1. okurken zevk alabildiğim kitaptır. çünkü nihayetinde o da bir kitaptır. ben bu kitap koklayıcıları anlamıyorum beyim. ulan kitap bu ve ben okuduğum zaman elimde tablet mi yoksa kağıt tomarı mı olduğunu unutuyorum çoğu zaman. gerek tabletimdeki, gerekse rafımdaki kitaplar benden aynı ilgiyi görüyor her zaman. bu durumu daha da duygusallaştırmanın bi anlamı yok.
  2. basılı kitaba göre daha özgürlükçüdür;
    -yanında daha fazla kitap taşıyabilir, istediğin yerde göz atma fırsatı bulabilirsin.
    -üzerine not alabilir, e-mail yoluyla her yerden ulaşabilirsin.
    -zahmetsizce alıntı yapabilirsin.
  3. liseyi karadenizde küçük bir kentte okudum. yaşıtlarım da hiçbir zaman kitap okumaya ilgili değillerdi. şehir merkezinde 2 tane kitapçı vardı. onlar da d&r gibi değillerdi. birisi, bilenler bilir nasıl bir ortam olduğunu, nt; diğeri de kitap satan sıradan bir esnaf idi.

    sabah evden çıkar, kitap almak için kenara biriktirdiğim parayı harcamak için yola koyulurdum. nt'de risale-i nur ve dini tasavvufi kitaplar arasinda boğuşa boğuşa bir albert camus, immanuel kant, ernest hemingway, stefan zweig gibi yazarların kitaplarını arardım. bakın freud demiyorum. onu aramaya bile zahmet etmezdim. yoktu çünkü. yok!

    orası olmayınca diğer esnafın dükkanına giderdim. oradaki adam da satılmadığı için almazdı istediğim kitapları. pucca, harry potter serisi, twilight gibi şeyler olurdu. bilirsiniz, kapaklarından ateş çıkan kitaplardır onlar.

    şimdi diyeceksiniz ki sipariş et kargoyla gelsin. hayır efendim istemiyorum. çünkü aynı şey yine olacak. ülkede adam akıllı kaç tane yapay zeka kitabı satan yer var? kaç tane doyurucu yazılım bilgisi içeren kitap/kurs var? doğru düzgün kaç bilimsel dergi var? ben söyleyeyim, çünkü aradım. yok. arada tek tük çıkıyor, sagolsunlar onlar da. (bkz: istihza)

    lise 2. sınıfta "böyle iş olmaz olsun" diye başladım e-kitap okumaya. zaten türkçe kitap bulmak zor. kargoya versem gümrükten dahi geçmeyecek kitapları amazon.com gibi sitelerden satın alıyorum. telefondan, bilgisayardan okuyorum, yazıcıdan basıp öyle okuyorum. keyfim de yerinde. ben de isterdim aradığım kitap anadilimde olsun, ayağımın dibinde olsun. ama yok işte, olmuyor.

    evet kitap kokusu...
  4. bu konuyla ilgili youreadsi de ilgilendiren bir sorum var.

    şimdi biz burda kitaplarla ilgili bilgi girişi yapıyoruz. peki her paylaştığımız kitabın e-kitap linkini versek nasıl olur? bütün kitaplar için mümkün değildir elbette. ama olanı paylaşsak.

    tabi burdaki en önemli konu hukuki durum. yani ben paramla aldığım e-kitabı burda paylaşırsam bu suç teşkil eder mi? bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

    ekleme: cevabımı aldım. suçmuş. paylaşmayın(*:swh)
  5. her kitaba ulaşabilmenizi sağlayan benzersiz bir fırsattır.
  6. aslında güzel şeydir e-kitap okumak. hele de araştırma alanınızla alakalı kaynakların %90'ı yabancı lisanlarda yazılmışsa, en güzel yol e-kitaplardır bişiler okumak için. ancak ne olursa olsun, elinize alıp sayfalarını itina ile çevirdiğiniz kitapların yerini tutamaz. aldığı her kitabın kapağının kenarları zarar görmesin diye bantlayan, kitabı aldığı anda içine adını soyadını ve aldığı tarihi yazan bir kitap bağımlısı olarak bu dünyadan göçene kadar elle tutulur versiyondan vazgeçmeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirim. ancak bu teknoloji çağında da nimetlerden yararlanmamak pek de mantıklı değildir.

    tanım: fazlası gözlerin içine eden kitaptır.

    not: yine de okuyunuz efenim. ne olursa olsun okuyunuz.
  7. türkiye'de e-kitap 5 yaşındaymış. 5 yılda satışa sunulan e-kitap sayısı ise sadece ve sadece 11.500. çok yetersiz.

    ayrıca e-kitap öcü değildir. basılı kitabın düşmanı gibi de görülmemeli. sıkı bir e-kitap kullanıcısıyım ve hâlâ basılı kitap almaya devam ediyorum.

    bir kere okuyup bir daha okumayacağım yığınla kitap var kütüphanemde. her kitabın elektronik versiyonuna ulaşabilsek böyle bir sorun kalmaz. alırsın okursun, beğenmezsen durur hafızada. beğenirsen gider, basılı halini de alır koyarsın baş köşeye.
  8. pdf olunca okumaktan sıkıldığım, e-pub uzantısıyla keyif aldığım şey.

    elinde epub uzantılı kitap olanlar mesaj atarsa memnun kalırım.
  9. son zamanlarda sadece kindleden e-pub biciminde okuyorum ama hic kitabin zevkini vermiyor. ilerde kitaplarin yerini alacagi kesin fakat kitaplarin yeri her zaman ayri olcaktir.
  10. eğer ki e-kitap okuyucudan okunduğu vakit (yani tablet ya da telefondan değil) gözlere sanıldığının aksine zararı olmayan kitaptır.

    yanınızda kütüphanenizi taşıma özgürlüğü, e-kütüphanelerle bağlantı kurabilme özgürlüğü, boş geçireceğin istisnasız her anı doldurabilme özgürlüğü, bilmediğin kelimeyi anında sözlükten kontrol edebilme özgürlüğü, ağaçlara sunduğu yaşama özgürlüğü sayesinde daha fazla desteklenmesi gereken bir teknoloji olduğunu düşündüğüm, koku fetişlerini pek memnun etmeyen üründür.
    hubot