1. 12 haziran 1890 doğumlu avusturyalı ekspresyonist ressam. daha çok otoportreleriyle öne çıkmıştır. özellikle kendini hep hastalıklı, kırılgan, zayıf bir biçimde resmetmiştir. etkilendiği sanatçıların en başında, gustav klimt yer alır. schiele, klimt'le öğrencilik yıllarında tanışmış ve çalışmalarını ona gösterme fırsatını bulabilmiş, klimt'te onu bu yolda desteklemiştir. 28 yıllık kısacık ömrüne rağmen ardında bir çok eser bırakmıştır. eserleri leopold museum'da sergilenmektedir.
  2. hakkında şöyle bir anekdot var (lakin yamuluyor olabilirim);

    bir gün egon schiele gustav klimt'e gider ve onun eserlerinden biriyle kendi eserlerinden birini değiştirip değiştiremeyeceğini sorar. amacı klimt'in çizim tekniklerini incelemek ve eser üzerinde çalışmaktır. tabi klimt o zaman hali hazırda oldukça ünlü bir ressam olduğu ve schiele'yi klimt dışında henüz kimse tanımadığı için schiele'nin bu teklifi tabiri caizse gülünçtür. neredeyse 50 yaşında olan klimt'in o zaman 20'lerinde olan schiele'ye cevabı şu olmuş: "neden resimlerimizi değiştirmemizi istediğini anlamıyorum. sen benden daha iyi çiziyorsun"
  3. can yayınları'nın varoluşçu romanların kapak tasarımlarında eserlerini sık sık kullandığı ressamdır. güzeldir, kitaplara ayrı bir kasvet katar.