• youreads puanı (9.13)


  1. leyla ile mecnun'dan çok önce dinleyip aşık olmuşken, leyla ile mecnun'da da geçmesiyle yine yeniden kendine aşık etmiştir bu şarkı.

    hayatımızdaki eksikleri hoyratça yüzümüze vuran değil de daha da bir içimize işleten şarkı. o kadar güzel ki melodisi, ne olduğunu bilmediğimiz o eksik şeyin varlığına, ya da yokluğuna mı demeli, kızamıyor, üzülemiyor insan. şarkı yumuşak yumuşak, hafif hafif kalbimizi sarıp sarmalayıp, o eksik şeyle barıştırıyor ruhlarımızı. sadece bir şarkı değil sanki. bir ağıt. bir şiir. bir hüzün. ama hiç şikayet etmeksizin. ve ötesi. kelimeler yetmiyor ki...

    "terliklerimle gelsem sana,
    sonunda aşkı bulmuş gibi.."
  2. böyle yüzünde bir gülümsemeyle, bütün teslimiyetinle gidivericekmişsin, dahası o da sana sarılıvericekmiş, her şey çok güzel olacakmış gibi :)
    niles
  3. eksik birşeylerin olduğunu hatırlatan aynı zaman da hissettiren şarkıdır.
  4. müziği alıp götürüyor. usul usul soruyor, eksik bir şey mi var? tam ihtiyacım olan soru bu işte. eksik bir şey var evet ama tanımlayamıyorum. somut olarak yok ama var işte. var biliyorum. ondan bu huysuzluk, her ne ise onun eksikliğinden. ne yazık.
  5. eksik bir şey mi var hayatımda
    gözlerim neden sık sık dalıyor
    eksik bir şey mi var hayatımda
    gökyüzü bazen ciğerime doluyor

    öyle bir şey ki bu, kolay anlatamam
    atsan atılmaz, satsan satamam
    eksik bir şey mi var, anlayamam
    bak çayım sigaram, her şeyim tamam

    kalksam duraktan dolmuş gibi
    arka koltukta unutulmuş gibi
    terliklerimle, gelsem sana
    sonunda aşkı bulmuş gibi

    sözlerine sahip 2005 çıkışlı dargın mıyız albümünde yer alan ezginin günlüğü şarkısı.
  6. hüsnü arkanın pek enfes şarkısıdır. bu şarkıda hüsnü arkanın iç çekerek nefes aldığı bir an vardır ki iç çektirir. gökyüzünü ciğere doldurur.