1. 454 nolu vuk tebliği ile 2014 brüt satış hasılatı 10 milyon tl ve üzeri olan mükelleflere,e-defter ve e-fatura zorunluluğu getirildi. bu kapsamla birlikte 01.01.2016 tarihi itibariyle belirtilen durumları sağlayan firmalar için bu koşul zorunluluk arz edecektir. mali mühür e-fatura sisteminin olmazsa olmazı. bunun için ise tübitak' a başvuru yapılması gerekiyor.

    şöyle bir ayrıntı da var bu kapsamda; e-fatura kullanan bir firma, sadece e-fatura kullanan başka bir firmaya bu koşulda fatura kesebilir. aksi taktirde e-arşiv fatura ile dilerse işlemlerini gerçekleştirir. e-arşiv fatura zorunlu değil. hali hazırda telekomünikasyon firmalarında örneklerini görmek mümkün.
  2. internet satışı yapan şirketlerin cirosu 5 milyon tl ve üzeri ise e-arşiv ve e-arşiv fatura' ya geçme zorunluluğu vardır ancak e-defter uygulamasına geçme zorunluluğu yoktur. internet satışı yapmayan bir işletme cirosu 10 milyon tl olduğu vakit e-arşiv, e-fatura, e- defter uygulamalarına geçmek zorunda.
  3. e ticarette bir entegratör bulursun satışların onun yazılımında listelenir sonra da fatura gönder dersin müşterinin mailine atar. ay başında da excel listeyi flashla muhasebeciye verirsin. o da gider exceli vergi portalına yükler. böylece sıfır kağıt kullanımı ile yüzlerce fatura işlenmiş olur. vergimizi hızlı ve kolay şekilde ödeyebiliriz.
    abi
  4. entegratöre sadece satış değil alış faturaları için de fatura başı bir para ödenmesi gerekir ki daha bunun içinde faturaların 10 yıl saklanma ücreti yoktur.

    e-fatura dolayısıyla entegratörle anlaşma zorunluluğu yıllık satış cirosu 5 milyonun altında ki işletmeler için yine yoktur. bu işletmeler e-faturaya geçmeyip e-arşiv kesebilirler.

    kaldı ki bir entegratörle anlaşmamış firmalar için 5.000 tl nin altında ki satış faturaları için e-arşiv zorunluluğu da yoktur. alıcı resmî bir kamu kurumu olmadığı sürece alıcıyla konuşup 100.000 tl lik satışı isterseniz 20-21 faturaya parçalayın. eski usül fatura yeterli olacaktır.