• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.62)
dövüş kulübü - chuck palahniuk
istenmeyen yağlar. pahalı, butik sabunlar. maaş çekleri, güzel bir ev, zarif mobilyalar. yalnızlık ve yabancılaşma. tüketimin susmayan arsız çağrısı. yalanlar ve yalanlar. nefret ve öfke.

ilk kez yayımlandığı 1996'dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan dövüş kulübü, yeni binyılın eşiğinde geçen bir anti-ütopya öyküsünü anlatıyor. yaşadığı hayattan nefret eden, ölüm düşüncesini saplantı haline getirmiş, insani yakınlığı kanser dayanışma gruplarında arayan genç adam. ama aynı dayanışma gruplarının bir başka müdavimi, toplum kaçkını bir genç kadın. ve tyler durden; yalanlar ve mutsuzlukla dolu bir dünyaya kendi yöntemleriyle saldıran yarı çılgın bir kurtarıcı, baştan çıkarıcı bir intikam meleği. tyler'ın felsefesine göre, tüketim kültürünün uyuşturucu etkisinden kurtulmanın yolu, fiziksel acıyla tanışarak yeniden doğmaktır. çok geçmeden, geceni,n geç saatlerinde bar bodrumlarında toplanan gizli bir dövüş kulübü ülkenin dört yanını saracaktır. ama tyler'ın dünyasında sınırlara ve kurallara yer yoktur. kendi bedenini örseleyen bir müritler ordusu, toplum düzenini ve konformizmi imha etmek üzere tyler'ın peşine takılır...


  1. akici ve zaten efsane bir kitap. su an ortalarindayim kitabin. guzel distopya.
    edit: kitao biteli cok oldu. basliklarda gorunce aklima geldi.
    filmini daha once izlemistim. kitabi ookuyunca, filmin eklentileri oldugunu gordum. sizofreni, cift kisilik kitabi akici kilmaya yetiyor. ayrica tyler in kafansindakiler hicte kotu seyler degiller. beni etkiledi. boyle bir isyani yapilabilir kiliyor.
    okuyun, okutun.
  2. filmini defalarca izledim kitabını okumadım açıkçası merak etmekteyim.
  3. filminin kitabından daha güzel olduğu nadir durumlardandır. bir yerlerde okuduğuma göre chuck palahniuk da filmin sonunu daha çok beğenmiştir.
  4. chuck palahniukun gittigi bir kampta arkadasıyla kavga etmesi ve ise döndüğünde yüzündeki yaradan dolayı kimsenin bisey soylemeye cesaret etmemesi üzerine bu serbestligi farkedip burdan esinlenerek bu romanı yazmıştır
  5. palahniuk un şüphesiz en bilinen eseri. yazarın ; tüketim kültürünü , hırs,üstünlük duygusunu vb konuları bir kum torbasına dönüştüp daha sonra da şizofreniden bir yumrukla ,bu kum torbasını feci bir şekilde hırpaladağı romandır.
    dlg
  6. çizgi romanı da çıkmaya başlamıştır. yanlışım yoksa 3. sayısı vardı en son.
    fiyatı 6.90, alıp bir okumak lazım.

    ama çizgi roman totalde pahalı bir hobi gibi geliyor. yan çizebilirim.
  7. filmini çok severim, kitabını okumak anca nasip oldu.

    anlaşılması zor bir kitap aslına bakarsan, filmini izlemiş olmak anlamayı biraz daha kolaylaştırabilir. (bende sanırım böyle oldu)
    çok akıcı, ne sürede ne kadar okuduğunuzu anlamıyorsunuz bile. anlatımda bilinç atlayarak gidiyor ve aslında bu sayıklamalar olmasa bu kadar etkileyici olmazdı diye düşünüyorum.
    kurgusundan çok anlatımını beğendim diyebilirim.
  8. eser içerdiği gönderme ve mesajlarla insanları günümüzün tasması kapitalizme karşı bilinçlendirmek, bireysel ve zihinsel uyanışı tetiklemek adına gayet başarılı adımlar atıyor. filmde de brad pitt ve edward norton'un oyunculukları da izleyici üzerinde başarılı ve ikna edici bir etki bırakmakta.
  9. kitaptaki (filmdeki de), project mayhem fikri, palahniuk'a cacophony society adlı, gençken katıldığı bir büyük çaplı şaka grubundan gelmiştir.

    kişisel olarak sonu beğenmiyorum, filmin sonu daha güzel, devam kitabı yazacağını düşündüğü için açık bırakmak istemiş zaten. ki devam kitap değil, çizgi roman olarak geldi ve bence başarısız, ki ben fan boy olarak söylüyorum bunu.

    ayrıca türkçe çevirisinde yer vermişler mi bilmiyorum, sonunda palahniuk'un fight club'ın kitabından bi haber insanlar yüzünden bunalması ile yazdığı bir anektodu eklemişler yeni basımında.
  10. filminin kitabından daha güzel olduğu nadir eserlerdendir,ancak buna rağmen olayları betimlemesi başarılıdır. sonu filmden farklı biter,bu yüzden filmini izledim ne gerek var demeyiniz,okuyunuz okutturunuz.
    kg