1. bir süredir gelişmesinin, yaygınlaşmasının olanaklı olup olmadığı üzerine bir çok yerde tartışmalar dönüyor. elektriği elde ettiğimiz kaynakları ya da tüketime dayalı toplumsal yapıyı tartışmadan çok da kıymetli gibi gelmese de, az önce okuduğum bir bilgiyi paylaşmak isterim:

    1900 yılında ameika'daki arabaların üçte biri elektrikli, bu oran günümüzde yüzde bir. ne olmuş bu yüz yıl içinde peki? teksas'ta petrol bulunmuş ve fiyatı ucuzlamış, henry ford seri üretimi başlatmış...1935'te elektrikli araba üretimi bitmiş.
    mesut
  2. yukarıda verilen abd örneğinin de kanıtladığı üzere şu anda muhtemelen telefonumuzu şarj ettiğimiz gibi rahatlıkla kullanabileceğimiz bir teknoloji seviyesinde olanları geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam ediyordur.

    hz. kapitalizm, elde edilebilecek en yüksek kazancı sağlama prensibiyle yaşamını sürdürdüğü için petrol rezervleri bitinceye kadar elektrikli arabalar yaygınlaşmayacak ve rezervler tükenmeye başlar başlamaz insanlığın yardımına yine koşacaktır koca yüreğiyle. neden 1900'lerden başlayarak 2000 lerin bilmem hangi yılına kadar satabileceğiniz ve size daha çok para kazandıracak yol dururken güzelim petrolü toprağın altında rahat bırakmak suretiyle milyonlarca satışınızı engelleyecekmişsiniz diye de sorar üstelik.