1. itici ötesi varlıklar. ekşi'den geliyorsun, insanların ekşi'den kaçma sebeplerinden en büyüğü olan anketörlüğe soyunuyorsun. sol frame'e bakar mısınız ya.

    ülkücülerden kaçıp geldim ve gördüğüm ilk entry "kürtçü terörist sevicilerin çok sevdiği bla bla" tarzı bir tanım gördüm. bunu yazınca gerçekten müthiş bir tartışma kazandığınızı falan mı sanıyorsunuz?

    şuraya bak biraderim bu nedir ya:
    [http://prntscr.com/acnzvj http://prntscr.com/acnzvj}
  2. buraya yazacaklarım çoğu insanın ağrına gidecek belki ama lafımı esirgemeyi düşünmüyorum.

    ben bunca zamandır bu platformda böyle can sıkıntısı yaşamadım. youreads bugün mü açıldı ? hiç biriniz mi duymadınız daha önce ? ekşide debedit'lere aylardır yazan '' youreads.net diye güzel bir yer var bi bakın isterseniz. '' ibareleri yönetimle aranız bozulunca mı gözünüze çarptı ?

    yiğidi öldürün hakkını yemeyin, hiç mi faydalı bilgi edinmediniz ekşiden ? bir harf kırk yıl muhabbetine girmeyeceğim ama bu kadar mı vefasızsınız ? hiç mi kasıla kasıla gezmediniz ekşide yazarım diye ?

    ekşi pkk yuvasıydı ondan geldik kadrosu da var. 2 güne kadar değil miydi ? neden işin içine kişisel çıkar çatışması girince kutsal bilgi kaynağını pkk yuvası ettiniz ?

    suriyeli mültecilerle ilgili yazılanların %80 olumsuz olduğu platformdan gelip neden birebir aynı davranışı sergilediniz arkadaşlar burada ? soruyorum yahu alınmayın, gücenmeyin. okumuş insanlarsınız - meb eğitiminden bahsetmiyorum burada- sorgulamayı da biliyosunuz, bi kere de kendinizi sorgulayın.

    bunları neden mi söylüyorum, küçük şirin kasabasına bi günde rezidanslar dikilmiş starbuckslar getirilmiş fabrikalar kurulmuş kasabalı gibi hissediyorum.

    gidin, hakkınızı savunun. direnin. karşı çıkın. kabullenmeyin. sizin olanı geri alın.

    buraya kadar okuduysak ne mutlu.

    ''burası hakikaten daha güzelmiş be!'' diyen herkes hoşgelmiş, iyi ki gelmiş.

    kendini buraya atanlarınsa tez zamanda gitmesi dileklerimle.

    düzenleme1: mülteci kelimesi bu başlık için göçmen kelimesinden daha uygun bir kelimeydi. bunun görülebilmesi için ise (bkz: mülteci) (bkz: göçmen)

    düzenleme2: geldiği gün açtığı başlık erkeklerin seks için aşık taklidi yapması olan adamlardan duyar yedik. e olur, neden olmasındı. artık mesajlara yahut bu başlık altında söylenenlere cevap vermek de istemiyorum. size tek faydası şu olsun, mülteci kelimesi bir hakaret değildir. bunu öğrenmiş olun en azından. içinde bulunduğunuz durumu daha iyi açıkladığını öğrenmiş olun.

    " mülteci: belirli bir toplumsal gruba üyeliği veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm gören veya göreceği korkusu ve endişesi taşıyan, bu sebeple ülkesinden ayrılan/ayrılmak zorunda bırakılan " ibaresini buraya eklemeye mecbur bıraktınız beni.

    ben yeri geldi youreads'e söylenmesi gereken şeyler oldu onu da söyledim. ortada bi sıkıntı var, çözüm üretilsin, fark edilsin, bunu yapanlar kendine çeki düzen versin, en olmadı moderasyon müdahale eder diye yazdım bu yazıyı. etti de. soruna odaklanın diye değil.

    kendimi tekrar etmek olacak ama madem öyle biz de giderizci zihniyetinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum, başkaldırın, itaat etmeyin, sizin olanı geri alın dedim.

