1. son dönemde iyice rayından çıkmış ortamdır. bir zamanlar çok yararlanırdım, sağlam başlıklar görürdük. şimdilerde 3. sınıf açık oturum tadında, sürekli olarak karşılıklı hakaret dolu, nefret kusan "sözde" ideoloji çatışmalarına meze olmuş yerdir. eskiden gerçekten kutsal bilgi kaynağıydı, şimdilerde bilgiye ulaşmak için epeyce uğraşmak gerekiyor. yazık oldu, bir an önce eski günlerine dönmesi dilekleriyle...
  2. belki sıfırdan yaratılmış bir proje değil, bir takım formatların evrilmiş haliydi. ama bu kayda değer bir başarı örneği olduğu gerçeğini değiştirmez. ilk dönemlerdeki gerçek gündemi takip edebildiğiniz kaliteli, samimi ortamdan bahsetmeme bile gerek yok. sayısız siteye örnek teşkil etti. bizim de ekşi başta olmak üzere bu formatlı sitelerin geçirmesi gereken dönüşümü sağlama derdiyle youreads'i yarattığımız doğrudur. yine de eskiye saygımızdan belki severiz kendisini. anılarımız, dostlarımız vardır. antik'i anarız bazen. ama azizim, artık dönüşmek, yeni şeyler denemek, yapmak lazımdır.
    one
  3. kadayıflanmış bilgi kaynağı.
  4. ne kadar yazılanlardan -bazı yazarlardan- ergenlerin çok olduğu anlaşılsada, genede severek baktığım bazı girdilerde kahkaha attığım, bazı girdilerde şaşkınlıkla takip ettiğim kutsal bilgi kaynağı (bkz: yedik)
  5. açıldığı ilk günden beri sadece okuyucu olarak takip ettiğim, ders notum olmadığından da mütevellit üniversite yıllarımda çok baba 2 dersi vermemde büyük etkisi olan, çok güldüğüm ^:kelevelelis^, çok hüzünlendiğim ^:eymen bebek^ , film ve kitap seçiminde imdb ve bilimum kitap sitelerinden daha fazla işe yaradığına inandığım, bardağın boş tarafını da zerre takmadığım kutsal bilgi kaynağıdır. evet. (bkz: afiyet oldu)
  6. ekşi sözlük ağzıyla yazarsam beni bu siteden atarlar diye tarif edebileceğim site.

    ağlama duvarına dönen başlıkları arasında tek tük de olsa bilimsel konularda hala çok iyi bilgiler verebilen yazarlara sahip. ya da sinema ve film gibi alanlarda, geri kalanın da siyaset ve cahillik, önyargı ve öfke at başı gidiyor. nereden nereye.

    ben de orada yazarım, ((((fiil olarak))) artık pek yazmıyorum)
  7. 2002 yılında tanışıp 2003 yılında düzenli takip etmeye ve yazmaya başladığım ancak 2010 sonrası herhangi bir kalabalık internet forumuna dönmesiyle soğuduğum sanal mekan.

    yapıldığı 99 yılı itibariyle çok orijinal bir projeydi ve başarılı olarak türk internet tarihinde yerini aldı. artık doğrusu, sözlük formatı miadını doldurdu, sınırlarına ulaştı ve içten çürüyor gibi geliyor. yine orijinal bir yeni fikre ihtiyaç var.
  8. bi noktadan sonra (takipçi: oooh maşallah; reklam yes habibi) yeni kayıtları umursamayan site. ya da bunları piç yerine koyan, talim ettiren.
  9. debe'sinde burayı gördüğüm sözlük.

    iyi iyi, reklam anlayışımız gelişti anlaşılan.

    daha fazla reklam.
    slipo
  10. istisnalar olsa bile tamamen troll ile ilerlemeye başlamış bir yerdir. her şeye rağmen sevdiğim ^:life is drunk^ saydığım ^:depeyi^ bayıldığım ^:jun misugi^ üç iyi adamın buluştuğu noktadır.

    (bkz: jun misugi) kendisine türlü türlü yerlerden ulaşmaya çalışıp bir türlü ulaşamadım. adam baya bulunmaz hint kumaşı oldu bana. ne olursan gel yahu gel.

    (bkz: life is drunk) senden umudum hala var abi. eminim sen buralara bakarsın. olur da denk düşersen bir selam et. yoksa masamın altına cenin pozisyonunda girip ben de ağlamaya başlayacağım artık.^:swh^

    en kötü şekilde ilerleyeceğim yol.. (bkz: müge anlıya sözlük yazarı buldurtmak)