1. gelirken pahada ağır yazılarını da yanlarına almalarını dilediğim yeni youserlar. hoş geldiler. kaliteli yazılarını okumaya devam ettikçe hepimize daha da hoş gelecekler bence.
  2. ekşi sözlük sol frame'de olan tüm başlıklar burada açılmış durumda bence çok fazla uzaklaşmış olamazlar.
  3. ekşi sözlük isyanı döneminde yıllardır yazdığım ekşi sözlük'ten ayrılarak, youreads'te yaklaşık 6 aydır dahil olduğum grup.
  4. başlığı açarken, anket diye bir başlık olduğunu görmeyen kişinin yorumudur.
    psk34
  5. idrarıyla sözlük parsellemek isteyen statükocu yazar serzenişlerine tanık olduğum başlık. iltica haktır.
  6. sözlüğü açar açmaz gözüme çarpan ilk başlık. ekşide yazar olmasam da cidden mülteci gibi hissettim kendimi. çaylaklık onay sırası 26bin küsurdu. bakalım burda zaman ne gösterecek. bura da olmazsa bi can yeleği alıp ege'ye doğru yola çıkacaz heralde.
  7. ekşide yazar değildim fakat yıllarca benim için kutsal bilgi kaynağı oldu. son günlerde ekşide başlatılan isyan sayesinde nedir bu youreads diyerek geldim ve ekşiden ve çakması olan pek çok sözlükten çok daha kaliteli bir oluşum olduğunu düşündürttü. bunun için "aa bu ekşi göçmeni, bu itüden ya da bu incici" gibi sınıflandırmaya girmeden hep beraber yaşamaya ne dersiniz? belki sizin de onlardan öğreneceğiniz bir şeyler vardır.
  8. haklarında peşin hüküm verilmemesi, ön yargılı olunmaması gereken eski sözlük yazarı yeni youser, okurlardır. benim iki sözlükte seçtiğim rumuz dahi aynı fakat burada oluşturacağım içeriğin ağırlıklı çoğunluğu eski sözlüğümden farklı olacak.

    eski sözlüğüme ilk kez yazar olduğumda tam bir ilim irfan yuvasıydı. bir yorum yapmadan önce iki değil üç kez düşünür, ince eleyip sık dokurdum. sonrasında ise trollük müesesesi ve çeşitli politik grupların propaganda çalışmaları aldı başını gitti.

    bir süre sonra sadece gerçeğin çarpıtılmasını engellemek için kendimi paralar oldum. nitelikli yorumlarım gittikçe azalıyor yerini lüzumsuz tartışmalara yetiştirilen cevaplara bırakıyordu.

    ben bundan yoruldum. gazeteci değilim, politikacı değilim, sözlükten para kazanmıyorum. güzel şeyler öğrenelim, eğlenceli vakit geçirelim, bir şeyler paylaşalım diye girdiğim sözlük resmen enerjimi emen acayip bir yere dönüştü.

    en son haksız şartlarla dolu sözleşme değişimi ve yazarların hiç dinlenmemesinin ayyuka çıkması da bardağı taşıran son damla oldu.

    buraya gelmeden önce tüm sözlükleri araştırdım en nitelikli olanın, bilgi ve paylaşıma en açık olan yerin burası olduğuna kanaat getirdim.

    eğer youser'lığın gereklerini yerine getirmezsem, burasının niteliklerini bozacak işlere imza atarsam uçurulmayı hak ederim.

    sol frame'de yer alan başlıkların olağandan farklılaştığının ben de farkındayım. fakat bu moderasyon ve kıdemli youserların girişimleriyle düzelmeyecek bir şey değil.

    önemli olan yöneticilerin zihniyetidir. eğer buranın youserları ve yöneticileri sözlüklerini nitelikli bilgi kaynağı olarak tutmak istiyorlarsa isterse bin tane yeni youser gelsin hizaya çekilir.

    eğer daha çok reklam geliri için trollüğe abuk subuk başlıklara, nefret söylemine, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, hakarete izin verilirse de ister istemez her şey bozulur geriye bir sözlük hayaleti kalır.
    pinot
  9. aç dürümcü bizide yemeden kaçtık geldik
  10. sadece ekşi sözlükteki malum süreçte gösterdikleri duruş ve tavırla bile saygımı kazanmış,ülkeye dair umutvar olma sebeplerindendir.hoş gelmişler sefa gelmişler.