1. bir dakika süreceğini iddia ettiği işlem için ''sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı.'' hatasını defalarca kez veren ve 11:37'den 12:55'e kadar beni bekleten(işlemim hala askıda), devletin vermiş olduğu hizmetleri elektronik ortamda veren yeterli bulmadığım sistem.

    isminin başında ''e'' olmasının şifresini ptt'den temin etmemizle bir alakası yoktur. ''e'' süs olsun diyedir.
  2. soyunu sopunu öğrenmek isteyen milyonlar tarafından çökertildi bugün. aslında fena bı hizmet değil ben beğendim, ama göremedim. bir devlet bir insanı ancak bu kadar heyecanlandırabilir. daha ne olsun.
    abi
  3. işleminiz devam ediyor, lütfen beklemeye devam ediniz…
    şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. işlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir…


    bekleme süreniz hizmet veren kurumun işlem kapasitesine göre değişebilir.
    işleminiz tamamlandığında, otomatik olarak bir sonraki aşamaya geçeceksiniz.

    sanırım bi 3 saattir falan uğraşıyorum soyumu öğrenmek için. olmadı. şu an 20 geçiyor. 30a kadar bekliycem...
  4. devletin bir halti becerememesine yeni bir örnektir.

    tamam güzel düşünmüşler çok güzel bir hizmet, ama kardeşim koskoca devletsin, bir youtube, bir facebook kadar neden düzgün hizmet vermiyorsun. birkaç yüz veya bin kişi sisteme aynı anda girmeye çalışınca sistemler patır patır cokuyor.

    gece yarısıni bekliyorum artık.soyumu sopumu görmek için.

    not: 140 senedir kars-sarikamisli çıktık. halbuki ben bir balkan gocmenligi bekliyordum. neyse belki 77-78 rus savaşı sırasında gocmuslerdir kars'a kurcalarim ben bunu daha.

    karslı hemşehrilerime selam ederim.
  5. gece 3'ten bu saate kadar 1 saat aralıklarla deniyorum bir yerlerden alman çıkmazsam yakarım buraları
  6. load-spike ile uğraşmak düşündüğünüz kadar basit bir iş değil. blizzard, ea games gibi bu işin içinde olan devler bile ilk dalgada çöküyor. evet, server kapasitesini 10 katına çıkarabilirsiniz ama 3 gün sonra işler normale döndüğünde boşu boşuna 10 katı para harcadığınız bir sistem elinizde kalır.

    dinamikçiler için -> devlet bilgilerini dinamik günlük kiralanan serverlara yüklemek düşünülemez bile bence.
  7. ''...yoğunluğun azalmasından sonra alt-üst soy raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır.'' demişler.

    acaba ne demek istediler bu ifadeyle? hizmet kapalı, dolayısıyla hizmeti kullanan yok. kullanılmayan bir hizmetin yoğunluğu nasıl azalabilir? olmayan bir şeyin azalması?!?
  8. sizin yüzünüzden uyap da bozuldu işimizi yapamıyoruz ulen. hay sizin soy sop merakınıza da soyunuza da...daha altyapısını düzgün kurmadan hizmet vermeye kalkana da ayrı başlıcam!!!
  9. insanların sopunu öğrenmek için çılgınlar gibi saldırmasının bir nedeni olmalı. öncelikle, kardeşim bunca yıl soyunuzu sopunuzu bilmeden nasıl yaşadınız, nedir bu sabırsızlık? ikincisi, sopun kürt çıksa, laz çıksa, çerkes çıksa, türk çıksa, ermeni çıksa şimdiki aktüel hayatında ne değişecek? gidip kastamonulular derneğine mi üye olacaksınız? beklenmedik bir piyangoyla kendinizi sürpriz bir kategoriye sokma hevesi/ihtiyacında bir problem görmüyor musunuz? koltuğa oturup gözlerinizi kapatın, bir şey düşünmeden rahatlayın. önemi yok ama, hepimiz aynı atalardan geldik.
  10. bu aksaklığın en büyük sebebi yerli ve milli bir serverımızın olmayışı. umarım ilgili bakanlıklarımız en kısa sürede bunun da müjdeli haberini verirler.

    bir diğeri için yerli ve milli ifşalanma haberleşme ağımız :) (bkz: ptt messenger)