1. buraya yazacaklarım çoğu insanın ağrına gidecek belki ama lafımı esirgemeyi düşünmüyorum.

    ben bunca zamandır bu platformda böyle can sıkıntısı yaşamadım. youreads bugün mü açıldı ? hiç biriniz mi duymadınız daha önce ? ekşide debedit'lere aylardır yazan '' youreads.net diye güzel bir yer var bi bakın isterseniz. '' ibareleri yönetimle aranız bozulunca mı gözünüze çarptı ?

    yiğidi öldürün hakkını yemeyin, hiç mi faydalı bilgi edinmediniz ekşiden ? bir harf kırk yıl muhabbetine girmeyeceğim ama bu kadar mı vefasızsınız ? hiç mi kasıla kasıla gezmediniz ekşide yazarım diye ?

    ekşi pkk yuvasıydı ondan geldik kadrosu da var. 2 güne kadar değil miydi ? neden işin içine kişisel çıkar çatışması girince kutsal bilgi kaynağını pkk yuvası ettiniz ?

    suriyeli mültecilerle ilgili yazılanların %80 olumsuz olduğu platformdan gelip neden birebir aynı davranışı sergilediniz arkadaşlar burada ? soruyorum yahu alınmayın, gücenmeyin. okumuş insanlarsınız - meb eğitiminden bahsetmiyorum burada- sorgulamayı da biliyosunuz, bi kere de kendinizi sorgulayın.

    bunları neden mi söylüyorum, küçük şirin kasabasına bi günde rezidanslar dikilmiş starbuckslar getirilmiş fabrikalar kurulmuş kasabalı gibi hissediyorum.

    gidin, hakkınızı savunun. direnin. karşı çıkın. kabullenmeyin. sizin olanı geri alın.

    buraya kadar okuduysak ne mutlu.

    ''burası hakikaten daha güzelmiş be!'' diyen herkes hoşgelmiş, iyi ki gelmiş.

    kendini buraya atanlarınsa tez zamanda gitmesi dileklerimle.

    düzenleme1: mülteci kelimesi bu başlık için göçmen kelimesinden daha uygun bir kelimeydi. bunun görülebilmesi için ise (bkz: mülteci) (bkz: göçmen)

    düzenleme2: geldiği gün açtığı başlık erkeklerin seks için aşık taklidi yapması olan adamlardan duyar yedik. e olur, neden olmasındı. artık mesajlara yahut bu başlık altında söylenenlere cevap vermek de istemiyorum. size tek faydası şu olsun, mülteci kelimesi bir hakaret değildir. bunu öğrenmiş olun en azından. içinde bulunduğunuz durumu daha iyi açıkladığını öğrenmiş olun.

    " mülteci: belirli bir toplumsal gruba üyeliği veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm gören veya göreceği korkusu ve endişesi taşıyan, bu sebeple ülkesinden ayrılan/ayrılmak zorunda bırakılan " ibaresini buraya eklemeye mecbur bıraktınız beni.

    ben yeri geldi youreads'e söylenmesi gereken şeyler oldu onu da söyledim. ortada bi sıkıntı var, çözüm üretilsin, fark edilsin, bunu yapanlar kendine çeki düzen versin, en olmadı moderasyon müdahale eder diye yazdım bu yazıyı. etti de. soruna odaklanın diye değil.

    kendimi tekrar etmek olacak ama madem öyle biz de giderizci zihniyetinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum, başkaldırın, itaat etmeyin, sizin olanı geri alın dedim.

    arka sokaktaki daha iyi top oynayan çocuk mahallesine gelince canı sıkılmış tabiri bir oyundan zevk almanın tek yanının kazanmak olduğunu zannetmektir. bu da bana göre yanlıştır. yenileceğinden korkan daima yenilir, ara sıra siz de yenilin arkadaşlar.

    son olarak şunu söylemeden edemeyeceğim, bir yazının tamamını okuyun arkadaşlar.
    yazının başında genelleme yapacağımı söylerken sonunda ise bir ayırım yaptım gördüğünüz üzere, kişinin anlattığı karşısındakinin dinlediği kadardır hesabı hoşbulduk demek yerine sen ne diyon hıaaa diyenler olmuş. e ne diyim ki ? kişi kendinden bilirmiş işi.

