1. kendisine bir kaç şarkıyla seslenmek istediğim bira markası.
    o eski halinden eser yok şimdi.
    hatıralar hayal oldu.
    bir hülasaydı geldi geçti.
  2. "başka havalar getir bana
    içinde bahar olsun
    biraz sen
    biraz da efes pilsen" turgut uyar'lama
    flash
  3. "efes pilsen, dünyanın en çok satılan avrupanın 1 numaralı akdeniz birasıdır. ayrıca efes pilsen, avrupa’nın ilk 11 arasındadır." bkz: 14 mec business seminar'daki anadolu efes'in pazarlama direktörü selda çelik görüşleri.
  4. bir "tuborg" değildir.
  5. #boykotefespilsen ile sosyal medyada (sanırım ekşi sözlük'te fitili ateşlenmiş) bir boykot var. sebebi Anadolu Grubu başkanının yaptığı şu açıklama:

    ""Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık"

    "uzuun uzun" düşünmüş de konuşmuş olsa gerek. evde yoğurt yapıyorum, arada da ekmek, allahtan egonomi çoh eyi de bana direnebiliyor.
    mesut
  6. tuncay özilhan da bir nevi evde bira yapıyor. çok yapıyor. ve istiyor ki herkes onun birasını içsin. ne iyi adam.
  7. 7.5 liralık biranın 4 lirası vergiyken, vergi indirimi yapılsın diye devlet yetkilileriyle görüşmeyip evde bira üretimine vergi gelsin diyen bira firmasıdır. boykot edeceğim.
  8. sermayedarlık böyle bir şey işte dostlar. siz dua edin bir sürü farklı marka var adamlar bu sektörde tekel değil. ya passolig gibi olsalardı? o zaman pohu yemiştik!
  9. evimde bir bidon viski var ama dibine gelince kokusu değişti diye içmeye korkuyorum
    yani evde alkol üretimi herkesin yapabileceği bir iş değil bunu evde yapmakta istemiyorum ucuza almak istiyorum vergi azalırsa satışlar artar satışlar artınca fiyatlar biraz daha düşer üreticilerde kazanır tüketicilerde istediği gibi keyif yaşayabilen bir ülkede cesaret artar bilim gelişir bilim adamı bunu yaparsak götümüzden kan alırlar mı lan diye düşünürken 2 duble viski içerse korkanın çocuğu olmaz der :) bilim gelişen ülkede ekonomide gelişir alkol kullanan insanlar dincilere göre daha barışçıldır daha çok düşünür ve sorgular(sorgulamasının kanıtı olarak rakı masasında ülkeyi kurtarıyoruz :) ) sorgulayan insan dincilere kanmaz
    bir avrupa ülkesi olmamız için en büyük engellerden birinin dolaylı yoldan alkol tüketiminin ahlaki olarak yanlış bir şey olduğu dayatılması olduğunu düşünüyorum
    kısacası keyif alarak gönlümce cebime zarar vermeden kaliteli bir şekilde alkol ve sigara tüketmek istiyorum kimsenin bunu sorgulamasını istemiyorum
    sanane kardeşim isteyen kokain çeker isteyen ot içer isteyen alkol içer isteyen çay sigara yapar kimi ne ilgilendirir ülke olarak tek sorumluluğun öldüren bonzai sahte rakı gibi ürünlerin önüne geçmen
  10. zaten tuborg favorim. ama bu şark kurnazının beyanından sonra efes ikram dahi olsa içmem.