• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.81)
ekmek teknesi
2002 yılında atv'de yayımlanan ve bir mahalledeki bir aileyi konu alan dizi. 2004 yılında show tv'ye geçmiş ve 2005 yılında bitmiştir.

dizinin başrollerinde savaş dinçel nusret baba, ahmet yenilmez celal, cem kılıç korkut, senarist ve heredot cevdet rolünde ise hasan kaçan vardır.

orta direk türk aile yapısını örneklemede başarılı bir örnek olarak türk halkı tarafından benimsenmiştir. özellikle, türk dilinin kullanımındaki özen ve unutulmaya yüz tutmuş deyim ve atasözlerinin bol bol kullanılması ile dikkat çekmiştir.

dizi kuzguncuk, istanbul'da çekilmiştir.


  1. kirli'nin ayrıca hastası olduğum, bir zamanların unutulmaz dizisi.

    !---- spoiler ----!

    lan jale.

    !---- spoiler ----!
    mnb
  2. tüm karakterleri ayrı ayrı efsanedir.

    !---- spoiler ----!

    ulubatlı hasan harekatı başlatıyorum! vucüdüne kırktan ziyade ok yemeyen bizden değildir…



    !---- spoiler ----!
  3. efsane diziydi. televizyon başında beklerdik 8-10 arkadaş. heredot cevdet sahnelerinde heyecan doruklara vururdu. her karakteri ayrı güzeldi. en çok da nusret baba'yı severdim.


    "6 nisan 2015'te trt1'de sadece heredot cevdet'in katılımıyla heredot cevdet saati adıyla yeniden başlayacağı duyurulmuştur. (kaynak vikipedi)"
    abi
  4. çok başarılı, sıcak ve samimi idi.

    !---- spoiler ----!

    bu erkeklerin hepsi balta girmemis hayvan. (jale)

    !---- spoiler ----!
  5. incesaz'ın çok güzel bir soundtrack ile eşlik ettiği efsane dizi.her yanı ayrı bir güzel .
  6. küçük, geleneksel bir mahallenin sözü dinlenen, saygı duyulan fırıncısı nam-ı diğer nusret babanın ve mahallenin eğlenceli karakterlerinin etrafında gerçekleşen olayların sevimli, samimi bir dille anlatıldığı sıcak bir aile dizisi. normalde geleneksel anlatılardan nefret ederim fakat ekmek teknesinde kıvamı güzel ayarlanmış olacak ki hala hatırladıkça gülümserim.

    nusret babanın baş tane kızı vardı. bu anlamda nusret baba karakterinin otoriter ve sert yapısına dair güzel bir ironiydi bu. tabi içlerinden en güzeli mahallenin barbie'si jale'ydi. güzel olmasına güzeldi fakat robot gibi fazla kalıplaşmış, donuk bir tipti. keza geleneksel mehpare, kibirli sonay ve aptal kıvırcık songül de bana itici geliyordu. fakat o sonnur yok mu, şu kıpır kıpır, erkek fatma olan. işte onu ne zaman görsem içimi tuhaf bir mutluluk kaplıyordu. diğer kardeşlerine nazaran güzel değildi ama neşeliydi, çocuksu saf bir mutluluğu vardı ve güzel gülümsüyordu. ayrıca diğerleri gibi stabil bir karakter değildi. insanları harekete geçiren, değişimi tetikleyen ve değişen dinamik bir karakterdi. güzel bir enerjisi vardı, çok etkileniyordum ondan. ^:swh^
  7. klasik bir türk aile dizisi. karakterler sağlam, atmosfer samimidir. bir dönem abd'de öğretim asistanı olarak çalışan arkadaşım, girdiği türkçe derslerinde amerikalı öğrencilere bu diziyi izletirdi türkçeleri gelişsin, kültüre yakınlaşsınlar diye.
  8. her bir karakteriyle,bölümlerin çoğunda nusret baba'nın ve heredot cevdet'in kullandığı unutulmaya yüz tutmuş deyimleri hatırlatmasıyla türk televizyonlarının efsane dizilerinden biri olmuş dizi.
    bu vesile ile savaş dinçel'i saygı ile anıyorum..
  9. şu ana kadar hayatımda başlamadan kendimi hazırlayıp başlamasını annem ile beklediğim tek dizidir. çoğunlukla istanbul'da kuzguncukta çekilmiştir. belki fanatiklerini üzecektir ama nusret babanın fırını, pideci olmuştur. ya da lahmacuncu olmuştu çok emin değilim. ama kalitesiz bir yer değil güzel bir yerdi. en son geçen sene gitmiştim. nusret babanın evi ise cafe-restoran olmuştur. işletmecileri çok samimi insanlardı, umarım el değiştirmemiştir.