    arka sokaktaki daha iyi top oynayan çocuk mahallesine gelince canı sıkılmış tabiri bir oyundan zevk almanın tek yanının kazanmak olduğunu zannetmektir. bu da bana göre yanlıştır. yenileceğinden korkan daima yenilir, ara sıra siz de yenilin arkadaşlar.

    son olarak şunu söylemeden edemeyeceğim, bir yazının tamamını okuyun arkadaşlar.
    yazının başında genelleme yapacağımı söylerken sonunda ise bir ayırım yaptım gördüğünüz üzere, kişinin anlattığı karşısındakinin dinlediği kadardır hesabı hoşbulduk demek yerine sen ne diyon hıaaa diyenler olmuş. e ne diyim ki ? kişi kendinden bilirmiş işi.

    bu yazıyı okurken bir şeyler kazanabilmek, bu önemli olan. negatifi gördüm diye pozitiften başınızı çevirmeyin.

    dipnot: bu başlık sol frame ettiklerinizi gördükten sonra açılmış -tekrar ediyorum- genelleme yapmaktan da çekinilmemiş başlıktır. bir günde buranın dinamiklerini alt üst edip ahkam kesemezsiniz, kestirmeyiz, kestirmem en azından. moderasyonun başlık adını tekrar gözden geçirip eski haline getirmesini de daha uygun görüyorum. mülteci kelimesi hakaret değildir. bu durumu göçmen kelimesinden daha iyi izah eden bi kelimedir. durum-vaziyet böyleyken şikayet butonuna tıklandı diye başlık değiştirilmemelidir, aksi takdirde forum.youreads.com daha işlevli olacaktır zannımca.
    kuz
  3. eksiden gelenlerin hepsi bir degil; kimisi hasretle yanip tutusacak, geri donebilmem icin bir bahane olustu mu diye her dakika eskiye goz atip duracak , ama kiminin de hic umrunda bile olmayacak, yavas yavas yeni sigindigi limanlara yerlesmeye calisacak. sarmazsa hic muhim degil, baskasina bakacak.

    6 yillik eski eksisozluk yazari olarak ben ikinci grupta sayilirim, oyle degisen temadir, eksiseyler filan yuzunden degil, kanzuk denen elemandan artik iyice midem bulandigi icin ayrildim, fazlasi degil.

    burasi iliman simdilik, bakiniyorum. bu basligin acilmasi iyi oldu, hem ev sahiplerimiz hakkinda fikrimiz oluyor - ki benim icin en onemli olcut - hem de diger gocmenleri taniyoruz.

    nacizane gorusum youreads'in bu akina ihtiyaci oldugu yonunde. burasi guzel dusunulmus guzel insaa edilmis ama henuz donatilamamis bir yer, odalar sessiz, duvarlar bombos.

    yoneticiler bu surecte cok yorulabilir, ama ozen gosterirlerse emeklerinin karsiligini alacaklardir. kolay gelsin.
  4. sitenizin kıymetini bilin dedirten başlık.

    2 yıldır zorunlu olmadıkça hiç entry girmeyen, sözlüğe bile nadiren uğrayan ben, en sonunda ekşiyle olan tüm bağlarımı koparıp youreads'e geldim. dürüst olmak gerekirse 28 şubat öncesi youreads'in varlığından bile haberdar değildim. ama sitenize girip göz attığımda diğer alternatifleri kafamdan direkt silip burada olmam gerek diye içimden geçirdim. vefasızlıktan bahseden youser'lar var. ama 2011'den beri ekşi'ye sabreden ve 2013'ten beri neredeyse tamamen oradan soğuyan binlerce yazar var. son olarak 2016 ile birlikte de yazarlar artık bağlarını koparmış durumda. yani vefasız olarak nitelendirdiğiniz yazarlar zaten 5 yıldan fazladır vefa gösterip sözlüğe sahip çıkmaya çalışıyordu. bu konuya açıklık getirebilmişimdir umarım.

