1. istanbul / kadıköyde yemek yiyecek yer aradığımda ilk aklıma gelen yer.. köfteleri bağımlılık yapıyor.. servisinin hızlı oluşu, köfte ile gelen patates kızartmasının evde yapılmış gibi lezzetli oluşu (hamburgercilerdeki patates kızartması malum) ayranlarını kendileri yapması ve bayıldığım biber turşusuyla vazgeçemediğim yer..
    yaza
  2. yaza 'nın iletisine bir de benden not olsun: hele o başta gelen kırmızı biberli sos yok mu... ^::)^

    önünden geçip gittiğim bir iki ay öncesine kadar hiç yemediğim köfteydi. sonra dedim ben niye hiç uğramadım abidik gubidik yerlerde yiyorum...
    1,5 porsiyona doyamadım, protein bombası öğün oldu!
    öyle güzel ki tadı.
    servisi süper hızlı montu çıkarmadan köfte masanıza geliyor. en sevdiğim!!!

    önünden geçip gitmeyin, ilk yediğiniz gün pişman olursunuz.
  3. en yakın zamanda deneyeceğim yer daha sonra bu mesajı editleyeceğim karnım tok ama arkadaşlar dehşet canımı çektirdi
  4. köftesi güzel ama açık ayranının da köfteden aşağı kalır bir yanı yoktur. yoğun kıvamı ve hafif ekşimsiliğiyle damakta yayılan bir tat bırakmaktadır. umarım son zamanlarda bozmamışlardır. köftesine gelirsek bir porsiyonda 10 köfte var diye. aksini bildirmedikçe hafif az pişmiş gelebilir ki köftesinin sırrı burada zaten. yanında turşu biber ve "hazır olmayan" patates kızartmasıyla servis edilmektedir. istediğiniz takdirde acı biber sosunu da ücretsiz alabilirsiniz. saçma sapan fast food yemek yerine burayı her daim tavsiye ederim.

    şöyle de bir anekdot vardır burayla ilgili. ekspres inegöl köftecisi'nin ilk ustası ali çelik bulgaristan'dan bursa'ya göç ediyor 1920'lerde ve bursa inegöl köftecisi adında bir yerde işe başlıyor. yıllar sonra işi iyice kapınca kendi yerini açmak istiyor. ancak ustasına rakip olmamak adına bunu bursa'da değil de ankara'da açıyor. sonradan da istanbul'daki şubesi açılıyor filan. lafın kısası, köfte güzel, garsonlar güler yüzlü, hikayesi insana ait. tavsiye ederim.
  5. köftesini beğenirim ama beni bu mekana getiren şey köftesi değil, sütlü kadayıfıdır. böyle güzel bir tatlı olamaz... han köfte'de de bu tatlıdan var. ikisi yarışır.
  6. inegöl köftesiyle büyümüş biri olarak inegöl dışında yenilen inegöl köftelerine biz köfte demiyoruz arkadaşlar, aynı yaprak döneri size iskender diye kakaladıkları gibi :)

    şehirdışındayken inegöl köftesi yazan bir yer görürsem mutlaka girip tadına bakarım ama şimdiye kadar has inegöl köftesini tatmış değilim,express inegöl köftecisi de dahil..

    ben söyleyeyim de..ama yine de siz bilirsiniz arkadaşlar,yiyenlere afiyet olsun.