1. tam bir iş adamı olduğunu abd başkan adayı olmasıyla kanıtlayan adam.

    aday adayları o kadar kötüydü ki (evet hillary clinton dahil) kim kardashian bile aday olsa sırf popülariteden aday olabilirdi. adam bunu iyi gördü.

    zaten daha önce de bu tür bir şey yapmak istiyordu ve doğru zamanı kollayıp adaylığını koydu.
  2. kendisinin kazanmaması halinde seçimlere itiraz edeceğini söylemiş başkan adayı.

    bana birini hatırlatıyor nedense.
  3. ivanka trump'ın babası. bir de, başkan adayıymış sanırım.
  4. meksika sinirina parasinin meksika hukumetinden alarak yapacagi duvari sabirsizlikla bekliyorum. esi ona oy vermediyse duvarin obur tarafina gonderebilir. cok pis bakiyordu.
  5. lobiler seçtirmez zannederdim ama yeni başkan olması şu an garanti gibi.

    meseleye susan sarandon gibi bakmak gerek sanırım...
    mesut
  6. amerikanın yeni başkanı. ne zaman görsem aklıma sarıbıyık tipi ali ağaoğlu karakteri gelen kişi.

    Bu seçimler şunu gösterdi ki Amerikan halkı Bernie sanders gibi sosyalist bir adaya ilgi duyuyor yani sistemi sorguluyor bu yönde eğilim var gelecek seçimler için Amerika da farklı bir değişim olabileceği yönünde işaret. Şu anda iki kötüden birini seçtiler.
  7. slavoj zizek'e sormuşlar ne olur donald trump abd'nin yeni başkanı olursa diye. “Oy kullanabilecek olsam Trump'ı desteklerdim. Ondan korkuyorum. Gerçek tehlikeninse Hillary olduğunu düşünüyorum” demiş ve eklemiş: “Eğer Trump kazanırsa Cumhuriyetçiler ve Demokratların ikisi de temellerine dönecek, kendilerini yeniden düşünecek ve belki de oradan bazı şeyler çıkacak. Amerika hala diktatörlükle yönetilen bir devlet değil, Trump da faşizmi getirmeyecek. Ancak bu büyük bir uyanış olabilir. Yeni siyasi süreçler tetiklenebilir.”

    euronews'a verdiği mülakatta ise: "Elbette… Trump kişisel olarak iğrenç, adi, ırkçı ve saldırgan bir tip… Aynı zamanda onun İsrail ve Filistin konusunda söyledikleri çok doğru. Filistin konusuna ilgi duyduğunu ve bu konuya daha doğal açıdan yaklaşılması gerektiğini söylemişti. Sadece Rusya’ya karşı gelinmemesi, bir diyalog süreci içerisine girilmesini ve asgari ücretin artırılması gerektiğini açıkladı. Obama’nın evrensel sağlık sistemini iptal etmekten de hoşnut olmadığını belirtti." diyor zizek.

    trump'un ortadoğu'da kan gölüne dönmüş ve iç savaş batağından kurtulamayan ülkeler konusunda nasıl bir dış politika izleyeceği konusunda şu makale bir parça zihin açıcı olabilir sanırım. bu arada kürtlere hayranlığını ve türkiye devletinin aksine politik olarak suriyeli kürtleri desteklediğini sık sık dile getiriyor.

    New York Times'a verdiği bir mülakatta abd'nin askeri harcamalarına ilişkin sorulan bir soruya, ABD'nin bazı zengin ülkeleri korumak için de büyük askeri harcamalar yaptığını, ancak aynı şekilde geri dönüş alamadıklarını, bu nedenle bu ülkelerle anlaşma sağlanamaması hâlinde onları korumanın anlamsız olduğunu söyleyerek yanıt vermiş. mülakatla ilgili diğer ayrıntıları şurada okuyabilirsiniz.

    son derece sevimsiz, ırkçı, seksist bir kapitalist olduğu açık ancak abd'nin tam müdahaleci ve yıkıcı dış politikasında kısmi değişikliklerin olabileceği sinyalini de veriyor bana okuduklarım.
  8. bush'un kanlı döneminin ardından "müslüman kökenli" obama, nasıl müslüman coğrafyasına barış getirmeye teşebbüs dahi etmemişse^:arap baharı^, "müslüman düşmanı" trump'ın da dünya savaşı çıkaracağını sanmıyorum. amerika amerikadır, başkanı kim olursa olsun.
  9. benim green card işi yatacak herhalde