    son olarak eski ekşi sözlük yazarıyım diye çaylak onay sürecimin baltalanmasını istemiyorum. şu 5 entry'i tamamlayayım, youserlar oylasın, adminin onay listesine girmeye çalışayım... nostalji yaşamak istiyorum anlıyor musunuz? ^:swh^

    dipnot: işbu entry'yi giren yazar youreads'e farklı bir mahlas alarak üye olmuştur. yani ekşisözlük'te aynı kullanıcı adıyla yer almamaktadır, varsa da tanımıyorum.
  5. beni üzen kategorizasyon.

    evet, bizler için uygun görülen tabir buysa ben de bir ekşi sözlük göçmeniyim. hem de öyle çaylak sırasında beklemekten sıkılanlardan, öyle ara ara takılıp "buranın havası kaçtı, bir de şurayı deneyelim ya" diyenlerden de değilim. çaylak dönemimle beraber 9 yıldır kendi meşrebimce yazıp çiziyor, bildiklerimi paylaşıyorum. harika insanlar kazandırdı bana ekşi sözlük.

    evet, ortamlarda ekşi sözlük yazarlığı üzerinden saygınlık da devşirdim. inanır mısınız, bir an olsun utanmadım bundan. zira benimki bir kullanma, faydalanma hikâyesi değildi. gecenin bir saati kalkıp sözlüğün ağır toplarının içi alabildiğine dolu entrylerini kontrol ettim "yeni bir şeyler düşmüş mü acaba?" diye. olan biten bir şeye öfkelendiğimde gidip ekşi sözlük ile paylaştım. hayatımı kolaylaştıracak bir şeyler öğrendiğimde "bunu sözlük ahalisi de öğrenmeli" dedim. hoşlandığım kadını kendisinden önce sözlük öğrendi.

    sözlükteki içerik kalitesi düştüğünde kötü kararlar veren bir arkadaşım için üzüldüğüm gibi üzüldüm. (bkz: yav he he) ya da (bkz: bunu anana sorsana delikanlı) kabilinden bir şeyler gördüğümde sağda solda, kendim ucuzlaşmışım gibi öfkelendim. 8284 vb. vakalarda sanki evime yabancılar geliyormuş gibi tedirgin oldum. öyle sahiplendim ki sözlüğü; yazıp çizdiklerim üzerinden tomarla para kazanan ve marka değerinin üzerine oturan kurumsal kafalıların bize ticari itibar duyarlılığı öğretmesine bile aldırmadım. "gerekirse törpülerim klavyemi biraz" dedim. çünkü orada mutluydum.

    bugün geldiğimiz noktada, hükümetin hoşuna gitmeyen şeyler yazdı diye yazarların bilgileri paylaşılıyor, para kazanılırken sahiplenilen entryler iş adli boyuta geldiğinde yazarın üstüne atılıyor, her şeye rağmen sözlükte iyi vakit geçirdiği için mülayim tavrını koruyan yazarların kullanım konforlarına zarar veren değişikliklere karşı üç beş eleştirisi dahi dikkate alınmıyor, ses yükseltenler uçuruluyor, kitlesel tepkilere alay eder gibi yanıtlar veriliyor.

    böylesine tatsızlıklar yaşayıp, böylesine sahiplendiğimiz bir platformu terk ederken "amaann neresi olursa olsun, şuradan kurtarayım kendimi" demez, diyemez gerçek ekşi sözlük sakini. ince eleyip sık dokur ve kendisini en iyi hissedeceği yerde vaktini geçirmek, paylaşımlarına devam etmek ister. çöp'e girip baktığımda hâlâ içimi ısıtan o emek emek yazdığım içerikleri oradan kaldırıp da buraya taşıyacak kadar güvenmişsem youreads'e, bu platforma gösterdiğim saygının, verdiğim kıymetin tartışılması elbette üzer beni.

    böyle sevgisizce karşılansak da hoşbulacak bir sürü ayrıntı yakalayabiliyoruz. güzel ortam güzel...
  6. yeni gelenlerin tamamına karşı bir genelleme yapılıyor 6 mart'ta tesadüfen ve ilk kez gördüğüm sitenize ben de ekşi'den geldim. sadece bir kaç sorum olacak belki bu sorular da burada eskiden beri bulunanların ağrına gidecektir. çünkü 2 günde gözlemlediğim ve büyük umutlar beslememe rağmen hayal kırıklığı yaşadığım bir konu:

    -entelektüel bir platform olduğu açık olan youreads.net bir kitabı tanıtmak elbette çok güzel bir davranış biçimi peki ya kitabın altına yazılan bir yorumun okunmamasına ya da hiç yorum girilmemesine ne demeli?