    bu yazıyı okurken bir şeyler kazanabilmek, bu önemli olan. negatifi gördüm diye pozitiften başınızı çevirmeyin.

    dipnot: bu başlık sol frame ettiklerinizi gördükten sonra açılmış -tekrar ediyorum- genelleme yapmaktan da çekinilmemiş başlıktır. bir günde buranın dinamiklerini alt üst edip ahkam kesemezsiniz, kestirmeyiz, kestirmem en azından. moderasyonun başlık adını tekrar gözden geçirip eski haline getirmesini de daha uygun görüyorum. mülteci kelimesi hakaret değildir. bu durumu göçmen kelimesinden daha iyi izah eden bi kelimedir. durum-vaziyet böyleyken şikayet butonuna tıklandı diye başlık değiştirilmemelidir, aksi takdirde forum.youreads.com daha işlevli olacaktır zannımca.
    kuz
  2. itici ötesi varlıklar. ekşi'den geliyorsun, insanların ekşi'den kaçma sebeplerinden en büyüğü olan anketörlüğe soyunuyorsun. sol frame'e bakar mısınız ya.

    ülkücülerden kaçıp geldim ve gördüğüm ilk entry "kürtçü terörist sevicilerin çok sevdiği bla bla" tarzı bir tanım gördüm. bunu yazınca gerçekten müthiş bir tartışma kazandığınızı falan mı sanıyorsunuz?

    şuraya bak biraderim bu nedir ya:
    [http://prntscr.com/acnzvj http://prntscr.com/acnzvj}
  3. pis ayakkabılarını değiştirmeden girecekleri evi kirletmeyeceğini düşünen yazarlardır.
  4. başlığı açarken, anket diye bir başlık olduğunu görmeyen kişinin yorumudur.
    psk34
  5. ekşinin ilk yıllarına duyduğum özlemi ve hatta daha fazlasını içeriği ve kategorizasyonu sayesinde youreads'de giderebileceğimi düşünüyordum/düşünüyorum.
    özellikle bugun bu hevesimi kursağımda bıraktıkları için bu insanların ve ben dahil bir çok okur/çaylak kullanıcının yazar yapılmadan önce büyük bir titizlikle seçilmesini umuyorum.
    ilk bakışta gözüme çarpan bazı başlıklar;

    hilafet geri gelse halife kim olur
    çayı şekersiz içmek
    youserlerın şuanda okudukları kitaplar
    yabancı dizi tavsiyeleri.....
  6. yıllardır ekşi sözlüğü üye olmadan takip ederim özellikle son dönemdeki kalite düşüşünden ve üye olma aşamasındaki gereksiz süreçten dolayı üye olmadım ihtiyaç da duymadım. üstteki entrynin çoğuna katılmakla birlikte o mültecilere benim böyle daha sakin ve kültürel bir sözlükten haberdar olmamı sağladıkları için teşekkürü kendilerine borç bilirim
    wtf
  7. ilk entry'de yazan arkadaşın deyimiyle burası hakikaten daha güzelmiş be!
    rvp
  8. idrarıyla sözlük parsellemek isteyen statükocu yazar serzenişlerine tanık olduğum başlık. iltica haktır.
  9. ekşiden gelmedim, ekşi sözlüğe bir kez yazar olma girşimim oldu oldu ancak başarısızlıkla sonuçlandı. sadece okurum. son yaşaan olaylar esnasında youreads diye bir yerin varlığından haberim oldu. ekşiden entry silerek buraya gelen yazarlara niye cüzzamlı muamelesi yapıldığını anayamadım. seni yazarlıktan çıkarıp, yerine onları mı aldılar? yoksa "ekşici" etiketi yemiş bu insanlara karşı hasedin mi var? ekşi sözlükten geldim şeklinde gereksiz bir kartvizit olayına girmediği sürece, kendisine ayrıcalık talep etmediği sürece( böyle bir talepte bulunan olmaz heralde) o adamın nerden geldiğinin ne önemi var?
  10. eski ismiyle ekşi sözlük mültecileri olan başlıktır. sanırım moderasyon el attı sağolsunlar.