1. 5, 10 ve 20'lik banknotların ön cephesine zencilerin konulması planlanan para. ku-klux-klan bu işten hoşlanmayacak.

    bakınız
  2. meryem gayberi tarafından az önce hakkında "Dolar 3.30 olmuş. Olsun. Bize ne elâlemin parasından. Amerika düşünsün" böyle bir yorumun yapıldığı para birimi.

    şakaysa komik değil, ciddiyse çok komik.
  3. aynı başlık altında 14 ekim tarihinde girdiğim entry de daha da yükseleceğini tahmin etmiştim ta o zamanlardan alabildiğim kadar dolar alabilseydim şimdiye zengindim sözlük.

    ilgili entry
  4. şu anda birçok kişi elini ovuşturup "doların ardmasının bizim iktidarla heç ilgisi yoh. ülkemizde çoh şügür ehonomig gıriz de yoh. bunlar hep dıramp yüzünde oluyor." diye sinsice sırıtarak, başkasını sömürerek kazandığı paraları dolara yatırarak kar kazancını örtbas etmeyle uğraşmaktalar.
    diğer bir kesim de "hay anasını 50 dolarımı keşke bozmasaydım. neyse allaha şükür bugünde açlıktan ölmedik." diyerek küçük hesapla kendini avutmakta.

    zaten ne geldiyse bu halkın başına her şeye şükür etme hastalığı yüzünden geldi. dört bir tarafını paragöz pisliklerin sardığı bir ülkede çıkarcılar, halkın şükür uykusundan uyanmamaları için her türlü saçmalıkları yapar: dolar olmuş 3.30 bize ne, abd düşünsün.
  5. dolar yükseldikçe "şimdi uzun düşünsün" hayaline kapılmak, el çırpmak, buradan hayır beklemek ne akla ne hayale sığıyor. korkut hoca ile yapılmış şu röportajı okumanızı öneririm:

    “Kriz gelir Erdoğan gider” beklentisi yanlıştır. Krizler iktidarları otomatik olarak değiştirmez; hatta halk sınıflarının örgütsüz, zayıf olduğu, işsizliğin, sefaletin yaygınlaştığı ortamlarda baskıcı rejimleri güçlendirebilir. “İnsan insanın kurdu” olabilir. Komşular rakip görülür; ihbarcılık yaygınlaşır. Emperyalizme umut bağlamak şaşkınlıktır. Mülkiyet haklarının güvence altında olması yeter; uluslararası sermayenin bir demokrasi önceliği yoktur. Önemli olan her aşamada artan baskılara karşı mücadele etmektir.
    ***
    Böyle bir ortam kapsamlı, kolektif muhalefeti gerektirir. Türkiye’nin bu uygulamalara karşı direnecek muhalefet çevresini birleştirebilecek iki tema var: Birincisi, İslamcı faşizme geçişin kritik eşiği olan Başkanlık sistemine ödünsüz muhalefet, ikincisi ise Cumhuriyet değerlerini (başta laikliği) savunmak…

    röportajın tamamı için
    mesut
  6. parasını korumamayı tercih eden tek merkez bankası ve sahiplerinin 16 yıllık iktidar maceraları; kibir, rehavet, cehalet ve dalalet dönemleri...hıyanet dönemine girersek bu günleri de arayacağız...

    hepsini özetleyen güzel bir analiz , okuması ve anlaması kolay, derin bir iktisat bilgisi gerektirmiyor, tavsiye ederim.
    mesut