    -siyaset kötüdür anlayışıyla siyasi başlık açmamak ya da açılmasına müsade etmemek ne kadar doğru?
    abdullah öcalan orospu çocuğudur ya da mhp'liler orospu çocuğudur şeklinde yazılan bir yorum elbette tasvip edilecek tarzda bir yorum değildir.
    fakat abdullah öcalan hakkında küfür mahiyetinde olmayan bir başlığa bir ülkücünün, bir sosyalistin, bir kemalistin, bir islamcının yazacağı ve küfür içermeyen bilgilendirme ve tartışma amaçlı bir yorumun nesi kötüdür?

    son olarak; yazarların her zaman ciddi bir şekilde bilgi girmesi burayı kapağı açılmayan dirsek altında sadece gösteriş yapmak için taşınan bir ansiklopediye çevirir, fakat burada ciddi bilgi yerine eğlenceli bilgi derken anlatmaya çalıştığım ..... efsane nesil....o ses türkiye başlıkları değil. entelektüel mizah anlayışıdır. örneğin david lyinch hakkında yazılmış onlarca bilgi verici yorumun altında ''filmlerini anlamak bilal erdoğan'ı anlamaktan daha zor'' gibi bir yorum girildiyse bunun neresi kötüdür?

    özetle yönetimin eskinin tecrübelerinden ve ekşi'nin hatalarından ilham alarak bu sözlüğe dair bir konsept geliştirmesi gerektiği kanısındayım.
  7. yıllardır ekşi sözlüğü üye olmadan takip ederim özellikle son dönemdeki kalite düşüşünden ve üye olma aşamasındaki gereksiz süreçten dolayı üye olmadım ihtiyaç da duymadım. üstteki entrynin çoğuna katılmakla birlikte o mültecilere benim böyle daha sakin ve kültürel bir sözlükten haberdar olmamı sağladıkları için teşekkürü kendilerine borç bilirim
    wtf
  8. eksi'den gelen yazarlardan biri de benim. 700 kusur entryimi yaklasik iki gunde sildim ve pismanlik filan da duymuyorum.

    basligi acan arkadas youreads'ten yeni mi haberiniz oldu demis, utanarak itiraf ediyorum ki evet, yeni haberim oldu ki bu da benim ayibim. keske daha once haberim olsaydi o zaman cunku ozellikle kitap yorumlari kismi muhtesem.

    kendi adima kaygilarini anliyorum, agirlikli olarak kulturel entrylerin girildigi bir sozlukte survivor kritigi yapildigini gormeyi istememesi ya da sacma sapan kufurlu entrylerin begeni topladigini gormeyi istememesi gayet dogal ama unutmamali ki tum yazarlar bir degil. son olaylardan dolayi eksi'den ayrilma karari alan bir cok kaliteli yazar da var.
  9. umarım sözlüğün konseptini kısa sürede anlayacak olan göçmenlerdir, sol framede 'içlik giyen erkek' 'epilasyon yapmayan kız' gibi başlıklar görünürse buranın tadı kaçar. gelmişler hoş gelmişler başımızın üstüne. ama fakat lakin günde en fazla 30-40 entrynin girildiği günleri özlemek istemiyorum.

    youreads konseptine sahip çıkalım sevgili yeni youserlar.
  10. fırtına geçinceye, deniz duruluncaya kadar sığınılacak bir liman arayanlardan çok; yerleşilecek, emek verip paylaşılacak, kısacası yaşanılacak yeni bir yer arayan göçmenlerdir. ve youreads de kök salmaya uygun bir yer gibi görünüyor.