1. böyle diyen biriyle karsılastıgınızda;

    "sen allah mısın benden hesap soruyorsun, bu yaptığın şirktir, sen de müşriksin, tuttuğun orucun da namazın da hiçbir anlamı yok, allah'ı kandıramazsin, oruç tutuyorsun diye tutmayana laf ediyorsan boşuna kendini aç bırakıyorsun" deyiverin, uzaklasır
  2. "çocuklarla" dertleri nedir çözemedim bir türlü.
  3. boş bunları konuşmak da yine de söyleyelim, o çocuklar orada tiner çeken arıza tipler olsaydı ya da haplanmış manyaklar olsaydı değil bir şeyler söylemek görür görmez yollarını değiştirirlerdi. esas onların yardıma ihtiyacı var, işte samimiyetsizliklerinin delili geyiği boş bir geyik çünkü mesele o değil. kendi sahalarında oldukları hissiyatındalar ve çocukları sindirebilecekleri zararsız tipler olarak görmüşler ve atarlanmışlar.

    çok zor o anlamı çıkarmak ama ne olur ne olmaz yine de yazalım. bu yazdıklarımdan söylenmekte ya da üzerlerine yürümekte haklı olduklarını düşündüğüm anlamını çıkarıyorsanız elbette öyle bir şey demiyorum. gürültü yaparak, ortalığı pisleterek, yolu kapatarak vs çevreye rahatsızlık vermediği sürece isteyen istediğini yapsın. kimseye kimseye karışmasın.

    bir tek bu cübbeli sarıklıları ya da bu kafadaki insanları kastetmiyorum, genel olarak kendi doğrularını başkalarına dayatmaya çalışan tipler rahatsızlık veriyor. insanlar kültür, anane, gelenek, adet, terbiye adı altında ya da canınızın istediği kelimelerle tanımlayabileceğiniz bir şekilde yasalarda, kurallarda yer almayan bazen yer alanın aldığı şeklinin tam tersi istikametinde ve evrensel karşılığı olmayan bir takım toplumsal ya da daha küçük ölçekte yerel veya küçük bir komünal ölçekte uzlaşılara varmaya çalışıyorlar. zaman zaman da böyle sürtüşmeler ve kıvılcımlar çıkıyor. kendi adıma saçma buluyorum tüm bunları.
  4. hani bazı laflar vardır öyle bir anda öyle bir şekilde söylenir ki karşındakine ana avrat sövsen o etkiyi yaratamaz. "yallah arabistan'a" da aynı böyle oldu ve de efsane oldu.