsunuz.

    not; beni devlet hastanesi doktorlarına emanet edin.

    edt: özetliyorum.
    bir hasta var, ve bir doktor var. bu hasta'ya yaşamını devam ettirmesi için müdahale edecek adam para istiyor ise ahlak bunun neresinde ?

    teferruat kısmını geçiniz lütfen, 10 sen okudu, 5 sene okudu falan. akıl mantık işi mi dostlar 20 dk için 350-400tl paralar ? bir ameliyata 20k para istiyorlar. bu ameliyatı devlet çoğu zaman ücretsiz veya 20/1 fiyatına yapabiliyor.
    taraftarı olduğun takım bileti pahalı satınca ağlıyorsun, kitap pahalı diye ağlıyorsun. onları almasan ölmezsn ama hasta olunca ölürsün.

    edit2: ay beni eksiliyormuş, çok üzüldüm istanbul tinercisi :)
  2. "diktatörlüğün etik bir meslek olmaması" olarak okudum.

    az önce abd'deki protestoları izlemiştim onun etkisinde kaldım galiba. :d

    ama etik değil bence.
  3. öncelikle: (bkz: verdim eksini güzel kardeşim)
    uzun uzun yazmayacağım çünkü okunması zor oluyor, biliyorum.
    1-) özel hastanede verdiğiniz paranın büyük bir bölümü patronun cebine gidiyor. ama patronlar etik insanlardır. onları sakın suçlamayın. hekimleri suçlayın.
    2-) özel hastanede çalışan çoğu hekim devlet hastanesinde çalışan hekim kadar para alır. bu para da yaklaşık olarak orta kademede bir yöneticinin aldığı paraya denktir. daha aşağı bir paraya sabahtan akşama kadar hasta bakmak ya da hastaneyi deli danalar gibi turlayıp iş yapmak isteyen varsa, gelsin, kendisine bir adet hekim diploması armağan edeceğim.
    3-) birkaç tane medyatik hekim dışında bahsedilen parayı alan hekim yoktur. o hekimlerin böyle fahiş fiyatlar istemesi yanlıştır. tıpkı 1 saatlik konser ya da dizi için fahiş fiyat verilen şarkıcılar/oyuncular ya da fahiş fiyata çalışan ünlü avukatlar ya da mühendisler gibi. sorun mevcut ekonomik modeldedir. bu ekonomik modelin sorumlusu da, evet doğru tahmin ettiniz, hekimlerdir. çünkü kapitalizmi hekimler icat etmiştir.

    edit: imla

    edit2: hastanın yaşamının tehlike altında olduğu bir durumda hastayı kurtarmak için at pazarlığı yapan bir hekim görürseniz, hiç çekinmeden tabipler odası'na şikayette bulunabilirsiniz. ben henüz böyle bir hekime rastlamadım ama kim bilir, belki olabilir de.
  4. sanatla zanaatı karşılaştıran adamlar bu konu hakkında antitez sunuyor be vay anasını
  5. peşin not: sonuna kadar okunmalidir.
    eğer bulunduğun şehirde aynı hizmeti alabileceğin sözde ücretsiz devlet hastanesi hekimi varsa özeldeki adam istediği fiyatı çekebilir, ve etiktir de. çünkü adı üstünde özel teşebbüs, gitmezsen zarar da edebilir. illa ucuza olsun demek ben fiatla yolculuk yapmak istemiyorum mercedes de aynı fiyata olsun demektir.sen mühendislik fakültesini bitirince kendi büronu acabilirsin, sense eğitim fakültesini bitirince kendi dershaneni kurabilirsin ama doktor adam iki yıl zorunlu hizmet yapsa bile devlet su anda ona muayenehane açmasın diye her türlü zorluğu çıkarıyor ve git eğitimsiz bir patronun kölesi ol veya gel benim hastanemde benim yerlestirdigim bashekimin, genel sekreterin altında çalış diyor. bu şartlarda herkes gibi doktor da ruh ve beden sağlığı için en uygun seçimi yapar. şimdi gelelim esas düşüncelerime, sağlıklı olmak bir insanın en doğal hakkıdır ve bu hak devlete verdiği vergilerle kendisine en makul şekilde sunulmalidir. ne katkı, ne muayene ne de ilaç farkı odememelidir. daha detaylı yazamayacam fakat bunlar mümkündür. ancak sistemin tüm carklari pasliyken doktordan kendinden feragat etmesi istenmesi ne kadar doğrudur bilemiyorum. yaptığı işin maddi getirisinin çok olması insanı neden etik dışı yapar anlamam zaten, iyi kazanan mimar bi arkadaşım var arayıp kinamam lazım gece gece. doktorlugun para etmesinin nedeni sayılarının az olması, sayı arttirilmaya çalışılıyor şu anda olur da artarsa maaşlar da düşer olur biter işte, sistem bu çünkü.
  6. çözümünün ve çıkışının günümüzde çok zor olduğu durum.

    meslek hayatı boyunca muayenehane açmayıp , ilaç firmaları ile anlaşmayıp. memur maaşına talim eden doktorlar var mıdır ? vardır. hatta var. sayıları azalsa da varlar. lakin gittikçe genişleyen bir kesim bunlara keriz gözüyle bakabilmektedir. bu doktor 30 sene hizmet edip emekli olduğunda güncel rakamlarla 60-70 bin tl emekli ikramiyesi alır.

    özel hastane'de her işletmede olduğu gibi büyük payı patron alır. gerçi özel hastanesi olan doktorlar da vardır. burada denklem basittir. özel işletmenin temel amacı kar elde etmektir. misal gelen hastayı muayene edip bir şeyin yok evine git demek ile ooo madem gelmişsin bir takım röntgen , tam kan sayımı , alt-üst batın ultrason çekmeden mi gönderelim . demek arasında karlılık fark eder.

    yada bir ilaç firması , antalya yada kıbrıs sahillerinde beş yıldızlı kongre düzenliyor ve uçak biletinize kadar karşılıyorsa , burada da bir karlılık vardır.

    hikaye uzar gider... idealist-çulsuz hekim candır.dilerim her işi düşenin karşısına böyle hekimler çıkar.dilerim onlara çulsuz-keriz diye değilde helal olsun diye bakarsınız.
  7. "aaa fikrim geldi, ben bunu gidin bi başlığa sıçayım" denilerek açılan her başlıktan tiksindiğim gibi "dostlar, romalılar, yurttaşlar dinleyin" tarzı cümlelerle süslenen yazılardan da tiksinmişimdir hep.

    düzgün yerde kullanıldığında sempati yaratacak her cümle, yanlış yerde kullanılınca ne kadar sevimsiz gelir insana.

    herkes kendine yakışanı yapar bayım, ben de sizi eksileyerek üzerime düşeni yapacağım. umut ederim ki gönlüm bir nebze olsun serinleyecektir bu gerekli hareketle birlikte.

    samimiyetle kalın.

    tanım: en ufak bir rahatsızlıktan tutun da en ölümcül hastalığa kadar derman olması umut edilerek başvurulan, sevdiklerimizi, kendi canımızı emanet ettiğimiz doktorların mesleğine atılmış olan iftira.
  8. madem maddi olarak bu kadar avanajlı bir meslek sen de gir sınava tıp kazan altı yıl sürün al diplomanı doktor ol. tutan mı var? tercih yaparken yok ben çalışamam o kadar uğraşamam demeyi biliyorsunuz.
  9. t