1. yağmalanan ekşi metropolünden kaçan yazarlar avrupanın küçük huzurlu kasabasına geçiş yaptılar; diye başlık atsak yanlış olmaz.

    ekşiye bugüne kadar alternatif çok klon/forum vs. açıldı ancak en başarılı olanlar bile saman alevi gibi sunucunun yetersizliği, kontrolün yetersizliği, düzensizlik vs. gibi nedenlerden söndü. inci sözlük hariç diyebiliriz.

    ekşisözlüğün bu kadar uzun süre yıkılamayışının (muhtemelen tamamen incisözlük klonuna evrilene kadar bir iki yıl daha devam edecek) en temel nedeni yazarların gıdım gıdım süzülerek alınması ve temellerinin güçlü olmasına bağlı oldu.

    youreads görülüyor ki bu sağlam temele sahip ancak yerleşme stilleri yaşama koşulları başka bir metropolden aldığı yoğun göç bu temellerin içine sirayet etmekte.

    muhtelif başlıklardaki tüm yazılanları okudum naçizane bazı eklentiler yapmak istiyorum niyetim kesinlikle şu şöyle olmalı şeklinde ahkam kesmek değil. iletişim kopukluğu olan bir ortamda durum tespiti diyelim.

    şimdi burada köklü ekşi yazarları var, bu şahıslar 2000-2009 yılları arasında olan süper güçlü formattaki sözlüğü özlüyor burada da o yapıyı oluşturmak istiyorlar

    bu formata aşina çaylak/eski yazar kadrosu, 2000'lerden beri sözlük okurları bahsi geçen günleri anlıyor ancak içinde yer almadığı/unuttuğu formattan ötürü bu yazarlara entegre olması zor görünüyor

    bu formatı bilmeyen kırgın yazarlar, tahminen 2010 yılından sonra sözlüğe yazar olmuş eski formata hakim olmadığı için bildiği yolda devam eden ve sözlükte aldığı kazanımları buraya taşıyanlar. en aktif grup bu kitle gibi görünüyor şikayetleri, fikirleri, anlatmak istedikleri çok şey var. ancak sevgilisinden yeni ayrılan aşık bir adam gibi kabullenme sürecine girdiler. ekşi sözlükle ilişkilerine devam edemiyorlar, onsuz da nasıl yaşanacağını çok iyi bilmiyorlar gibi.

    müzmin çaylaklar; fii tarihinde okur kaydını yaptırıp da yazma fırsatı bulamayan, format, moderatör, başlık açmak, tanım, ukte vs bir çok kavramla karşılaşmamış ya da sadece ismen bilen yazarlar. bu arkadaşlar yıllardır eksikliğini hissettikleri yazma dürtüsünü buraya yansıtıyor ve bugünkü eksi sözlüğün güncel halini buraya taşıyor.

    ve troller, oğlum buralarda yeşillenme var en önden yerimizi alalım da orayı kaybedersek burdan goygoyumuza bakarız diyenler.

    bu kitleleri birbirinden ayıracak süzgeç olmadığı için bu heterojen ortamın yine yazarlar tarafından homojenize edilmesi youreads'in varlığını baki kılabilir. hatta belki ekşi sözlükten üste taşıyabilir.

    tespitten sonra kısa bir öneriyle bitirmek istiyorum, her dönemi bilen(eksi dönemde yazar yeni dönemde çaylak) müzmin bir ekşi sözlük şahısı olarak konuşayım en büyük görev köklü yazarlara ve moderatörlere düşmekte. ekşi sözlüğün entellektüel altın çağı buraya yansıtılabilir. ancak bu homojen yapı oluşurken onu yazma bunu yapma yazar alımını kapatalım gibi çözümler sanıyorum youreads'in de yok olan ekşi klonları arasına yollayabilir.

    saygılarımla :)
  2. benim de içinde bulunduğum grup. kendimi türkiye'den norveç'e sığınmış gibi hissediyorum ohh mis
  3. ekşi sözlük yıllardır alternatifleri kurulmaya çalışılan, üç kafadar bir araya gelince rakip çıkartabileceklerini düşündükleri bir mecraydı. aslında böyle bir şeyi yapmak hem çok basitti hem de maliyeti yok denecek kadar azdı.

    ekşi'yi ekşi yapan ne ssg'ydi ne de kanzuk, oradaki yazarların beklentisizce yardım etme-bilgi paylaşma eylemleriydi. aradığınız her konuyla ilgili bilgili birilerinin olduğu, hem de kaşesini göstermeden muhattap olduğu-yardım ettiği bu mecra ne zaman yönetilememeye başlandı, o zaman kalite düşüşü baş gösterdi. öyle ki son dönemdeki kopuşlarla, sağlam yazarların artık okuyucu pozisyonuna geçip hayıflanarak takip ettikleri bir ortam oldu.

    güç zehirdir, bunu ssg'de de kanzuk'ta da görüyoruz. para kazandıkça, bu paralar çantalara sığmadıkça güç zehirlenmesi de arttı. güce sahip insan kendisini ölümsüz, gücü hep elinde olacak sanır. benim babam da böyle bir adamdı. müthiş paralar kazandığı dönemler o kadar çok ego patlattı ki, sonra kötü gidişatı ön göremeden çok büyük paralar batırdı. sorsan hala başkaları suçlu. kanzuk'un son açıklaması da bu mantıkta, hadi bu kez sizin dediğinizden de yapalım ama benim egom da şurda patlasın demeye getirmiş. entry'lerini silen 500 küsür yazar, 300.000 küsür entry bu mecra için çerez gibi bir rakam ancak o yazarlar ve entry'ler içerisinde nitelik bakımından çok büyük bir bölüm var, kanzuk'un geri vites yapma sebebi de bu.

    peki insanların yıllarca alternatif sözlükler oluşturduğu ekşi'den ayrılan ya da benim gibi soğuyanlar neden o alternatiflere değil de youreads'e geldi? işin bu kısmında gelenleri ikiye ayırsak yanlış olmaz sanırım. birinci grup; gazla gelenler, ki sol frame'deki saçma sapan başlıklardan görüyoruz. bu tayfa gelmeye devam ederse, 8 mart 2016 karnımın acıkması başlığını görebiliriz. ikinci grup ise burayı belirli bir seviyede gören yazarlar. ben umarım bu grupta yer almayı başarabilirim.

    don tshort abimin ekşi'de yazdığı entry üzerine gördüm burayı, onun tavsiye ettiği bir şeyden henüz şikayetçi olmamama rağmen sitede biraz gezindikten sonra karar verdim. umarım moderasyon saçmalamaz, seviye iyi bir noktada tutulur da burası da güzel insanlardan lezzetli yazılar okuyabileceğimiz bir mecra olur.
  4. yaptığım ve yapılmaya devam edendir.yeni gelen bizlere suriyeli muamelesi yapılmazsa hepimiz mutlu mesut yaşarız.
  5. "hay agzini öpeyim" derler ya, ilk giriyi okuyunca bunu dedim.

    allahini seven o dört harfli kelimeyi yazmasin artik şuraya. kuma gibi hissettirdiniz bana youreadsi.
  6. suriyedeki savaştan türkiyeye kaçıp ordan isveçe topuklamak gibidir bakınız
  7. uzun süredir sendeleyen ve yormaya başlayan bir ilişkiyi bitirip, hoşlanılan kızla/erkekle tanışmak gibidir.
  8. içinde bulunduğum kavmin gerçekleştirdiği eylem.

    sığınmacıların kaldığı çadırlar ne tarafta?
    hate
  9. kuz